Form ako error správa. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Form ako error správa. – .NET – Fórum – Programujte.comForm ako error správa. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
4. 8. 2008   #1
-
0
-

Dobrý deň .
Neviete ako by sa dalo nastavyť žeby sa form správalo ako errorá správa.
Čiže žeby sa nedalo zapnuť ničiné iba to okno . A žeby sa na to muselo odpovedať .
Za radu ďakujem .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2008   #2
-
0
-

Umíš pracovat s výjimaka? Umíš
Umíš vytvořit nový form a zobrazit ho? (i když tady by bohatě stačil MessageBox) Umíš

Co víc potřebuješ? Nic

Prostě to bloku "catch" napiš "MessageBox.Show();" (s pár parametrama, které si určitě vygoogluješ)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zonda0
Stálý člen
4. 8. 2008   #3
-
0
-

ved som to hľadal ale nič neviete niekto poradiť ?
Cchcem docieliť že by sa nedalo na nič stlačiť iba žeby si na to odpovedal .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
paashi0
Super člen
4. 8. 2008   #4
-
0
-

A nestačilo by, kdyby se okno nezobrazovalo pomocí form1.Show(), ale form1.ShowDialog() ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.216.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
4. 8. 2008   #5
-
0
-

To zonda : Vždyť ti poradil, napsal ti, jak se máš dopracovat k řešení. Co víc chceš? Zdroják? Heh.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2008   #6
-
0
-

To zonda : Proboha, vždyť já jsem ti napsal co máš udělat! :smile6: Do kódu, který se má zavolat, když se vyskytne ta a ta výjimky dej vyvolání MessageBoxu.
Jestli neumíš ošetřovat výjimky, tak ti nepomůže ani svěcená voda:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
4. 8. 2008   #7
-
0
-

To zonda : Pokud ti to nevyhovuje, tak můžeš změnit border formuláře (nemám náladu za tebe hledat název vlastnosti) a dál už jak napsal paashi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
4. 8. 2008   #8
-
0
-

Chrasty: zonda je dost lenivy si vyhladat informacie, predtym otravoval na fore builderu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
zonda0
Stálý člen
5. 8. 2008   #9
-
0
-

djanosik: no toto som chcel počuť lebo neviem čo som mal hľadať .(border formuláře )A aj toto my pomohlo : form1.ShowDialog()

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
5. 8. 2008   #10
-
0
-

A že som lenivý ta asi ee ved som to všera hľadal asi 2hod. na googli a nič lebo neviem kľúčové slová . Ale aj tak neviem čo mám hľadať lebo ja som skúšal krorá zo správ je tá ktorú hľadám ale nenašiel som ju. Ja hľadám neakú vlastnoť na form na ktorú by si musel odpovedať a nee že ju vypneš alebo prepneš na niečo iné. Ako nabehne ti neaká správa .A ako docieliš (stačia neaké kľúčové slová) aby sa na tu správu muselo odpovedať .A nie že ti nabehne a ti slačiš napr: na /tentopočítač/ ktorý budeš mať popritom zapnutý a normálne budeš hocišo robyť aj ked ta správa tam bude ale nenúti ta odpovedať na ňu lebo ju môžeš niečim zakriť . A ja chcem aby si cez tu správu nemohol robyť nič iné iba na ńu odpovedať .
Stačia iba kľučové slová lebo fakt neviem čo mám hľadať lebo error správa nemá také vlstnosti aké chem .
Chrasty: ako dík za rady ale aké vlsne výnimky mám to zachytiť aspoň to povedz . Lebo ja si ich potom najdem na nete ale keby som vedel že aké .
mnn: a ja som neotravoval na buildere .Tam som už nebol viac ako pol roka .
Načo my to je : Chcem si vytvoriť vlsné zaheslovanie windousu .Že po zapnutý windousu ti nabehne form z menom a heslom a to sa nebu dať niak odstraniť iba tak že zadaš meno a heslo . Viem všetky vynimky zachytiť aby to nemohol vynúť ale neviem iba to aby nemhol íst na niečo iné napr: nabehne mu to a on nato bude srať a zapne si tento počítač aj ked on to nevipne ale bude to iba tam a on na to bude kašlať ked môže všetko ostatné robyť .
Soorii za taký veľký šlánok ale ma fest štvete ked pýšete aký som lenivý a že nič nehľadám keď ja ako debyl skúšam všetko čo sa dá a nič a chcem iba jednu vec a nik nič a ani tie výnimky ste nedali :( .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 8. 2008   #11
-
0
-

Měl si líp popsat problém, podle toho co jsi řekl jsem si představoval, že chceš mít okno, které se objeví při nějaké chybě (to je totiž to, co si představím při slovu error zpráva...).

Když tam chceš použít ty TextBoxy (což jsi taky neřekl), tak to budeš muset udělat přes ten Form, jak jiní řekli.

Výjimky už neřeš, teď když konečně vím, co jsi vlastně chtěl, je už nepotřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
5. 8. 2008   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý