Anonymní profil Live trading, s.r.o. – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Live trading, s.r.o. – Programujte.comAnonymní profil Live trading, s.r.o. – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 82.150.166.–

OS - GNU / Linux › Problém po instalaci ISP con…
19. 1. 2011   #137977

Ahoj, nainstaloval jsem si na VPS ISPCP panel. Instalace proběhla vpohodě, akorát když chci načíst stránku s control panelem, vyhučí na mě Error 500! / Internal Server Error!. Prolezl jsem již x stránek, x postupů, ale zatím nic nepomoholo. Uměl by mi někdo poradit?

Systém: Ubuntu 10.10

Live trading, s.r.o.
Inzerce › Hledáme autory článků
16. 6. 2010   #130326

Zcela inviduálni

Inzerce › Hledáme autory článků
27. 5. 2010   #129523

Firma Live trading, s.r.o. hledá pro svůj portál Ajťáci.net stálé redaktory, kteří budou psát články na různá témata z oboru IT (programování , hardware, software atd...)

Honorář 50 - 200,-Kč za článek. Záleží na rozsahu a kvalitě článku.

Honoráře bude firma vyplácet 1x měsíčně a to na fakturu, nebo dohodu o provedení práce.

Zájemci se moho ozvat na email petr.laslo@livetrading.cz

Za společnost Live trading, s.r.o.
Petr Láslo, jednatel společnosti

Delphi › TShellTreeView a TShellListV…
20. 5. 2010   #129145

Ahoj,
potřeboval bych takovou maličkost. Dělám přohlížeč obrázků a nemůžu nikde vygooglit jak:
1. nastavit na ShellListView masku, tak aby se zobrazili pouze obrázky
2. jak v ShellLIstView nastavit aby se zobrazovali ikony ve formě náhledu obrázku (kde přepnout view type vím, ale teď jak tam dostat ten obrázek?)

Děkuji

PS: programuju pod Lazarem

petr
C / C++ › Aplikace dijkstrova algoritmu
15. 5. 2010   #128992

Ahoj, nemáte tu náhodou někdo hotovej program na hledání nejkratší cesty v síťovém grafu, v c++? Mám to jako práci do školy,samotnej algoritmus chápu, ale nevím si rady s jeho naprogramováním, jak hlavně udělat základní data. Potřeboval bych vidět něco hotovéhé. Děkuij

JavaScript, AJAX, jQuery › Google maps
21. 3. 2010   #125612

Ahoj, na http://mapy.portik.cz jsem zprovoznil mapu přes Google API. Ale mám problém co se týče ohledně navigace. Když si vyberu cestu z bodu A do bodu B tak se pod mapou zobrazí popis cesty,ale moc malým písmem. Zkoušle sem nastavit CSS style,ale bez výsledu.

Nevíte někdo jak docílit většího textu? Děkuji

PHP › Ziskavanie udajov z inych we…
21. 3. 2010   #125604

Potřebuješ nějakej výstup z toho managera, dejme tomu XML. A to pak zpracuješ v PHP.

OS - Windows › Thunderbird a WM6.1
6. 3. 2010   #124860

Ahoj, jak docílím synchronizace Thunderbird, konkrétně kontaktů, pošty a kalendáře se svým PDA? Děkuji

PHP › Získání pořadí v databázi ja…
24. 2. 2010   #124459

Udělej si pole, kde klíč bude uživatel a hodnota pořadí, do tohoto ukládej a pak volej:



print $pole[$uzivatel];


Strašit tady s databází se mi zdá hodně zbytečné.

PHP › [Anketa] Který způsob vypiso…
23. 2. 2010   #124401

Nepreferuju ani jeden způsob.

Používám SMARTY a jsem s ním spokojen. Do šablony pak předávám celá pole, nebo rovnou objecty.

Můžu to přirovnat k první variante:



...
<meta name="description" content="{$meta->GetDescription()}" />

...
<p>{$anotace}</p>

PHP › Čtení XML
28. 1. 2010   #123289

DObře, zkusím to. Ale ještě, když k atributům přistupuju pomocí getAttributeNode('popis')->value, jak přistoupím k obsahau mezi tagy <> a </> ?? Díky

PHP › Čtení XML
28. 1. 2010   #123274

Tak swe nějak strácím v tom abych další XPath použil v tom cyklu.

Mám tehle kód:

$xp = new DomXPath($dom);

$result = $xp->query('//Zbozi',$dom->documentElement);

foreach ($result as $resul){
$kod = $resul->getAttributeNode('kod_zbozi')->value;
$nakupni = $resul->getAttributeNode('cena')->value;
$prodejni = $resul->getAttributeNode('cenaEU')->value;
$jmeno = $resul->getAttributeNode('popis')->value;

$dom2 = new DomDocument();
$dom2->loadXML($resul);
$xp = new DomXPath($dom2);
$result2 = $xp->query('/rozsireny_text',$dom2->documentElement);
}


ale hází mi to tyhle chyby:
Warning: DOMDocument::loadXML() expects parameter 1 to be string, object given in /home/itobchod.net/at/atcomp_katalog.php on line 31

Catchable fatal error: Argument 2 passed to DOMXPath::query() must be an instance of DOMNode, null given in /home/itobchod.net/at/atcomp_katalog.php on line 33


Co dělám blbě a jak by to mělo vypadat?

PHP › Čtení XML
28. 1. 2010   #123270

Ok a včem pak budu mít ještě uložený obsah toho elemtu? :)

PHP › Čtení XML
28. 1. 2010   #123267

No a jak poznám ke ktrému zboží ten rozšířený text patří?

PHP › Čtení XML
27. 1. 2010   #123252

Ahoj, dělám import zboží do eshopu z xml, ale mám problém se zpracováním v php. Část XML je následující:



<Zbozi diffgr:id="Zbozi2313" msdata:rowOrder="0" kod_zbozi="8140580143" popis="Norton 360 + myš Lochitech Wireless Mouse M505" jednotka="ks" zaruka="24" dostupnost="true" dph="20" cena="1014.5" cenaEU="1380.5" snimek="8140580143/Lochitech_Norton360.JPG" rema="1.500" kod_vyrobce="093-000901" vyrobce="SYMANTEC" kod_kategorie="SW" kategorie="Software a hry" kod_podkategorie="SW - ANTIVIR" podkategorie="Antiviry, firewally a ochrana dat" typ="3" aut_poplatek="0">

<rozsireny_text>
<b>Aplikace Norton 360™ verze 3.0 až pro 3 uživatele</b>nabízí osvědčený výkon prostřednictvím rychlého a komplexního řešení na současné úrovni pro ochranu počítače a všech vašich činností online. Je to komplexní řešení, které poskytuje oceněné zabezpečení pro ochranu před viry, spywarem, hackery, robotickými sítěmi a dalšími hrozbami. Tím pomáhá neustále chránit váš počítač a domácí síť bez matoucích výstrah zabezpečení, které narušují práci s počítačem. Nová funkce Norton Safe Web™ obsahuje technologii hodnocení webových stránek, která zjišťuje phishingové, napadené a virem infikované webové stránky a tím vás chrání před hrozbami.
Technologie ochrany identity a ochrany proti podvodům Norton Safe Web identifikují webové stránky, které nejsou bezpečné, a podezřelé prodejce, abyste mohli nakupovat a procházet web bez obav.
Aplikace Norton 360 verze 3.0 nabízí také automatické vyladění počítače, které pomáhá počítač zrychlit, a nový diagnostický nástroj vydává doporučení pro zajištění optimálního výkonu.
Zabezpečené úložiště online chrání vaše nenahraditelné soubory před ztrátou. Úložiště online o velikosti 2 GB můžete použít k uložení např. 500 skladeb (4 MB/skladbu) nebo 800 fotografií (2.5 MB/fotku).*
Aplikace Norton 360 verze 3.0 podporuje také řadu místních cílových zařízení, včetně externích pevných disků, disků Blu-ray Disc™ a HD-DVD a zařízení iPod®.

<b>Proč zvolit aplikaci Norton 360?</b>
Chrání váš počítač, činnosti online a vaši identitu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu - Poskytuje oceněnou ochranu proti virům, spywaru, červům, phishingu, hackerům a dalším hrozbám prostřednictvím jednoho úplného a plně automatizovaného řešení.
<b>NOVINKA! </b>Poskytuje špičkové zabezpečení bez zpomalení systému - Pracuje rychle a využívá méně paměti než konkurenční aplikace, takže kvůli zabezpečení není nutno obětovat výkon.
<b>NOVINKA! </b>Blokuje robotické sítě - Automaticky zjišťuje robotické sítě a tím zabraňuje hackerům v převzetí kontroly nad vaším počítačem a v přístupu k vašim důvěrným informacím.
<b>NOVINKA! </b>Zvyšuje bezpečnost nakupování online - Upozorňuje na webové stránky, které nejsou bezpečné, a na podezřelé prodejce, takže můžete nakupovat bez obav.
Chrání vaši identitu při nakupování a používání bankovních služeb a procházení Internetu - Ověřuje pravé stránky a identifikuje podvodné stránky a tím vás chrání před phishingem.
Nabízí bezpečné přihlášení k webovým stránkám jedním klepnutím - Automaticky ukládá přihlašovací údaje a hesla, takže je možno se přihlásit k serverům jediným klepnutím. Blokuje programy zaznamenávající stisky kláves a jiné programy, které mohou krást informace.
Zabezpečuje prohlížeč proti útokům - Zabraňuje počítačovým zlodějům ve zneužití zranitelných míst ve webovém prohlížeči k zavedení škodlivého kódu do počítače.
<b>NOVINKA! </b> Poskytuje neustále aktualizovanou antivirovou ochranu - Automaticky každých 5 až 15 minut zjišťuje, zda jsou k dispozici nové definice virů, a stahuje je na pozadí. Získáte nepřetržitou ochranu bez omezení výkonu.
<b>NOVINKA! </b> Chrání důležité soubory před ztrátou - Automaticky zálohuje soubory v době nečinnosti počítače, takže zálohování nezpomaluje počítač a nebrání jeho použití. Zabezpečené úložiště online o velikosti 2 GB v ceně (s možností dokoupit další úložný prostor).
<b>NOVINKA! </b> Zkracuje dobu spuštění počítače - Vypíná nepotřebné programy zaváděné při spuštění počítače a tím zrychluje spuštění počítače.
Chrání vaši bezdrátovou síť před útočníky - Zabraňuje neoprávněným uživatelům ve využívání vaší sítě a v přístupu k vašim souborům. Upozorní uživatele při připojení k nezabezpečené bezdrátové síti.
Zlepší funkci počítače tak, že bude zase jako nový - Odstraňuje nepotřebné soubory, defragmentuje pevný disk, opravuje běžné problémy a vylaďuje počítač na špičkový výkon.
Včetně BEZPLATNÉ odborné pomoci 24/7 - Stojíme za vámi. Přístup k odborné pomoci zdarma prostřednictvím e-mailu, chatu nebo telefonu jediným klepnutím.

<b>Požadavky na systém:</b>
<b>Microsoft Windows® XP s aktualizací SP2 nebo SP3 Home Edition/Professional Edition Media Center</b>
Procesor 300 MHz nebo výkonnější
Minimálně 256 MB paměti RAM
300 MB volného místa na pevném disku
<b>Microsoft Windows® Vista® a Vista s aktualizací SP1 Starter Edition/Home Basic/Home Premium/Ultimate/Business</b>
Podporuje 32bitové a 64bitové platformy
Je nutné splnit minimální požadavky operačního systému Windows Vista
<b>Požadavky pro všechny instalace</b>
Jednotka CD-ROM nebo DVD-ROM
Monitor s rozlišením VGA (800 x 600) nebo vyšším
Aplikace Microsoft Internet Explorer® 6.0 nebo novější, Mozilla Firefox® 2.0 nebo novější (pro ochranu před phishingem).
Širokopásmové nebo vysokorychlostní připojení k Internetu (pro zálohování online).

<b>S myší Logitech® Wireless Mouse M505 </b> můžete pracovat pohodlněji na různých místech a zvládnout více. Životnost baterií až 15 měsíců zajišťuje dostatek energie pro udržení produktivity a laserové snímání poskytuje přesné a citlivé ovládání kurzoru na různých místech. Nepatrný přijímač Logitech® Unifying zůstává v notebooku. Ke stejnému bezdrátovému přijímači můžete navíc snadno přidat kompatibilní bezdrátové myši a klávesnice. Ergonomický tvar s měkkým pogumovaným úchopem přirozeně kopíruje tvar ruky pro zvýšení pohodlí a zároveň je malý, takže jej lze snadno přenášet. Pokročilé bezdrátové připojení 2,4 GHz Logitech® zaručuje rychlý přenos dat téměř bez zpoždění a výpadků.

<b>Hlavní vlastnosti:</b>

* Životnost baterií až 15 měsíců prakticky odstraňuje nutnost jejich výměny. Vypínač šetří energii. Indikátor baterie brání nepříjemným překvapením.
* Laserové snímání zajišťuje plynulé, citlivé a přesné ovládání kurzoru na površích, které optickým myším způsobují problémy, například na leštěných stolech nebo stolech s hrubou texturou.
* Nepatrný přijímač Logitech® Unifying zůstává v notebooku. Při pohybu není třeba přijímač odpojovat, takže si nemusíte dělat starosti s jeho poškozením či ztrátou. Ke stejnému bezdrátovému přijímači můžete navíc snadno přidat kompatibilní bezdrátové myši a klávesnice.
* Ergonomický tvar s měkkým pogumovaným úchopem přirozeně kopíruje tvar ruky pro zvýšení pohodlí a zároveň je malý, takže jej lze snadno přenášet.
* Pokročilé bezdrátové připojení Logitech® 2.4 GHz nabízí spolehlivost kabelu a pohodlí a volnost pohybu bezdrátové technologie + rychlý přenos dat a prakticky žádné prodlevy a výpadky.
</rozsireny_text>
</Zbozi>

Všechny prvky zboží získám pomocí XPath a třídy DomXPath. Atributy zbozi si vybrat umím, ale nevím jak vybrat obsah tagu rozsireny_text. Poradil by mi někdo? Muj soucasny kod vypadá následovné:
$dom = new DomDocument();

$dom->load('xml');
$xp = new DomXPath($dom);
$result = $xp->query('//Zbozi',$dom->documentElement);


foreach ($result as $resul){
$kod = $resul->getAttributeNode('kod_zbozi')->value;
$nakupni = $resul->getAttributeNode('cena')->value;
$prodejni = $resul->getAttributeNode('cenaEU')->value;
$jmeno = $resul->getAttributeNode('popis')->value;

}

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
5. 12. 2009   #120692

Ahoj, díky mrknu na to :-) jsem měl teď dva dny takový rozlítaný. Výběr už mi chodí a zatím to dělám přes index. Zatím díky

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
3. 12. 2009   #120612

Tak jsem na to přišel :)

/item/value/item/value


Dá se pomocí Xpath docílit aby mi to vybralo data klic->hodnota?

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
3. 12. 2009   #120610

To dannyk : Ahoj, děkuju, ale ještě mám jeden problém, value mám na dvou urovnich



<value xsi:type="ns2:Map" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

<item>

<key xsi:type="xsd:string">cislo</key>

<value xsi:type="xsd:string">155530</value>

</item>

<item>

<key xsi:type="xsd:string">cena</key>

<value xsi:type="xsd:string">55</value>

</item>

<item>

<key xsi:type="xsd:string">jmeno</key>

<value xsi:type="xsd:string">Petr</value>

</item>

</value>



A muj vysledek zatim vypada takto
cislo155530cena55jmenoPetr
155530
55
Petr

Jak mu mám říct že má brát až tu druhou úroveň value?

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
2. 12. 2009   #120525

To z_moravec : Píšu následující reg. výraz dobře? Potřebuju z tagu:

<key xsi:type="xsd:int" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">3</key>

Právě to číslo 3. Regulérní výraz mám:


string xml = d[i].InnerXml;

Regex reg = new Regex("^<key xsi:type=\"xsd:int\" xmlns:xsi=\"http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance\">[0–9]</key>$");
Match shoda = reg.Match(xml);


Já si myslím že ne, jelikož to nevrátí nic. Co tam mám blbě?

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
2. 12. 2009   #120518

To KIIV : cože?

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
2. 12. 2009   #120514

To z_moravec : Tak to skáču radostí, můžeš mi prosímtě aspoň napsat jak by ty výrazi měli vypadat? S nima nejsem zrovna moc velkej kamarád :-(

.NET › Práce s nekompletním XML v C#
2. 12. 2009   #120509

Ahoj,
mám nyní odpověď v XML, ale odpověď neobsahuje celé xml, ale jen pouze část. Např.:



<key xsi:type="xsd:int" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">1</key>
<value xsi:type="ns2:Map" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<item>
<key xsi:type="xsd:string">cislo</key>
<value xsi:type="xsd:string">155530</value>
</item>
<item>
<key xsi:type="xsd:string">cena</key>
<value xsi:type="xsd:string">55</value>
</item>
</value>


Dneska jsem se s tím babral do 2hodin do rána a nemůžu přijít na to jak to zpracovat. Vlastně potřebuj vybrat nejdříve key a jeho value. V druhém kroku vzít to value a vybrat z nej key a value a ke každému údaji potřebuju mít přístup. Můžete mi někdo popsat jak postupovat?

.NET › C#, PHP a SOAP
1. 12. 2009   #120447

<?php

class Petr{
/**
* @param string $ahoj
* @return string
*/
public function Petr($ahoj){
return $ahoj;
}

/**
* @param integer $a
* @param integer $b
* @return integer
*/
public function secti($a,$b){
return $a+$b;
}

}
?>

.NET › C#, PHP a SOAP
1. 12. 2009   #120439

Odkaz má jít na to WSDL.

Problém, který jsem měl mi pomohl dnes vyřešit spolužák. Chyběli mi pouze komentáře v class.php

WSDL autodiscovery utilizes the PHP docblocks provided by the developer to determine the parameter and return types. In fact, for scalar types, this is the only way to determine the parameter types, and for return types, this is the only way to determine them.

That means, providing correct and fully detailed docblocks is not only best practice, but is required for discovered class.

.NET › C#, PHP a SOAP
30. 11. 2009   #120336

To Radek : to sice jo, ale wsdl obsahuje odakz na ws, tj: http://servername/neco a to právě vyhodí tu chybu

.NET › C#, PHP a SOAP
30. 11. 2009   #120301

To clpx : Prosím, pokud nemáš řešení či nápad, tak nespamuj tohle vlákno. Že tam chyba je vím i bez tvého příspěvku...

To Radek : Upravil index.php takto:



<?php
include 'Zend/Soap/Server.php';
include 'Zend/Soap/AutoDiscover.php';

include 'class.php';

$wsdl = 'http://' . $_SERVER["SERVER_NAME"] . $_SERVER['PHP_SELF'] . '?wsdl';
if(isset($_GET['wsdl']))
{
//include 'class.php';
$autodiscover = new Zend_Soap_AutoDiscover();
$autodiscover->setClass('Petr');
$autodiscover->handle(); ;
}else{

// pointing to the current file here
$soap = new Zend_Soap_Server($wsdl,array('actor'=>'urn:BasicAPI', 'soap_version' => SOAP_1_2));
$soap->setClass('Petr');
//$soap->setObject(new Petr("čau"));
$soap->registerFaultException('Exception');
$soap->handle();
}

?>

.NET › C#, PHP a SOAP
29. 11. 2009   #120230

To Radek : Teď to WSDL zkouším generovat jako ty, ale když je chci spustit přes SOAP server, tak mi to vyhodí error:

SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't load from 'C:\xampp\htdocs\cms\zend\wsdl.php' : Start tag expected, '<' not found



Přitom nechápu co je to za chybu, když jeto dynamicky generovaný WSDL soubor pomocí AutoDiscover(). Jak to máš ty?

index.php


<?php
include 'Zend/Soap/Server.php';

include 'class.php';


// pointing to the current file here
$soap = new Zend_Soap_Server("wsdl.php");
$soap->setClass('Petr');
$soap->handle();
?>


wsdl.php


<?php
include_once 'Zend/Soap/AutoDiscover.php';

include 'class.php';
$autodiscover = new Zend_Soap_AutoDiscover();
$autodiscover->setClass('Petr');
$autodiscover->handle();
?>


class.php


<?php
class Petr{
public function petr(string $ahoj){
return "Pozdrav: ".$ahoj;
}
public function secti(int $a,int $b){
return $a+$b;
}
}
?>

.NET › C#, PHP a SOAP
29. 11. 2009   #120193

Ahoj, tak se mi povedlo rozchodit webovou službu server-klient v PHP pomocí SOAP s využitím WSDL, ale problém mi nastává když chci webovou službu využít v C#. Ve VS2008 přídám WS pomocí Add new webservice, to proběhne vše OK, ale jakmile chci metody volat v kódu tak tam vůbec nejsou.

WSDL soubor jsem spáchal takto:



<?xml version ='1.0' encoding ='UTF-8' ?>
<definitions
xmlns:class1Ns='http://cms/soap'
xmlns:soap='http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap/'
xmlns:xsd='http://www.w3.org/2001/XMLSchema'
xmlns:soapenc='http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/'
xmlns:wsdl='http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/'
xmlns='http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/'>

<message name='pow2Request'>
<part name='number' type='xsd:float'/>
</message>

<message name='pow2Response'>
<part name='result' type='xsd:float'/>
</message>

<message name='pow3Request'>
<part name='number' type='xsd:float'/>
</message>

<message name='pow3Response'>
<part name='result' type='xsd:float'/>
</message>

<message name='pow4Request'>
<part name='number' type='xsd:float'/>
</message>

<message name='pow4Response'>
<part name='result' type='xsd:float'/>
</message>

<portType name='Class1PortType'>
<operation name='pow2'>
<input message='class1Ns:pow2Request'/>
<output message='class1Ns:pow2Response'/>
</operation>
<operation name='pow3'>
<input message='class1Ns:pow3Request'/>
<output message='class1Ns:pow3Response'/>
</operation>
<operation name='pow4'>
<input message='class1Ns:pow4Request'/>
<output message='class1Ns:pow4Response'/>
</operation>
</portType>

<binding name='Class1Binding' type='class1Ns:Class1PortType'>
<soap:binding style='rpc' transport='http://schemas.xmlsoap.org/soap/http'/>
<operation name='pow2'>
<soap:operation soapAction='urn:pow2'/>
<input>
<soap:body use='literal'/>
</input>
<output>
<soap:body use='literal'/>
</output>
</operation>
<operation name='pow3'>
<soap:operation soapAction='urn:pow3'/>
<input>
<soap:body use='literal'/>
</input>
<output>
<soap:body use='literal'/>
</output>
</operation>
<operation name='pow4'>
<soap:operation soapAction='urn:pow4'/>
<input>
<soap:body use='literal'/>
</input>
<output>
<soap:body use='literal'/>
</output>
</operation>
</binding>

<service name='Class1'>
<port name='Class1Port' binding='class1Ns:Class1Binding'>
<soap:address location='http://cms/soap/server.php'/>
<soap:address location='http://cms/soap/server.php'/>
</port>
</service>
</definitions>


Ve VS proběhne přidání taky OK:
- [IMG]http://sdilej.net/pics/f20429dd0541ee265fc6c8fcdbb733a8.PNG[/IMG]
- [IMG]http://sdilej.net/pics/dc996fdc103ceaf482091031afb46bfb.PNG[/IMG]

Kde můžu mít chybu? Děkuji

PHP › Webservices SOAP
28. 11. 2009   #120178

No tahle dělám PHP to C# takže .net i PHP, ale SOAP je napsaný v PHP

PHP › Webservices SOAP
28. 11. 2009   #120176

To KIIV : Tak nějakej už jsem našel, ale ten nedělá co má.
SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't load from 'exemple.php' : failed to load external entity "exemple.php"


přitom exemple.php má vystup wsdl soubor :-(

PHP › Webservices SOAP
28. 11. 2009   #120167
PHP › Webservices SOAP
28. 11. 2009   #120162

Ahoj, pracuju na prográmku v .NET,který má komunikovat přes SOAP s webovou stránkou. Řeším ale, jak pomocí wsdl předat celou třídu, nebo musím každou metodu zvlášť zapsat ve wsdl?

Např takto:

<message name="doHello">

<part name="yourName" type="tns:getName" />
</message>

<message name="doHelloResponse">
<part name="return" type="tns:HelloResponse" />
</message>

.NET › Instalátor
20. 11. 2009   #119657

To Chrasty : No tak to mi asi nic jiného nezbyde ne použít můj obíbený InnoSetup :-)

.NET › predavani dat mezi formy
20. 11. 2009   #119656

Jak napsal Kuba, použij delegáty.

To Pavel : co si čekal? že za tebe někdo napíše celý program?

.NET › Instalátor
20. 11. 2009   #119654

Ahoj, další věcí na kterou bych se rád zeptal a nemůžu ji vygooglit je úprava instalátoru. Instalátor jsem vytvoříl jak Setup project ve VS 2008, ale potřeboval bych mu vnutit aby nabízel jako jazyk češtinu a mluvil česky. VS už přemlouvám 3dny a furt nic, takže budu muset použít hrubou sílu :smile16: :smile15: . A další moje otázka je, zda se dají dialogy instalátoru upravovat jako okno aplikace ve WinForms projektu? Děkuji za rady

.NET › LINQ to XML
20. 11. 2009   #119651

Tak jsem dneska poprvé použil tuto moderní technologii. Podle tutoriálu jsem spáchal následující kód:



XDocument xmlDoc = XDocument.Load("Soubor.xml");

XNamespace ns = "...";

var tutorials = from tutorial in xmlDoc.Descendants(ns+"responsePackItem")
select new
{
state = tutorial.Attribute("state").Value,
};

foreach(var tutorial in tutorials)
{
if(tutorial.state=="ok")
{
XNamespace ns2 = "...";

var tutorials2 = from tutorial2 in xmlDoc.Descendants(ns2 + "producedDetails")
select new
{
number = tutorial2.Element(ns2 + "number").Value,
};
foreach (var enumerable in tutorials2)
{
listBox1.Items.Add(enumerable.number);
}

}else
{
XNamespace ns3 = "...";

var tutorials3 = from tutorial3 in xmlDoc.Descendants(ns3 + "responsePackItem")
select new
{
note = tutorial3.Attribute("note").Value,
};
foreach (var tutorial3 in tutorials3)
{
listBox1.Items.Add(tutorial3.note);
}
}
}


Tehle kód mi nepřijde že je zrovna OK. Má to vlastnědělat to že u prvku responsePackItem vyberu atribut state, pokud bude OK tak vyberu podprvek producedDetails a zobrazím hodnotu prvku number. Pokud bude state něco jiného tak chci zobrazit atribut note prvku responsePackItem. Zkoušel jsem to dát do jednoho LINQ dotazu, ale házelo že není nastavena instance objektu. V případě že to v případu OK nenašlo prvek note, který tam je jen když je state error. A obráceně, pokud byl state EROR tak to zase nenašlu atribut number. Můžete mi prosím někdo říct jak tyhle podmínky zavést už do výběrového dotazu? Díky

.NET › Práce s XML v C#
20. 11. 2009   #119623

Díky za nakopnutí, už konečně chápu k čemu ty jmený prostory jsou :-)

C / C++ › Win 32 API
18. 11. 2009   #119479

To radvis :
Podle mě ne, když už tu jsou věci jako WPF.

.NET › BackgroundWorker C#
16. 11. 2009   #119325

No dělá to náhodně, prostě různé soubory.

EDIT
Když restarutuju PC tak mi to porojede cele bez problému, typuju že mi v paměti vysí mrtví vlákna, jak je zruším u backroundWorekeru?

.NET › BackgroundWorker C#
16. 11. 2009   #119319

No použil jsem ho ve stylu stáhnout uložit a toť vše u některých souborů to je OK a některé dělají neplechu.

.NET › BackgroundWorker C#
16. 11. 2009   #119314

Ty vole já se asi pos**u :-D tak tady by mě nenapadlo hledat chybu :-) moc díky za radu

Ještě se zetpám, při stahování souboru mě to občas hodí error že zadaný soubor využívá jiný proces, jak tomu předejít a zařídít aby to ten jiny proces zrušilo a mohlo pracovat?? :-)

.NET › BackgroundWorker C#
16. 11. 2009   #119306

Ahoj, ve své aplikaci se snažím použít Backgroundworker. Je jedno co to je program. Problém je následující. Mám metodu:



private void fakturyWorker_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
try
{
//kod - neni dulezite
//kod - neni dulezite
// - neni dulezite
for (int i = 0; i < fileNames.Length; i++)
{
if(fakturyWorker.CancellationPending)
{
e.Cancel = true;
return;
}
// - neni dulezite
FtpSpojeni.download(mess[0], mess[0], true);
int percent = (int)((i / fileNames.Length) * 100);
fakturyWorker.ReportProgress(percent,percent);
}
}
catch (Exception a)
{
MessageBox.Show(a.Message, "Hláška FTP serveru", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
}


Tato událost má provést dané úkoly a voláním metody:
fakturyWorker.ReportProgress(percent,percent);


Předat události
fakturyWorker_ProgressChanged
postup pro vyobrazení na progressBar.

private void fakturyWorker_ProgressChanged(object sender, ProgressChangedEventArgs e)

{
try
{
stav_faktury.Value = e.ProgressPercentage;
label1.Text = e.UserState.ToString();
}
catch (Exception a)
{
MessageBox.Show(a.Message, "Hláška", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
}


Vše mi už funguje jak má, ale jediný háček je že se neaktualizuje progressBar ani daný label, kde může být chyba?

.NET › MP3 prehravac - chyba
16. 11. 2009   #119304

Nevím co si stím dělal, mě to fungovalo bez problému a co s tím ti píše samotný Debuger.

OS - GNU / Linux › Problém Ubuntu (Přehřívání,…
25. 10. 2009   #117820

Tak přehřívání jsem již vyřeši, ACPI jsem zapnul a od té doby můžu mít notebook i na klíně (rada kamaráda)

OS - GNU / Linux › Problém Ubuntu (Přehřívání,…
25. 10. 2009   #117819

Ok, děkuji, zkusím se na to podívat a ještě by někdo nevěděl co s tou WiFi?

OS - GNU / Linux › Problém Ubuntu (Přehřívání,…
25. 10. 2009   #117799

Ahoj,
nainstaloval jsem si Ubuntu 9.04 vedle svých Windows 7. Jen mám problémů.

1) Při práci na Ubuntu notebook strašně topí, nedá se položit ani na klín (ve Windows je laptop studený i při zátěži)
2) Nestabilní připojení Wifi internet chvíli jde a chvíli ne, ale notebook je k síti stále připojen ( ve Windows bez sebemenších problémů)

Moje síťová karta je Atheros AR5007EG, procesor Intel Core 2 Duo 2,1Ghz, VGA ATI Radeon HD3410

PS: Při instalaci Ubuntu jsem musel nastavit parametry noapic, nolapic a acpi=off dle návodů na http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/%C5%98e%C5%A1en%C3%AD%20probl%C3%A9m%C5%AF, systém se totiž seknul vždy při instalaci.

Problém s podporou ACPI se nejčastěji projeví zaseknutím se uprostřed načítání systému z CD.



Poradí někdo co s tím? Děkuji

Offtopic › Chcete pomoct při kultivaci…
19. 10. 2009   #117546



* durmitor: 20 příspěvků ( 0.17 % z pův. celku | 0.61 % všech opravených příspěvků )
* Frosty: 320 příspěvků ( 2.78 % z pův. celku | 9.71 % všech opravených příspěvků )
* survik1: 19 příspěvků ( 0.17 % z pův. celku | 0.58 % všech opravených příspěvků )
* Curo: 340 příspěvků ( 2.96 % z pův. celku | 10.32 % všech opravených příspěvků )
* Blujacker: 58 příspěvků ( 0.5 % z pův. celku | 1.76 % všech opravených příspěvků )
* hrach: 95 příspěvků ( 0.83 % z pův. celku | 2.88 % všech opravených příspěvků )
* Zdeny: 423 příspěvků ( 3.68 % z pův. celku | 12.84 % všech opravených příspěvků )
* Ace McIntosh: 16 příspěvků ( 0.14 % z pův. celku | 0.49 % všech opravených příspěvků )
* Earl Cash: 230 příspěvků ( 2 % z pův. celku | 6.98 % všech opravených příspěvků )
* pawlik: 100 příspěvků ( 0.87 % z pův. celku | 3.04 % všech opravených příspěvků )
* Chrasty: 201 příspěvků ( 1.75 % z pův. celku | 6.1 % všech opravených příspěvků )
* JannBaill: 62 příspěvků ( 0.54 % z pův. celku | 1.88 % všech opravených příspěvků )
* z_moravec: 265 příspěvků ( 2.31 % z pův. celku | 8.04 % všech opravených příspěvků )
* plasmo: 684 příspěvků ( 5.95 % z pův. celku | 20.77 % všech opravených příspěvků )
* 7raul: 9 příspěvků ( 0.08 % z pův. celku | 0.27 % všech opravených příspěvků )
* SeraphCZ: 188 příspěvků ( 1.64 % z pův. celku | 5.71 % všech opravených příspěvků )
* Mr.Dědiček: 264 příspěvků ( 2.3 % z pův. celku | 8.01 % všech opravených příspěvků )

Matematika › Mat Analýza
10. 10. 2009   #117007

Ahoj, chci se zeptat, nemáte někdo v el. podobě nějaké materíály k matematické analáze? Skripta atd. Nějaký skripta mám, ale v nich se ztrácím. Děkuji

PHP › Adresář klientů - jak na něj?
7. 10. 2009   #116852

SELECT
INSERT
UPDATE
DELETE

tyto MySQL příkazy, víc nepotřebuješ + základní znalost PHP

.NET › [C#] Outlook 2007
5. 10. 2009   #116755

Já teda myslel že kalendář v Outlooku 2007 je...

C / C++ › Programovaní
4. 10. 2009   #116745

To Krychlik : Limity k programování římo ne, ale k určení průběhu fce ano. :smile3:

C / C++ › Programovaní
3. 10. 2009   #116718

To dannyk : Jsem zastánce toho že programátor musí perfektně zvládat matiku, sám s ní bojuju, ale zatím sem v boji výtězil a doufám že budu výtězit i teď na VŠ.

Derivace a limity jsou dobré pro průběhy fcí a třeba při programování v XANA v 3D je dobráznalost fcí. Matice, pro práci s vícerozměrnými poly.

C / C++ › Programovaní
3. 10. 2009   #116696

Před 14ti dny jsem začal studovat na ČVUT FJFI katedru softwarového inženýrství v ekonomii. Jeden z mých předmětů je "Základy programování", jako jazyk se učíme Pascal. Bez matiky se určitě neobejdeš, matice, limity atd... na víc se mě neptej, sám zatím nevím které bije po prvních přednáškách.

Já ti doporučím nauč se Pascal, je jednoduchej a naučíš se v něm programovat, zvládnout potom vyšší jazyk už nebude problém.

Software › SVN
2. 8. 2009   #113973

Ahoj, hledám free SVN server. Může mi prosím někdo nějaký doporučit? Děkuji

PHP › Zátěž MySQL
19. 6. 2009   #110742

Ahoj, pracuju na systému, kde se mi obsah webu načte dle domény. Všechny weby mají společné PHP scripty, ale řeším co bude méně náročné, mít data všech webů v jedné mysql, nebo pro každý web samostatnou databázi. Děkuji

PHP › class MySQL
19. 6. 2009   #110741

Ahoj,
mám vytvořenou vlastní třídu pro práci s MySQL, která mám metody pro připojení na databázi a položení dotazu. Pak mám class Settings a ta mi načítá nastavení s config souborů a databáze. Chci se tedy zeptat jak nejlépe udělat abych mohl metody MySQL využít v Settings. Předat instanci třídy mysql třídě settings jako parametr, vytvořit instanci třídy mysql v konstrukotru Settings nebo udělat dědičnost tak že třída settings bude potomkem třídy mysql.

Děkuju

Offtopic › Prezentační manažery
16. 5. 2009   #101306

To Quiark : radši ne, sám nevím co to je :-D a už není čas to louskat do ponděli :)ale děkuju

Offtopic › Prezentační manažery
16. 5. 2009   #101304

To dannyk : No taky si to myslím, ale prezentační mažar sylším poprvé :-D

Offtopic › Prezentační manažery
16. 5. 2009   #101301

Ahoj, našel jsem mat. otázku s kterou si nevím rady:

"Co to jsou prezentační manažery a pro tvorbu jakých souborů by jste je použili?"

Možná jsem natvrdlej, ale budu rád když mě někdo nakopne :)

Offtopic › Maturita ... A co dál ?
16. 5. 2009   #101275

Já jdu na ČVUT na FJFY, akorát do Děčína - softwarové inženýrství v ekonomii :)

Offtopic › Kritika banneru
15. 5. 2009   #101238

To Earl Cash : Jde mi o to že mi pak nefuguje odkazání na web stronghostu, když kliknu do místa kde mám tohle vyskakovací okénko. Zkoušel jsem přeházet vrstvy, ale to buď jde jedno, nebo druhé. :-(

Offtopic › Kritika banneru
15. 5. 2009   #101236

To Spectator : Mrknu na to. Děkuju!

Prosil bych o radu a kritku dalšího mého výtvoru: http://katalog.vedator.net/ (opět banner na začátku stránky).

Mám u něj akorát problém, plocha nejžádanější tarif se ukazuje i v momentě kdy nechci, to je najetí do plochy. Chtěl bych aby se zobrazovala pouze po najetí na info. Děkuji :)

Offtopic › Kritika banneru
14. 5. 2009   #101215

Další banner se pokusím oživit, ale bojím se co z toho vznikne :), všehovšudy je tohle můj první výtvor :)

To marioff : ne, nevidím :-( předělám to :)

Offtopic › Kritika banneru
14. 5. 2009   #101182

To marioff : No právě a to jsem centroval :-)

Offtopic › Kritika banneru
14. 5. 2009   #101144

To Spectator : Děkuji, pokusil jsem se to napravit :-)

Offtopic › Kritika banneru
13. 5. 2009   #101103

To Nefaritus : Aha :-) tak na příštím banneru se zkusím polepšit :)

Offtopic › Kritika banneru
13. 5. 2009   #101101
Inzerce › CMS v ASP.NET, C# - spolupráce
6. 5. 2009   #100595

Můžem se domluvit :) ale pracovat bych začal až za 14dní, maturita je přednější:)

Offtopic › Musím se pochlubit
6. 5. 2009   #100594

To Yety : děkuji :)

Offtopic › 50 000 klikov - štatistika #3
29. 4. 2009   #100217

Jsem vyřízenej po včerejším tréninku takže jen:


+145 = 27 300

Offtopic › Musím se pochlubit
29. 4. 2009   #100216

To z_moravec : gratuluji :-)

To Chrasty : leguána bych mohl taky :-)

Offtopic › Musím se pochlubit
28. 4. 2009   #100176

To djanosik : obdivuju tě :-), já když vidím něco takového tak skoro omdlívám :smile1:

To pawlik : Děkuji

To Tocimanko : mám 85kg, ale 193cm :-) takže norma :smile18:

HTML / XHTML › počítadlo věku - countup
27. 4. 2009   #100103

Gratuluji k synovi.

Zkus upravit část kde jsou dny takto:

...

if(days == 1){

agestr = agestr + days + " den ";

}else if(days < 5){

agestr = agestr + days + " dny ";

}else{

agestr = agestr + days + " dnů ";

}

...

Offtopic › 50 000 klikov - štatistika #3
27. 4. 2009   #100102

+352 = 27 000

Offtopic › Musím se pochlubit
27. 4. 2009   #100101

To Tocimanko : skoro stejně těžký jak já :-)

Offtopic › Musím se pochlubit
27. 4. 2009   #100021

To marioff : přesně tak :)

Offtopic › Musím se pochlubit
27. 4. 2009   #100017

To Chrasty : Děkuji! Určitě nafoť :-) Teta má taky, váží to 2kg i s chlupama, ale člověk by se toho bál :-D

To marioff : Děkuji!

PHP › Smarty - vložení scriptu PHP
26. 4. 2009   #99994

Stačí se podívat do oficiálního manuálu a nalézt fci



{php}

{/php}
:smile1:

Offtopic › Musím se pochlubit
26. 4. 2009   #99981

a textury v gimpu :)

Offtopic › Musím se pochlubit
26. 4. 2009   #99980

To yaqwsx : jasně, v C# :)

Offtopic › Musím se pochlubit
26. 4. 2009   #99976

To Earl Cash : určitě ne :)

To Quiark : ty si blbej :-)

PHP › Smarty - vložení scriptu PHP
26. 4. 2009   #99961

Ahoj, potřeboval bych do jedné smarty šablony vložit PHP script. Sice by se to nemělo a oddělení obsahu od kódu ztartí smysl, ale je to věc, kterou nemůžu řešit jinak. Poradí mi někdo jak na to? Přes include_php se mi to nepovedlo. Děkuji

Offtopic › Musím se pochlubit
26. 4. 2009   #99942
Offtopic › 50 000 klikov - štatistika #3
26. 4. 2009   #99941

+63 = 26 533.5

JavaScript, AJAX, jQuery › Potrebujem pomoc s AJAXom
26. 4. 2009   #99931

Ajax použiješ pouze ke komunikaci s databází, kliknutí a roztažení iframe je záležitost javascriptu.

Offtopic › 50 000 klikov - štatistika #3
25. 4. 2009   #99818

+ 50 = 26 365

Offtopic › 50 000 klikov - štatistika #3
24. 4. 2009   #99768

+100 = 26 305

Inzerce › Programátor PHP - externě, d…
23. 4. 2009   #99705

Ahoj, hledám pro svou firmu programátora PHP pro dlouhodobou spolupráci. Do mé firmy přišla poptávka, která si již vyžaduje tým programátorů pro její realizaci.

Požadavky:
PHP5 OOP
MySQL
schopnost pracovat v týmu

Výhodou:
XHTML, CSS, Ajax

Případným zájemci mě mohou kontaktovat pomocí e-mailu info@plasmosoft.cz nebo ICQ 384 187 165

Inzerce › Hledám C++ developery
23. 4. 2009   #99704

To silent : Nic se neděje, jen mě napadlo, kdyby ;-)

Inzerce › Prodej odkazů
22. 4. 2009   #99649

To Tocimanko : No jo no :-) neboj pracuju na linkbuldingu plasmo.cz :)

Inzerce › Prodej odkazů
22. 4. 2009   #99635

To Tocimanko : Nejsi trochu offtopic?

To pawlik : Taky řešení, ale proč nedát nabídku už teď. :-)

Inzerce › Hledám C++ developery
22. 4. 2009   #99634

To silent : Pokud by si potřeboval, mohu ti dohodit kvalitního administrátora/gm. Je to sice ot, ale třebas budeš mít zájem. Mé icq 384 187 165 :smile3:

Inzerce › námět na hru The Lost
22. 4. 2009   #99633

To pawlik : Nevím, ale když si to uvědomím tak v případě že každý 100 objedná a zaplatí tarif students na rok tak to mám:

12*49 = 588,-Kč
1000 000 * 588 = 588 000 000,-Kč

Když si tohle uvědomím tak mám chuť mu tu doménu koupit :-D, ale asi to půjde na smlouvu :-D

Inzerce › námět na hru The Lost
21. 4. 2009   #99600

To Curo : co je na tom suprovýho? :smile3:

Inzerce › námět na hru The Lost
21. 4. 2009   #99596

Ještě pro úplnost, tohle mi dnes dotyčný napsal:

jak mám tu domenu od tebe, tak bych chtěl říct že mi je už kničmeu. Hra se zrušila kvůli náročnosti ale především kvůli týmu. Proto bych se tě zeptal jestli bys mi neudělal domenu your-life bud cz, com, eu. Byla by to hra pro online hru podobné citychat.cz, citychat sem i sám navrhl jen neudělal. Měl bys v tom reklamu pak někde ve městě na billboardu(seš kámoš udělal bych ti to v místnosti kde by se začínalo) a pak bys měl tu reklamu ještě na začátku hry jak by se spoustěla, pak bys byl na webu jako sponzor a tak. Této hře že vyjde můžeš věřit už na ní děláme přes 2 měsíce z grafiky něco máme a programování tak 30%, web bysme chtěli napojit na XML, a hru celkově na xml ale i něco na mysql. Web i hra by měla být v prohlížeči. Měl bys zájem? Myslim že bys měl velkoureklmu když by to vidělo víc jak 100000K lidí

Inzerce › námět na hru The Lost
21. 4. 2009   #99595

To Quiark : Ahoj, taky jsme se to dozvěděl. Iniciátor mi dnes oznámil že sponzorovanou doménu a webhosting už nepotřebuje a chce po mě další sponzoring pro další projekt, též webhosting a domén.

Inzerce › Sháním tretry
14. 4. 2009   #99090

Ahoj lidi, asi píšu zbytečně, asi i do blbého fóra, ale sháním někoho kdo by prodal zachovalé, nepotřebné trojskokanské tretry. Velikost č.45. Prosím své nabídky s fotkami zasílejte na plasmo@email.cz nebo volejte 721 589 249

Inzerce › Prodej odkazů
13. 4. 2009   #99025

Nabízím prodej odkazů:

http://stronghost.cz - odkaz v patičce 70,-Kč PR2 SR60
http://blog.stronghost.cz - odkaz v pravém menu 60,-kč PR1 SR40
http://itobchod.net - odkaz v patičce 50,-Kč PR0 SR30
http://plasmo.cz - odkaz sekci odkazy 60,-kč PR2 SR40

Ceny jsou za měsíc a bez 19%DPH. Objednávka je možná již na jeden měsíc.

Platba na BÚ či PayPal. Objednávky prosím do PM :smile3:

Inzerce › ShaHo.cz - neplať za značku!
12. 4. 2009   #98952

To marioff : u stronghostu to máme u všech tarifů bez omezení :-)

Inzerce › ShaHo.cz - neplať za značku!
11. 4. 2009   #98901

To survik1 : máš pravdu :-)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý