ODBC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ODBC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comODBC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

plantaznik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 8. 2008   #1
-
0
-

Pomohl by mi nekdo prosim s mym problemem pripojeni k databazi? Potreboval bych popsat krok po kroku jak se pres c++ pripojit k db MS SQL SERVER 7.0, pridat zaznam, a ukoncit spojeni. Docetl jsem sem se, ze nejvyhodnejsi bude pravdepodobne vyuzit ODBC. Bohuzel jsem ale nikde nenasel uceleny navod a nejsem schopen to rozjet.
Pomohl by urcite i nejaky kvalitni odkaz, kde by to bylo dobre rozvedeno - klidne i anglicky.

Mnohokrat dekuju za pomoc.

P.S.:to ODBC budu muset pravdepodbne naistalovat, MS SQL 7.0 ho neobsahuje ze?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.1.–
plantaznik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 8. 2008   #2
-
0
-

Budu to delat asi v VC++ 2008 EE, a potreboval bych se vzdycky jenom pripojit k tomu mdf souboru pridat zaznamy a skoncit. Je to hodne slozite? Da se to delat v express edition bez MFC knihoven?
Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.1.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 8. 2008   #3
-
0
-

Zdravím,

můžeš zkusit ADO. Nějaké příklady najdeš na
http://www.codersource.net/mfc_ado_select.html

ale nejspíše budeš mít problémy s connection stringem. Někde v PC jsem měl na to příklad - zkusím to dohledat, pokud najdu postnu to sem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
planataznik
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 8. 2008   #4
-
0
-

Super dik moc, kdybys to nasel bylo by to vyborny! Akorat nepocita se v tom prikladu na codesource s tim ze mam MFC knihovny? Ty totiz pry v express edition pristupny nejsou..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.1.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 8. 2008   #5
-
0
-

To planataznik :

Tak to nevím, já používam VC++ 6.0. Založ si projekt typu Win32 console application a zkus ten příklad zkompilovat, jestli to půjde tak máš vyhráno. A co se týče těch příkladů, tak ty už nemám :-(, ale nějaké info o ADO najdeš na codeguru.com. Kdyžtak zkusím něco napsat. Aspoň malý příklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
plantaznik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 8. 2008   #6
-
0
-

To Jura : Povedlo se me rozchodit jeden ze skriptu na codeguru. (konkretne http://www.codeguru.com/cpp/data/mfc_database/ado/article.php/c6729__1/), nejsem si, ale jist jak by u mne mel vypadat connection string. Pripojuji se na MS SQL server 2005 express edition.


zdrojový kód:

#include <iostream>
#include "Database.h"

char CnnStr[200]="Provider=PLANTAKOMP\SQLEXPRESS;Persist Security Info=False;"\
"User ID=sy;Initial Catalog=pubs;Data "\
"Source=PRASUN@CSE" ;

//Mel bych cely tento char nahradit nejakym z www.connectionstrings.com pro MS SQL 2005 EE?

char ErrStr[200];

using namespace std;

int main()
{
::CoInitialize(NULL);
Database db;
Table tbl;
if(!db.Open("sy","cse-98",CnnStr)) //Tady si nejsem jist co by melo byt parametry funkce Open-zvlaste to cse-98
{
db.GetErrorErrStr(ErrStr);
cout<<ErrStr<<"\n";
}
if(!db.Execute("select * from authors order by au_fname,au_id",tbl))
{
db.GetErrorErrStr(ErrStr);
cout<<ErrStr<<"\n";
}
/*if(!db.OpenTbl(ADODB::adCmdText,"select * from authors order by au_fname,au_id",tbl))
{
db.GetErrorErrStr(ErrStr);
cout<<ErrStr<<"\n";
}*/
char id[100];
if(!tbl.ISEOF())
tbl.MoveFirst();

while(!tbl.ISEOF())
{
if(tbl.Get("au_id",id))
cout<<"\nid:"<<id;
else
{
tbl.GetErrorErrStr(ErrStr);
cout<<"\n"<<ErrStr<<"\n";
break;
}
if(tbl.Get("au_fname",id))
cout<<" fname:"<<id;
else
{
tbl.GetErrorErrStr(ErrStr);
cout<<"\n"<<ErrStr<<"\n";
break;
}

tbl.MoveNext();
}
::CoUninitialize();

system("PAUSE");

return 0;
}

------------------------

Dekuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.1.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 8. 2008   #7
-
0
-

To plantaznik :

Tak s tím connection stringem ti neporadím, zkus nějaký z těch stránek. A co se týče metody Open, tak letmým pohledem do zdrojáků zjistíš, že jeden z těch argumentů je heslo a druhé uživatel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

ODBC a SQL — založil Ondra

Download GD a ovladac ODBC — založil Michal Hanik

JDBC ODBC práce s databází — založil Duff.Beerman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý