Anonymní profil soul_draco – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil soul_draco – Programujte.comAnonymní profil soul_draco – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.70.67.–

Pascal › dlouha cisla
8. 9. 2009   #115701

Co je to za šaškárnu? Není jednodušší převést si načtený string na číslo a vyhodnotit to matematicky? Tohle nikde nemůže spolehlivě fungovat...

Najdi si v helpu proceduru VAL, v Pascalu už sice nedělám, ale mám pocit, že pozná typ čísla ve stringu a tím pádem můžeš porovnávat jak desetinná, tak celá čísla.

Standardy W3C, validita a doctype › validita pro web je blbost ?
1. 9. 2009   #115306

Je spousta validních webů, které neobsahují žádné důležité informace a jsou naprosto na nic. Je také spousta nevalidních webů (např. Seznam nebo Google), které díky své úspěšnosti validní být nepotřebují.

Dříve jsem byl hodně proti validitě, ale teď si myslím, že když se to nepřehání, určitě není na škodu. V úvahu se musí vzít i fakt, že dobře napsaný web zaujme vyšší míto ve vyhledávačích než nějaká prasárna. Hlavní důraz by se ale podle mě měl klást spíše na sémantiku než na validitu. Můžu udělat validní web plný divů a spanů, že vyhledávač nebude totálně vědět, co indexovat :)

Delphi › HTTP Get
10. 8. 2009   #114331

To Anonymní uživatel :
Já to používal přes stažení souboru a žádný problém jsem nikdy neměl, musíš mít něco blbě v tom skriptu nebo kódu

Pascal › Průchod bludištěm
8. 8. 2009   #114186

To survik1 :

Osoba napsala do tohoto topicu, takže pokud je svéprávná, chce procházet bludiště, také se výše ptá, co znamená hodnota :-)

Delphi › Odesílání formulářů přes PHP…
8. 8. 2009   #114185

To KIIV : To infomf :

Sockety bych nepoužíval, není nic jednoduššího, než ten php soubor stáhnout pomocí get (stahni soubor('neco.php?jmeno=' + edit1.text)) a podobně. texták, co se ti stahne, může obsahovat zda se data odeslaly úspěšně či ne, to si vygeneruj tím skriptem. Ke stažení souboru si vygoogli nějaký examply, je na to nějaká komponenta, který se napíšou asi 3 příkazy a nemusíš se o nic starat...

soul_draco
Delphi › Programátorská Akta X
8. 8. 2009   #114184

Zdravím!

Napadlo mne shromáždit nevysvětlitelné bugy, které mne za dobu mého působení v programování potkaly. Chtěl jsem se tu s nimi podělit a zeptat se, zda se vám někomu stalo něco podobného - nějaká chuťovka, kterou jste řešili několik dní :)

Můj článek je zde: http://sdraco.ic.cz/index.php?art=programatorska-akta-x-zahady

soul_draco
Pascal › Průchod bludištěm
7. 8. 2009   #114172

OMG, tohle snad ani neni možný, člověk co neumí zapnou ide a chce procházet bludiště. Nechceš poradit nějaký začátečnický tutorialy na doom 3? Ne sorry, taky jsem kdysy začínal, ale sčítáním čísel a ne tímhle :smile12:

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý