Anonymní profil Zelenac – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Zelenac – Programujte.comAnonymní profil Zelenac – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.176.254.–

Matematika › Povrch koule
13. 12. 2009   #121030

Nevíte, jak se dá odvodit vzorec pro výpočet povrchu koule?

S=4pi*r^2

Zelenac
OS - GNU / Linux › unable to determine your tty…
12. 10. 2009   #117090

Zdravim,

pokousim se sestavit vlastni system - rychlost a mohutnost ubuntu mi uz leze krkem.
Narazil jsem vsak na problem, na ktery nemuyu nalezt odpoved:

Pri startu mi bezi agetty na tty1, kdy se ale zkusim prihlasit, napise mi to:

unable to determinate your tty name

Nevite, co s tim, popripade alespon co to je "tty name"? Dikz

Offtopic › Podivný pohled na Programátory
6. 5. 2009   #100628

Mohl by mi nekdo vysvetlit, v cem spociva prace analytika?

Chytré telefony, komunikátory a jejich OS › iPhone3G - zmena emailove ad…
26. 3. 2009   #97935

Nedavno jsem si zmenil e-mailovou adresu a nastavil novou do uctu iTunes. Problem je, ze iPhone tuto zmenu nezaregistroval a pokousi se pro prihlaseni kamkoliv pouzit adresu starou. Myslel jsem, ze se problem vyresi jednoduse pripojenim k PC, ovsem vybafla na me otravna hlaska "iTunes cannot read the contents of the iPhone... Click somewhere to restore to factory settings".
Zajimalo by me tedy, zda muzu v iPhonu zmenit emailovou adresu (v podstate login do appstore), aniz bych prisel o polovinu kontaktu, sms, jailbreak a vsechny aplikace...

Offtopic › vyvíjanie OS - Unix-like
2. 3. 2009   #96488

To Mega.Lama : Peknou znelku pri startu...

C / C++ › C++ a RAM...
28. 2. 2009   #96182

Tedy, pomoci

find . -perm 664

najdes volnyho permonika a povis mu, aby se mrknul na adresu 0x66400000 (v pripade 32bitu), na ktere uz by mel mit pripraveny instrukce k oprave patricneho tranzistoru. Specifikaci k permonikum si najdi na strankach INTELu...

BTW. permonici jsou znacne zastarali, ted uz se pouzivaji nanoroboti, viz GNU nano 0.6 a vyssi

Lidi, myslite, ze ma trava nejaky dlouhodoby vliv na schopnost logicky uvazovat?

C / C++ › C++ a RAM...
27. 2. 2009   #96152

To Mega.Lama : Hmm... Mozna kdyby sis nejakej defragmentator RAM stahnul, vyresilo by to znacnou cast tvejch problemu. To je neuveritelny, jak s takovou vecickou komp rychle beha. Bohuzel to Windows nepodporuji nativne tak jako Linux.

C / C++ › C++ a RAM...
27. 2. 2009   #96146
C / C++ › C++ a RAM...
26. 2. 2009   #96092

To Mega.Lama : Chlape ja te nechapu.... RAM to je jako operacni pamet, ano? Slysel si nekdy o tom, ze kdyz vypnes pocitac, tahle pamet se smaze?
To, ze Winy odkladaji informace na disk misto do pameti je zcela normalni - deje se tak v pripade, kdy chybi FYZICKA pamet. Proste se vezme kus pameti, ktery zrovna nikdo nepotrebuje a soupne se na HDD. Pozdeji, az se pamet uvolni, se zase nahraje zpatky. Ano, je to pomale. A je to take jedina moznost. Kdyby tohle Winy neumely, tak ne, ze to bude pomale, ono by ti to proste reklo "nedostatek pameti" a mel bys po prdeli...

Zajdi do obchodu a kup si tam vetsi pamet.

BTW. pristupovat k pameti s nahranymi Windows (a zadnym poradnym operacnim systemem) opravdu nejde. Zkus DOS.

Offtopic › Hackerská hádanka
14. 10. 2008   #87385

Mno, nedostal jsem se pres cccp.jpg :-)

Offtopic › Hackerská hádanka
14. 10. 2008   #87383

To yaqwsx : A proc je to "hackerska" hadanka?

C / C++ › Ako na internetoví prehliada…
11. 10. 2008   #87106

stačí len okno ktoré otvorí stránku ktorú si napíšem do riadku z adresov


:smile6:

Offtopic › Nosíte brýle?
27. 9. 2008   #86056
C / C++ › Jak snadno a rychle umocnit…
26. 9. 2008   #86018

Tak premyslim nad jednim problemem:
Mam-li cyklus

for(i=0; i<640*480; i++)

nasobi se to pri kazde iteraci, nebo to GCC spocita jiz pri kompilaci?

Offtopic › Komunikace
26. 9. 2008   #85994


Blujacker :
Americkej život se mi líbí


Až na to 3D :smile13:

Offtopic › Komunikace
25. 9. 2008   #85902

To Blujacker : Nj, ja vul si ted pred prazdninama vymyslel, ze budu litat na vetroni (asi tak polovina ceny toho pobytu). Ikdyz, kdybych do jara dodelal pilotak, muzu usetrit dvacet tisic za letenku :-)
Tech 200$ opravdu POTREBUJU, nebo je jen potrebuju? A neda se tam treba jit na nejakou brigadu, ci tak neco?

Chjo, jak si ma 15letej student za pul roku vydelat sto tisic...

BTW. do jakeho si se dostal mesta? Nerad bych skoncil v nejakem zapadakove, kde vsichni umrou v devet vecer... Ale to nejspis nemuzes nijak ovlivnit, nebo se mylim?

Offtopic › Komunikace
25. 9. 2008   #85896

To Blujacker :
Hehe, ses tam dva mesice a uz pises "football" :-)

Ty stranky teda na moc seriozni agenturu nevypadaj, ale jelikoz si v poradku dorazil a snad te ani nenutej k prostituci, budu jim duverovat :-)
Dost me vsak vylekala veta "Studenti by měli mít alespoň průměrný prospěch za poslední dva roky." Sice nevim, jak takovy "prumerny prospech" vypada, ale obavam se, ze ten muj je znacne podprumerny :-( Jak vypada tvoje vysvedceni?
A kdy ses do toho programu prihlasoval, mam jeste cas, nebo to chce co nejdriv?

Huh, s cenou je to trosicku horsi... Na to sis asi nevydelal sam, co?

Offtopic › Komunikace
25. 9. 2008   #85880

To Nefaritus : Jiste, nejdulezitejsi je praxe, bavit se s lidmi, zkouset co funguje a v tom se zdokonalovat. Ovsem nechci znova objevovat ameriku a abych se tomu vyhnul, nejakou tu "prirucku" precejen potrebuju.

Offtopic › Komunikace
25. 9. 2008   #85878

To dannyk : Precetl jsem nekolik fundovanych knizek o psychologii, ale rekl bych, ze tudy cesta nevede. Krome chabych znalosti o stavbe nervove soustavy a algoritmech, ktere pouziva nas mozek pri rozeznavani objektu v nasem zornem poli jsem si z nich neodnesl prakticky nic, co by nejak vyrazne zlepsile me komunikacni schopnosti. I kdyz je pravda, ze traba takovy Vyklad snu od Freuda bylo velice zajimave cteni (dokud mi ho ta krava cestinarka nezabavila).

Je to sice z vetsi casti proti memu presvedceni, ovsem v teto oblasti nemusim vedet jak to presne funguje, ale spokojim se s tim, ze to funguje a ze to dokazi pouzit.
Vemte si treba pocitacovy program. Experta bude daleko vic zajimat algoritmus, kterym se program dobral vysledku, zatimco laik se spokoji s informaci, jak takovy program ovladat, aby dostal v co nekratsim case co nejlepsi vysledek.

Ja mam takovy laicky zajem o psychologii. Staci mi uzivatelska prirucka, nemusim mit hned kompletni dokumentaci. Koncentrovane informace v ctive podobe, ktere zvladnu pochopit. Naucit se par triku a v tech se potom praxi zdokonalovat.

Je to snad prilis naivni predstava? Rekl bych ze ne, ale rad se necham vyvest z potencionalniho omylu ;-)

C / C++ › Jak snadno a rychle umocnit…
25. 9. 2008   #85864

To KIIV : To nas zkousis, nebo to nevis? :-D

Offtopic › Komunikace
25. 9. 2008   #85861

To Blujacker : Jak ses k tomu pobytu dostal? Docela rad bych se do Ameriky na chvilku podival, vypadnout od rodicu, naucit se samostatnosti, prijit o iluze, s anglictinou to u me taky neni nijak horky...

To Blujacker : Fandit s prateli v pohode, ale tam mi nejde o ten fotbal, nybrz o pratele. Proste nejsem typ, co doma sleduje kazde utkani a potom v hospode pomlouva neschopne hrace. Tuhle jsme byli fandit na Staromaku a jediny, co si z toho zapasu pamatuju je, ze to bylo nejaky mistrovsvi :-)

Earl Cash napsal:

A jeste takovy vykrik do tmy: Proc nas kurva komunikaci neuci ve skole?

spousta skol ma ve vyssich rocnicich predmet zvany Retorika, ktery se zabyva spravnou mluvou, aby jsi mluvil sebejiste a umel to podat...otazka je, zda ho ma vetsina skol nebo jsem si ten predmet zaplatil... :-/


Komunikace prece neni jen o mluveni (pamatuji si spravne, ze slova spolu s tonem hlasu zaujimaji asi 40% naseho sdeleni?)


Tak me napada, ze s mymi "normalnimi" vrstevniky jsem se zacal stykat prave diky skole. Jeste pred pul rokem to byl stereotypni rezim - ze skoly hned domu a do rana programovat. Pak prislo pololetni vysvedceni s hromadou ctyrek a tak jsem se sel s par lidma ze tridy vozrat :-) O te doby jsem nenapsal vic nez tisic radku kodu... Zacal jsem se venovat hudbe, kamosum, letani... Nadhera :-)

K te komunikaci - mozna to z meho prvniho prispevku nevyplynulo, ale povidat si s lidma kolem me opravdu nemam problem. Mam hodne zajmu a s vetsinou lidi si mam co rict . A kdyz nahodou ne, casto staci toho druheho jen poslouchat, ze...

Chci to ale posunout na "vyssi level". Poznat, jestli mi clovek lze ci zda mluvi pravdu, co si o mne asi tak mysli, co aktualne proziva (napada me hezky vyraz "cteni myslenek"). Mimoto by me zajimala treba hypnoza, ale k tomu se tezko dostanu, dokud nezvladnu pozadavky z me predchozi vety. Urcite by bylo prijemne umet mistrne manipulovat s lidmi, aby mi opravdu nedelalo sebemensi problem presvedcit je o "sve pravde" a jeste si mysleli, ze je to jejich vlastni napad.

Opravdu neznate zadny portal, stranku ci treba knihu, ktera by se tim zabyvala?

Offtopic › Komunikace
24. 9. 2008   #85837

To bukaj : Je pravda, ze pokud clovek umi mluvit, najde si urcite lepsi job nez zrovna uceni... Je to zacarovany kruh - kdyby se to ucilo uz pred tricety ctyriceti lety, dnes by umelo komunikovat na nejake vyssi urovni daleko vic lidi a treba by to postihlo i nekolik jedincu z dnesni generace kantoru. Prece jen je to hlavne o treninku a praxi, ucitel by pouze zakum "ukazal spravny smer", prednesl neco z teorie, doporucil literaturu a pak opravoval jejich chyby...
Dobra, asi je to nerealne. Za ty dva pouzitelne roky, ktere jeste stravim na stredni, se to stejne zrejme nezmeni, takze prestavam skuhrat.

EDIT: Alespon tu mnemotechniku by nas mohli ucit, na to nemusi mit clovek zadny zvlastni zkusenosti... Chteji po nas, abychom si neco zapamatovali, ale nenauci nas, JAK si to mame zapamatovat. Nikdy jsem se neumel ucit. Pritom je to tak nechutne jednuduchy, "jen vedet, jak na to".

Co se tyka toho fotbalu, s takovymi lidmi se proste nestykam. Jakozto budouci "elita naroda" (jak nam s oblibou rika nase ex-matikarka) se bavime predevsim o drogach, hudbe, vztazich a pornu, eventualne vedeme filozoficke diskuze o delfinech ;-)

Offtopic › Komunikace
24. 9. 2008   #85822

To Spectator :
1) Aspon, ze tak.. Prece jen je zenskejch daleko vic nez programatoru a mimo to je s nima urcite vetsi zabava :-)

Offtopic › Komunikace
24. 9. 2008   #85817

Rekl bych, ze programatorska profese primo pritahuje nekomunikativni lidi, koktajici asocialni introverty, kteri bez vetsi davky alkoholu ten svuj extremne racionalni mozecek zkratka nedokazi vypnout. Ja na tom nastesti nejsem az tak zle; kdyz se trosicku snazim, vetsinou mne ti podivini, co se kolem me furt motaj a pocitac videli tak maximalne z rychliku, i rozumi.
Samozrejme bych s tim neco chtel delat. Kdo by si nepral byt uspesny, oblibeny a zabavny, ze... Ovsem driv, nez vylezu ze sveho tepleho mistecka pred monitorem a vyrazim do toho oskliveho a studeneho sveta trenovat svoje komunikacni schopnosti, rad bych se obrnil nejakou tou teorii.

To uz se dostavam k jadru meho probremu: Vite o nejake kvalitni ceske strance zabyvajici se komunikaci ci alespon mnemotechnikou?
A jeste takovy vykrik do tmy: Proc nas kurva komunikaci neuci ve skole? Vzdyt bez toho jsou nam vsechny nase vedomosti naprosto na hovno! (Omlouvam se za ta sprosta slova, ale tohle uz ve mne vre dlouho a nejak to muselo ven... Asi si zacnu psat denicek :-)

Ja jsem prozatim narazil na zajimavou stranecku Qark.net. Bohuzel, ta z vetsi casti pojednava o svadeni nez o dorozumivani obecne. Alespon me autor povzbudil svym zivotnim pribehem :-)

Mno, a jeste par intimnich otazek na zaver: Umite komunikovat, manipulovat s lidmi? Jste introverti nebo extroverti? Jste spolecensti?

Predem diky za vsechny odpovedi ;-)

OS - Windows › Reinstalace Windows
24. 9. 2008   #85804

To _Radek_ : Od toho jsou tu live distribuce...

C / C++ › otvorenie programu
21. 7. 2008   #80416

Ja nevim.. budto ty lidi neumej cist... Pac jsem jeste nevidel tut, ve kterem by nebyl minimalne jeden odstavec tucnyho pisma a patnact vykricniku vyhrazenych prave tomuhle problemu...

C / C++ › otvorenie programu
21. 7. 2008   #80405

To crutcher : A co to dela, kdyz na program kliknes?

C / C++ › otvorenie programu
21. 7. 2008   #80403

To crutcher : Jakou ma takovy "dos soubor" koncovku?

Hardware › zmensila sa mi kapacita HD (…
20. 7. 2008   #80352

Ono je to, co se stalo t0movi celkem pochopitelny, pokud nekdo neumi moc dobre anglicky, i pri tak user-friendly (kliid Windows lovers :-)) instalaci, jako ma Ubuntu se muze lehko ztratit. Windows XP (nevim, jakou verzi ma t0m) ma prozmenu opravdu pitomy partition manager - pokud se nemylim, vubec nerozezna partitiony s formatem ext3, a pokud snad rozezna, nedokaze je naformatovat (takovy problem jsem vsak kupodivu mel i s NTFS). T0m tedy naformatuje swap partition (opet domenka) - ono to velikost urcite udava v MB, takze se to da lehce prehlednout (obzvlast pokud dotycny pocita jako ja - 1, 2, 3, hafo...).

Me spis daleko vic stve, ze namisto aby t0m napsal, ze to pokurvil a vysvetlil nam, jak postupoval, napise, ze "se to NEJAK smazalo / NEJAK se spojili HDD"... a ono to pak zase vypada, ze za vsechno muze Linux :-(

C / C++ › Promena
20. 7. 2008   #80349

vyplni "blok" pameti urcitou hodnotou a vrati pointer na tento blok;

char jmeno[20];

memset(&jmeno, 0, sizeof(jmeno));

tedy vyplni jmeno samymi '\0'

Osobne nechapu vyznam funkce v tom kodu? Stacilo by snad
jmeno[0] = '\0';

Bylo by to o devatenact iteraci a jedno volani fce rychlejsi...

Offtopic › Tichy protest
20. 7. 2008   #80340

To mephi : Vzdycky se vyrvu a vymlatim u klaviru...

C / C++ › c++
20. 7. 2008   #80320
Assembler › boot A:/
20. 7. 2008   #80258

Ty si nedas pokoj...

C / C++ › C++ a OpenGL - (re)kompilace…
20. 7. 2008   #80236

http://nehe.ceske-hry.cz/cl_wapi_setric.php

Abych nezapomněl, výsledný .exe soubor je nutné přejmenovat na .scr a zkopírovat do Windows/System. Až potom budete moci v nastavení obrazovky vyměnit šetřič za nový (samozřejmě lepší).

C / C++ › programovaní a MySQL...
20. 7. 2008   #80235

Treba ActionScript... Vetsina jazyku to umi, staci naprogramovat knihovny.

Offtopic › Klik
20. 7. 2008   #80232

Mys+touchpad = 52

Offtopic › Klik
20. 7. 2008   #80224

lolik napsal:
môj rekord 99 - bloodman

Nemas nejakou hracskou mys s tlacitkem, co za tebe kline trikrat?

Hardware › zmensila sa mi kapacita HD (…
20. 7. 2008   #80204

Instaloval si nekdy ubuntu? Prislo ti to snad nedostatecne user-friendly?

OS - GNU / Linux › Linux zdrojové kódy
19. 7. 2008   #80131

To anmov : Ten posledni odstavec fakt stoji za to :smile6:

C / C++ › pomoc s programom
19. 7. 2008   #80024

Rikam, ze to chce nekoho vice zbehleho ve Windows! :smile12:

C / C++ › pomoc s programom
19. 7. 2008   #80022

To lolik : Grrrrrr, fajn, to nejspis bude prace na par mitnut... Ja ti s tim vsak neporadim, bude to chtit nejakyho Woknare.

C / C++ › pomoc s programom
19. 7. 2008   #80019

To lolik : To neni odpoved na moji otazku... Kdyz jsou nabootovany Windows, uz se neda nabootovat dalsi OS?!!!

C / C++ › pomoc s programom
19. 7. 2008   #80016

lolik napsal:
srry zle som si to precital tak ked mas to uz rozpracovane tak by si my to sem mohol upnut
a mne by zatial stacilo len ten program spustat vo windowse


"Spoustet ve Windows"? Co myslis tim bootovanim z CD-ROM? To neznamena zavedeni jadra nejakeho operacniho systemu?

C / C++ › pomoc s programom
19. 7. 2008   #80014

To lolik : Uz jsem napsal, ze muj kod je nepouzitelny, musel bych to napsat odznova... A kdyby byl, nedal bych ti ho jen z principu, protoze se mi nelibi styl "neco jsem si vymyslel, zadarmo mi to nekdo naprogramujte" (znas Vojtu Kotouna?). Pokud se chces inspirovat, mrkni se na zdrojaky GRUBU ci isolinuxu (http://syslinux.zytor.com/iso.php).

C / C++ › pomoc s programom
18. 7. 2008   #80001

Hmmm:
1) naprogramovat bootsector
2) vstoupit do pretected modu
3) muzes zacit pouzivat, vyssi programovaci jazyk.. rekneme C
4) naprogramovat ovladac graficke karty
5) ISR, IRQ a podobne "kraviny"
6) ovladac klavesnice
primitivni... ted uz program umi cist z klavesnice a vypisovat na obrazovku

K tomu bootovani z CD:
7) jednoduchy memory manager
8) driver ATAPI zarizeni
9) filesystem ISO 9660
10) samotne bootovani - multiboot apod.

Mne to trvalo asi dva mesice (vetsinu casu jsem stravil hledanim nejakeho slusneho tutorialu - co ja bych tehdy dal za link na JamesM's kernel dev tutorials - a procitanim specifikace ATA/ATAPI), pak jsem se na to vykaslal, protoze pokracovat by znamenalo prepsat vsechno od znova a na to jsem nemel silu.

C / C++ › pomoc s programom
18. 7. 2008   #79992

To lolik : Delas si srandu, na pet minut? Treba odkazovany GRUB vyvijeji vetsi machri nez ja uz slusnou radu let!

Rekl jsem, ze ti rad pomuzu s konkretnim probleme, ale nebudu delat vsechnu praci za tebe (pokud bys mi snad nechtel zaplatit)

PHP › Úprava PHP skriptu
18. 7. 2008   #79976

To MaxDJ : Co myslis tim "davanim adresaru/souboru do scriptu"?

C / C++ › pomoc s programom
18. 7. 2008   #79975
PHP › Úprava PHP skriptu
18. 7. 2008   #79968

To MaxDJ : Delas si srandu?

is_dir, is_file ma jako jediny parametr cestu k adresari, souboru. Pokud adresar, soubor existuje, vrati true, v opacnem pripade vraci false.

Tedy:



if(is_dir('nejaky_adresar')) echo("Adresar existuje");
else echo("Adresar neexistuje");

PHP › Úprava PHP skriptu
18. 7. 2008   #79952

To MaxDJ : Dá ;-)

C / C++ › Umím základ, co dál?
18. 7. 2008   #79914

czbero napsal:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak můžu naložit se svými znalostmi. Mám přečtenou knihu Mistrovství v C++ (3. vydání), která mi sice dala solidní základ jazyka, ale zatím je mi k ničemu. Prosím tedy, abyste mi v tomto vlákně doporučili, jak můžu rozvíjet nebo použít své znalosti.


Můžu se zeptat, proč chceš programovat?

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
18. 7. 2008   #79857

To Earl Cash : od 0 do RAND_MAX - jen jsem chtel, aby si to nasel sam...

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
18. 7. 2008   #79853
C / C++ › Kalkulačka na odčítání
18. 7. 2008   #79843

Mam pocit ze ta "error konsole" vyskakovala automaticky..

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
18. 7. 2008   #79833

Jinak promin, ale napsat "chiba"? To uz snad delas schvalne :smile17:

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
18. 7. 2008   #79832

To milanmichal : Dival ses na ten link od Akacka? Includni jeste stdlib.h... A vedet, na jakem radku chyba nastala je sice pekne, ale nerekne ti to prakticky nic. To uz Dev-Cpp neukazuje zadny chybovy vystup?

Hardware › zmensila sa mi kapacita HD (…
18. 7. 2008   #79831

Formatoval si to s Vistou nebo Ubuntu? Pac jestli s Ubuntu, pravdepodobne si tam nastavil spatnej format a Windows to neprecte...

Hardware › zmensila sa mi kapacita HD (…
18. 7. 2008   #79827

Linux asi opravdu neni pro lamy :'-( Oni totiz tu moznost "use entire disk to install Ubuntu" nepochopi a potom rozhlasujou, jak je Linux osklivej, pac se jim pri jeho instalaci nejak smazal Windows.

To ovem neni vsechno, kdyz si chteji Windows nainstalovat zpatky, misto aby naformatovaly celej disk, naformatuji pouze swap partition, kterou si tam ten "osklivej Linux" podle vytvoril. Zacnou tedy prozmenu rozhlasovat, ze se jim pri instalaci Linuxu "nejak" zmensil harddisk.

Co kdyby si ted zkusil svuj problem popsat nejak lepe, nez ze se ti "nejak" spojila pamet dvou harddisku? (btw. pokud se nemylim, 80+250 != 240)

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79777

Kdyz uz jsem u AA - mozna by nebyl k zahozeni ani ctvrty mod coop, ve kterem by hrali tymy proti sobe, jedni by plnili ukol a druzi by se jim to snazili prekazit...

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79775

To CommanderZ : Ovladani klavesnici jde AFAIK i v JS. Ale mas pravdu, nejspis to bude ve Flashi -> bude to vypadat lepe a bude jednodussi to naprogramovat. Kdyz jsem si jen predstavil, kolik obrazku v JS potrebuji, aby se auticko otocilo kolem sve osy, a ze ve flashi to jde vyresit jednim radkem kodu...

Nad statistikami jeste zapremyslim - na smysluplne statistiky je nutna registrace a to moc neodpovida puvodni myslence. Zrejme tedy bude moznost hrat "instantne" bez registrace a bez statistik, nebo se zaregistrovat - zadne mamuti formulare pozadujici hromadu osobnich udaju; jen prezdivka, heslo a potvrzeni hesla a uz se vam zaznamenava podrobna historie her, s kym jste hrali, v jakem modu, kolikati jste dojeli, kolik strel jste vystrelili, kolik lidi zabili a kolikrat jste byli zabiti, nejoblibenejsi mapa, typ auta <- ty smerodatne informace prepocitany na expy a uroven (proste styl AA)

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79755

To CommanderZ : CoD, Bulanci, AA, Flatout ... lidi to nehrajou kvuli statistikam, ale protoze je to bavi. Nechci vytvorit hru, u ktere budou lidi sedet hodiny a hodiny jen aby se jim zvednul level, nybrz hru, kterou si zahrajou kdyz je spatne pocasi, kdyz je nekdo nastve nebo kdyz se nudi.

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79745

To CommanderZ : Taky jsem na to zvedavej.. Zatim jsem ovsem presvedcen, ze to s JS pujde. Maximelne presedlam na Flash.
Jinak co by z toho "manipulovani" potencionalni cheater mel? Za vyhru nic nedostane, maximalne prchavy pocit uspokojeni z toho, ze podvodne vyhral. Kdyz bude mit hrac podezreni, ze nekdo podvadi, muze ho navrhnout a ostatni budou hlasovat o jeho vylouceni ze hry.

Offtopic › Tichy protest
17. 7. 2008   #79740

Ja vetsinou v kodu zanechavam podobne komentare...

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79739

To mates : Zatím jsem na nic podobného nenarazil. Nicméně o webových hrách nemám moc velký přehled - i proto jsem dal návrh sem na fórum; kdyby někdo podobnou hru znal, snad se ozve...

S těmi zbraněmi na tratích je to ovšem bezvadný nápad, určitě udělám ;-)

Offtopic › námět - online hra pro odrea…
17. 7. 2008   #79736

Mám jistý námět na online hru a potřeboval bych ho od vás zhodnotit - nechci se pouštět do celkem rozsáhlého projektu, který by neměl sebemenší šanci na úspěch ;-)

Jendalo by se o multiplayer akčně-závodní hru v prohlížeči. Jistě, prohlížečových her se na Internetu nachází spousty. Většinou masivní RPG či strategie, neuvěřitelní žrouti času, který u nich tráví opravdu jen ti největší herní nadšenci. Jistě nemusím poznamenávat, že moje hra by byla jiná... Hra pro "normální" lidi, kteří tráví spustu času u počítače (zdegenerovaní programátoři velkých softwareových společností, osobní asistenti namyšlených ředitelek soukromých nemocnic, znudění studenti víceletých gymnázií o hodinách informatiky, atd. atd.) a čas od času prostě potřebují vypnout, odreagovat se, vybít se - nejlépe na někom jiném něž na nadřízených, kamarádech.

Tato potencionální cílová skupina hráču by se většinou nepřipojovala ze svého počítače a z toho také plynou nejdůležitější požadavky na hru:
1) uživatelé často nemají práva k instalování nových programů do systému -> hrálo by se v prohlížeči, Flash
2) rychlá a bezbolestná registrace, event. možnost hrát "instantně"
3) hra je primárně určena k zahnání nudy, odreagování -> 2D grafika, jednoduché ovládání, VYNIKAJÍCÍ HRATELNOST

K samotné hře:
Šlo by o malá autíčka vybavená nejrůznějšími zbraněmi a zvláštními "schopnostmi".
Na výběr byste měli ze tří módu:
1) deathmatch - klasické "všichni proti všem" s cílem sestřelit/vybourat co nejvíc ostatních hráčů a nebýt při tom sám zničen
2) závody - v tomto módu by se jezdilo se speciálními závodními autíčky beze zbraní, jedinou možností jak knockoutovat ostatní hráče by tedy zůstalo jejich vytlačení z dráhy (něco na styl Flatoutu); cílem by bylo samozřejmě projet stanovenou trasu v nejlepším čase
3) kombinace dvou předchozích módu - závody bez pravidel, ve kterých rychlost nehraje nejdůležitější roli; musíte se umět vyhnout nepřátelským střelám

Každý mód by bylo možné hrát na několika exotických mapách - prosluněné kalifornské pláže, lávová pole na Kanárských ostrovech, amazonský deštný prales...
V nabídce by bylo samozřejmě i nepřeberné množství typů autíček rozdílných svýmy parametry, zbraněmi i vzhledem.
Dále nebudou chybět ani podrobné statistiky a historie her každého registrovaného hráče.

Tak, co na to říkáte? Budu vděčný za každou reakci, přípomínku, návrh na vylepšení - za cokoli...

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
17. 7. 2008   #79733
C / C++ › Kalkulačka na odčítání
17. 7. 2008   #79698

To milanmichal : Tak to uz si postoupil daleko.. Jak dlouho se ucis programovat?

PHP › CMS systém podľa návodu
17. 7. 2008   #79697

Nemuzes sem dat zdrojak? V tom clanku je to v poradku...

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
17. 7. 2008   #79680

To selkir : :smile6: "karkulačka"

C / C++ › Kalkulačka na odčítání
17. 7. 2008   #79679

Mě teda dostal výraz "programace" :-D

Offtopic › Zkoušení
16. 7. 2008   #79619

To pawlik : Odkdy se slax instaluje?!

Inzerce › HLADAM GRAFIKA
16. 7. 2008   #79615

Tak vy tri taky? To jsem si oddech, ze v tom nejsem sam :smile7:

C / C++ › přeložení .exe souboru do kódu
18. 5. 2008   #74197

To yaqwsx : Kdyz to beres takhle, ano, muzes soubor "prelozit" i do C/C++, ale nikdy nedostanes PUVODNI kod.

C / C++ › přeložení .exe souboru do kódu
17. 5. 2008   #74186

Neco takoveho neni mozne...

JavaScript, AJAX, jQuery › Prehliadač mapy
4. 5. 2008   #73021

Tu mapu rozrezes na mensi kousky a zobrazis jen ty, ktere potrebujes..

.NET › bootovaci program
3. 5. 2008   #72986

To djanosik : J, uznavam ze moje formulace nebyla zrovna nejstastnejsi. Rekl bych to jinak: Nema cenu delat to, co uz udelali jini a ve vetsine pripadu lepe (novy operacni system).
Ten SharpOS me docela zajima - az budu mit trosku casu, tech par radku assembleru tam najdu :-)

.NET › bootovaci program
3. 5. 2008   #72975

To djanosik :
Dovolim si tvrdit, ze boot sector nelze napsat v nicem jinem nez v assembleru. Ty jsi vsak zrejme jineho nazoru, jelikoz v priskevku pises, ze se k tomu da pouzit C/C++ (a to dokonce "nejlepe"). Nechci psat "Prestan kecat nesmysly" pro pripad, ze bych se mylil, ovsem ty s tim evidentne problem nemas, z cehoz jsem usoudil, ze sve tvrzeni muzes dokazat nejlepe formou zdrojoveho kodu. Nebo snad, ze bys nad tim vyrokem nepremyslel a proste jen instinktivne placnul to, co ti zrovna prislo na jazyk?

.NET › bootovaci program
3. 5. 2008   #72968

To lolik : Jiste. Lide za to davaj velky prachy a rikaji tomu Windows..

Offtopic › pretty pants
3. 5. 2008   #72960
Offtopic › pretty pants
3. 5. 2008   #72952

To Vasek : Jj, ty trenyrky mi tam moc nesedi... Zkousel jsem nekolik internetovych vykladovych slovniku, ale nikde nic. Pritom Google hlasi kolem 10k vyskytu tohoto spojeni..

Offtopic › pretty pants
3. 5. 2008   #72950

Nemohl by mi nekdo prozradit, co to znamena, kdyz reknu, ze je neco "pretty pants"?

.NET › bootovaci program
3. 5. 2008   #72940

lolik napsal:
a v com bz som mal vztvorit ten bootovaci program?


Assembler

Pascal › Prevod z *.EXE do *.PAS (*.T…
1. 5. 2008   #72828

To Garret Raziel : Znova.. Legalni to je!

C / C++ › Jak v C++ zjistit MAC (fyzic…
1. 5. 2008   #72813

To zalezi na operacnim systemu...

Software › Zatěžování Firefoxem
29. 4. 2008   #72619

Bengo napsal:
Caute mam problém, že mi často při nějakých akcích Firefox zatěžuje RAM (někdy i 80 000 kb) nebo CPU ..

Nedélá to i vám ? Jak to mám řešit ? díky


To je uroven.. Ty dnesni programy uz i zatezujou CPU..

Offtopic › Bojte se úplně černé obrazov…
27. 4. 2008   #72516

To yaqwsx : Takhle to AFAIK fungovalo u XPcek, ale s Vistou si nejsem az tak jisty..

Offtopic › Bojte se úplně černé obrazov…
27. 4. 2008   #72498

Zadne DVD jsem nedostal... Takze kdybych ted chtel Vistu, musim si ji znova koupit?

Offtopic › Bojte se úplně černé obrazov…
27. 4. 2008   #72476

Tak by me zajimalo - koupil jsem si Vistu s pocitacem a jako spravny Linuxak jsem ji hned po prvnim padu smazal. Kdybych si ji ciste nahodou chtel znovu nainstalovat (Mafia II), jak to mam legalne provest?

C / C++ › ukládání obrázků do souboru
24. 4. 2008   #72248

Co to je "textak"? Mrkni na fce fopen, fwrite...

Offtopic › Bojte se úplně černé obrazov…
23. 4. 2008   #72098

Colpik napsal:
Přišlo mi, jako by si pan Hauptvogel myslel, že Windows Vista je nějaká škodolibá aplikace :smile1:


<drunk>No a neni?</drunk>

Python › Trochu obecně o programování…
20. 4. 2008   #71845

Santas napsal:
no, neviem preco si myslis, ze python nikto nepouziva, co napr. google, seznam ;)


Ale na takove podradne ukony. "Jadro" Google urcite neni v Pythonu..

Offtopic › Last year, when Vista was ne…
18. 4. 2008   #71621

To Tocimanko : Hmm, prekladatel ze me nebude...

vloni, kdyz Vista byla nova
nabizel jsi optimalizovanou plochu
ten zpusob nikdy nezklame
prodal jsi jich dost

ovsem nektere podniky rikaly: "zatim pockame, nechcem prejit predcasne"
to skoncilo diky SP1 a nasemu ekosystemu

pokud stale cekaji, uz nebudou dal vahat
kdyz uvidi zlepseni v bezpecnosti, plochu, mobilitu a produktivitu
reknou "Vista, musim ji mit"

mluvte o nasich MS aplikacich
virtualizace
pozorujte laptopy zamestnancu s AIS a MDOP

ma to detekci viru a hackeru s Network Acces Protection (protekce pristupu do site)
a pokud jim to porad nestaci - sada nastroju pro diagnostiku a obnoveni

pokud stale cekaji, uz nebudou dal vahat
kdyz uvidi zlepseni v bezpecnosti, plochu, mobilitu a produktivitu
reknou "Vista, musim ji mit"

kdyz nekdo ukradne rediteluv laptop
nemusite se obavat diky bitlockeru
data jsou v bezpeci a to je velika uleva

pokud stale cekaji, uz nebudou dal vahat
kdyz uvidi vyznam v jejich obchodech
soustred se na kvotu
musis ziskat bonusy

"wow, tym prodavacu MS fakt vali"
"a budem valet dal s SP1"

povzbudte nase prodavace s Vista a SP1
nas ekosystem je uzasnej!



Hry › Call of Duty 2
17. 4. 2008   #71553

silaro napsal:
ty bezduché řežby kdy je člověk víc mrtvej než živej mne opravdu neberou.


Naprosty souhlas.. Skvela multiplayer strilecka je America's Army - neuveritelne realisticka hra a navic free.

Pascal › Free pascal - jak na něj
13. 4. 2008   #71200

To Tocimanko : Ten nazev (myslim ten puvodni) si o OT primo zadal...

Mno, "cela ideologie".... Ty vis, o cem ta ideologie je? Co jsem ja zatim pochopil (o tohle tema se nijak zvlast nezajimam), satanisti zadnou oficialni ideologii nemaji. Kazda "satanisticka sekta" (muze jit i o jednotlivce) je individualni, "zkusenosti" cerpa prevazne (snad vylucne) z knih ostatnich nabozenstvi (tedy delaji to, co by podle techto knih delat nemeli). Neshledavam na tom nic spatneho (pokud zrovna nevrazdej nevinoucka stenatka)

Pascal › Free pascal - jak na něj
13. 4. 2008   #71195

To Tocimanko : A co presne ti na satanistech vadi?

Pascal › Free pascal - jak na něj
13. 4. 2008   #71183

To Tocimanko : Co je na cislu 666 tak divneho, ze bych ho nemel pouzivat (ne, ze bych byl uplne normalni clovek)?

PHP › Komunikace pomocí GET vs POST
10. 4. 2008   #70938

To DragonBehemont : Muzu se jen zeptat, proc ti ani jedno z mych dvou reseni nevyhovuje?

JavaScript, AJAX, jQuery › EDITOR
7. 4. 2008   #70756

To netman92 : obj je ta tva textarea, startVal je hodnota, ktera se ma vlozit pred vybrany text a endVal za vybrany text

JavaScript, AJAX, jQuery › EDITOR
7. 4. 2008   #70754
PHP › Komunikace pomocí GET vs POST
7. 4. 2008   #70752

zkus budto http_get_request_body, eventualne



$query_str = @file_get_contents('php://input');

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý