Mazanie dat z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mazanie dat z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.comMazanie dat z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

JannyM0
Návštěvník
5. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravim potreboval by som poradit. Potrebujem zmazat data z dvoch tabuliek.
1. tabulka - structura
id tp_id equipment_settings_id value

2. tabulka - structura
id description value

stary dotaz ktory maze data z jednej tabulky potrebujem aby mazal aj z druhej tabulky a to riadok kde
2.tabulka.id = 1.tabulka.equipment_settings_id

Vopred diky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.90.–
JannyM0
Návštěvník
5. 8. 2008   #2
-
0
-

Oh zabudol som na staru dotaz tu je:
$result0 = mysql_query("DELETE FROM equipment_settings where description='$description' && value='$value' LIMIT 1");

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.90.–
JannyM0
Návštěvník
5. 8. 2008   #3
-
0
-

Dospel som k niecomu takemuto ale hadze my to chibu syntaxu:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where equipment_settings.id = equipment_info.equipment_settings_id && descriptio' at line 1

$result0 = mysql_query("DELETE FROM equipment_settings, equipment_info
where equipment_settings.id = equipment_info.equipment_settings_id && description='$description' && value='$value' LIMIT 1");

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.90.–
dalaman0
Věrný člen
5. 8. 2008   #4
-
0
-

No neviem ci to pojde mazat z dvoch v jednom SQL prikaze

Neviem aky typ databaze pouzivas, ale ak su tabulky spojene pomocou `foreign_key`
tak by sa pri zmazani riadku z primarnej tabulky mali zmazat riadky aj v inych tabulkach na ktore je tento riadok naviazany

http://www.1keydata.com/sql/sql-foreign-key.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.69.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
5. 8. 2008   #5
-
0
-

Foreign keye jsou asi to co hledas.

Efektu mazani dvou veci najdnou se da dosahnout i pomoci transakci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Prog.0
Věrný člen
6. 8. 2008   #6
-
0
-

strč pred to where ešte using...
DELETE FROM equipment_settings, equipment_info USING equipment_settings, equipment_info
where equipment_settings.id = equipment_info.equipment_settings_id && description='$description' && value='$value' LIMIT 1


http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/delete.html
hneď na začiatku - "Multiple-table syntax"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
JannyM0
Návštěvník
6. 8. 2008   #7
-
0
-

diky vsem za rady nakoniec som to vyriesil pomocou viacerych dotazov a funguje to ale urcite to skusim pretoze by som rad zefektivnil svoju pracu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.90.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Mazanie znaku — založil Grungy

Livewires - Mazanie — založil Dolby

Mazanie textaku — založil Dodo

Mazanie řádků z table — založil w3q

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý