Foreach – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Foreach – PHP – Fórum – Programujte.comForeach – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marty_SVK0
Návštěvník
4. 8. 2008   #1
-
0
-

Neviete preco ked v cykle foreach chcem pouzit funkciu mysql_db_query tak nefunguje.vypise error, pr.

foreach($premenna[1] as $m) {
mysql_db_query($database, "INSERT INTO tabulka VALUES (' ','$m')") or die("ERROR : v zapisu do tabulky useronline");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.134.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Reklama
Reklama
4. 8. 2008   #2
-
0
-

1) Abychom si rozumeli...foreach se zapisuje jako:

foreach($pole jako $hodnota){...}


pripadne

foreach($pole jako $klic=>$hodnota){...}


2) Je $premenna[1] platne pole? Zkontroluj pomoci print_r

3) Je kazy prvek pole platna hodnota? Zkontroluj pomoci echo.

4) Je mysql_db_query opravdu spolehlive funkcni?

5) Vypis si co valstne za chyby mysql hlasi (jestli to opravdy je chyba databaze). Pouzij funkci mysql_error().

Podobnym postupem a konzultaci s dokumentaci se da v PHP bez problemu debugovat 99% vsech chyb. Vetsinou si vystacis s funkcemi echo/print a print_r...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marty_SVK0
Návštěvník
5. 8. 2008   #3
-
0
-

ok uz som to vyriesil. Spravil som uplnu hovadinu lebo som si nazval tabulku s pomlckou, ale aj tak dik za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.134.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Foreach — založil Karel

WHILE VE WHILU VE FOREACH — založil row

Cyklus foreach a while — založil Forest

Procházení polí - Foreach — založil Isogai

Foreach a projiti objektu — založil Tom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý