Anonymní profil OneBigFoot – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil OneBigFoot – Programujte.comAnonymní profil OneBigFoot – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.102.145.–

OS - GNU / Linux › Iceweasel Flash
10. 8. 2009   #114298

S icem nemám moc zkušenosti vždycky sem použil FF, ale koukni jestli nemáš flash block, ten se takto chová, co se týká přehrávání flashe tak to na 64 bit architektuře byl problém, který se mi podařilo vyřešit instalací balíku přímo od adobe (tuším že ho označují za experimentální, čas od času se to zasekne ale zase né tak často). BTW dneska už to může vypadat jinak je to dlouho co jsem to dělal :-)

CSS › Sjednocení stylopisu
3. 8. 2009   #113996

Jo to je ono :-) díky moc. Sem věděl, že je to jednoduchý :-)

CSS › Sjednocení stylopisu
3. 8. 2009   #113992

Zdravím, mám takovýto styl

.login input.button {

margin-top: 5px;
font-family: "Verdana", sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: bolder;
padding: 3px 5px 3px 5px;
border: 0;
color: #FFFFFF;
background: #EA470C;
}


stránku tvoříme s kamarádem a potřebuji sjednotit styly, no má pro tlačítka velice podobný => stylopis je skoro 2x větší než by musel, protože každou věc si řešil po svém a hotové styly neprohlížel. Tedy jdou vytvořit nějaké symlinky mezi mým stylem a jeho pojmenováním?? Doufám že dotazu jde rozumět, předem děkuji za odpověď (určitě to je lehký jen sem nato nepřišel a špatně se ptal googlu) :-)

PHP › Ako oddelit HTML a PHP
29. 7. 2009   #113833

To devilevil :
Moderewite nato určitě půjde udělat ale z osobní zkušenosti se mi to zdá nevhodný protože url ve tvaru http://host.bla/clanky/hawdware/koupil-sem-si-novy-pc.html a podobně mi přijdou, jako že je vyhledavače nechtějí tolik indexovat (aspoň dokud má stránka malý rank) řekl bych, že jim vadí délka adresy, takže jsem clanky/hawdware odstranil. Je jen jedina změna url kterou vyhledavače mohou vidět: ?stranka=x ostatní parametry jsou vkládány přes formuláře a tam vyhledavače nesahají. Prostě jde o to aby klíčové slovo (sousloví) pro danou stránku bylo v url a ostatní tam nepřekážely

Tímto jsem ale ztratil ty další informace, takže jsem je přesunul do dtb. A aplikaci sem rozdělil tak, že v první fázi si připraví všechno co potřebbuje (zjistí jakou má použít "šablonu" (veřejně přstupná část, chráněná heslem, administrátorská, běh programu s přesměrováním (zpracování formuláře atd,...)), zjistí jazyk, do proměnných uloží texty, formuláře, JS kontrolu,...). Nakonec zavolá tu "šablonu" ve které se to vykreslí takže html kód mam jen v té šabloně a pak v dtb (v textových polí tzn obsah článku a podobně).

EDIT:
Ak budem predavat skriptu novinky (napr) premennu z $_GET bude stacit includovat napr:

include "./novinky.php&" .$_GET["zobraz"][



To zrovna né :-) spíš budeš mít pouze
include("./novinky.php");
a v novinky.php normálně přistupuješ ke $_GET["zobraz"] (proměnná $_GET se chová globálně)

BTW jestli chces použít htaccess tak bych to udělal hned nazačátku aby s tím aplikace počítala, můžeš s tím pak mít problém :-)

OS - GNU / Linux › Suse vs Kubuntu
7. 7. 2009   #111592

Tak můžeme začít flame :-D

Suse sem zkousel nekdy s rannou verzi KDE 4 a moc mě neoslovilo, možná to bylo právě rannou verzí KDE v podstatě to je zhruba nastejno, nejlepší je si obe distribuce vyzkoušet sám, třeba pomoci virtualizace. Jinak jako prostředí mě osobně oslovilo Enlightment (doufám, že jsem to dobře napsal :-) )


http://www.youtube.com/watch?v=nmlmMM42C30

OneBigFoot
PHP › Nefunguje podmínka if ( nebo…
7. 7. 2009   #111568

To DragonBehemont : Proč se středník na konci nepoužíva?? Snižuje to výkon databáze? Je to syntakticky špatně?

OS - GNU / Linux › Preinstalacia Ubuntu
24. 6. 2009   #111079

Tak v tomhle ti už neporadím dneska rano (když sem se v praci nudil) tak jsem to zkoušel 32bit debianu a šlo mi to vpořádku ani jsem nic kloudnýho nevygooglil tak zkus napsat na forum.ubuntu.cz

OS - GNU / Linux › Preinstalacia Ubuntu
23. 6. 2009   #110985

Tak to by chtělo nějaký výpis :-)

OS - GNU / Linux › Preinstalacia Ubuntu
22. 6. 2009   #110945

To Miro1701 :
Teďka nevím kde jsi se přesně ztratil??
Když použiješ ten příkaz tak je tam tusím jedna Y/n otázka tady to nejde? Je tam něco jako Enable plaintext passthrought y/n pokud si to dobře pamatuju tak by to mělo být Y: pokud chces používat nedešiforvané soubory uvnit té složky ne N: pokud ne (tak zkus ne)

EDIT :jinak koukni sem http://www.ubuntugeek.com/how-to-create-a-private-encrypted-folder-on-ubuntu-810-intrepid.html takovej spouštěč by se ti moh hodit :-)

JavaScript, AJAX, jQuery › Potreboval by som moj JSkod…
21. 6. 2009   #110864

Zdravím jak píšeš zkusil bych to přes .htaccess. Řekněme, že js soubor se jmenuje js_app.js tak v html odkazuj na (virtuální) js_virt.js pomocí .htaccess sleduj jestli neni pozadavek na js_virt.js, když jo tak mu místo toho podstrč js_app.js tak zamezíš použití odkazu ze zdrojového kodu.

OS - GNU / Linux › Preinstalacia Ubuntu
21. 6. 2009   #110862

Zdravím

je to podivný, osobně by mě zajímalo jak uživatele vytváříš, každopádně zkus tohle:

$ useradd -d /home/medvidek -M
+ další potřebné příznkay důležité je to -M viz man useradd
-M

The user's home directory will not be created, even if the system wide settings from /etc/login.defs is to create home dirs.


prostuduj si man useradd především příznaky -d -b -m -M

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý