Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.160.36.–

C / C++ › VS vloženie DLL
1. 7. 2013   #178598
Anonymní uživatel
Pascal › Návrh jazyka založeném na Pa…
23. 5. 2009   #101624

To Wimby : Pokud chceš psát OS zapomeň na Pascal či Object Pascal. Pokud chceš tvořit překladač, podle toho co tu předvádíš, bude pro tebe nejschůdnější cestou napsat PARSER (že by z Pascalu do C), který převede Pascal do jazyka se kterým lze tvořit OS, což lze nejlépe s C (ne, že by to s jinými jazyky nešlo, ale u C je nejvíce dokumentace, která se pro začátek hodí a zároveň jazyk s poměrně jednoduchou syntaxí, pozn. parsování VB.NET či C# by bylo o poznání horší, a především překladač C si poradí s instrukcemi ASM, co .NET sám od sebe neumí, resp. byla by tu možnost využít poznatků z http://research.microsoft.com/os/singularity), pokud ten základ rovnou nehodláš komplet udělat v ASM, kterému se při tvorbě zavaděče stejně nevyhneš. Na překladač do ASM (nebo dokonce do strojového kódu) bych prozatím na tvém místě na "pár dní zapomněl".

Ujasni si, co vlastně hodláš dělat, jestli OS neměl bys mít problém udělat parser a znát základní datové struktury pro něj (zásobník /binární strom-y). Na druhou stranu parsovat Pascal do C, proč? By bylo lepší se naučit C, ne?
Nemluvě o spoustě základních věcí, které OS dělají OS - zavaděč, správa paměti, souborový systém a ještě mnoho jiných vč. prostudování si dokumentace tvého CPU, opravdu pěkný román:).

Pokud chceš jen PARSER, můžeš si vymyslet cokoli html, kalkulačky, z prog. jazyka do jazyka..., ale ikdyž je to jen tak, mohl by si myslet alespoň na nějaou užitečnost.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý