Anonymní profil Zdeněk – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Zdeněk – Programujte.comAnonymní profil Zdeněk – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 109.235.1.–

Zdeněk
Vzdělání › FAV ZČU
14. 2. 2011   #138841

To Unknown :
Ahoj.
Školu jsem sice vystudoval již před cca 8 lety, už tenkrát tam ale Java byla (přímo Herout). Nicméně jakýkoli jazyk, který se tam budeš učit je pouze formalita. Pro profesionální využití budeš potřebovat mnohem větší množství znalostí orientovaných na Tvou konkrétní práci. Když se tak ohlédnu zpět, přínos vysoké školy pro mne nebyl v "naučení" se nějakého programovacího jazyka, spíše v "naučení se" přemýšlet, odolávat stresu a velkému množství informací (jak je co nejlépe vytěžit). Konkrétní znalosti z větší části nevyužiješ, ani to nejde v tak širokém záběru.
Celkově byla škola pro me dostatečně obtížná, v době kdy jsem ji studoval, měla velice dobrou pověst. Nevím jak je tomu dnes, bohužel vysokoškolské studium je obecně značně degradováno různými rádoby školami.
Co se týče přínosu pro praxi, většinu toho co uplatňuji, jsem se učil paralelně při studiu, případně praxí při škole. Samozřejmě se učím stále. Jinak s určitým odstupem je dle mne téměř jedno jaký jazyk použiješ, podstatné je jak efektivně (to zdůrazňuji, jelikož v praxi jde o peníze) a kvalitně (vždy jde o kompromis představ zákazníka) daný úkol splníš. Kvalita aplikace není v použité platformě, ale v samotném vyřešení problému.

Vše co jsem napsal je můj soukromý názor, tak to ber s rezervou. Vždy je nutné si udělat svůj vlastní :)

Přeji hodně štěstí a pevných nervů při studiu.

Zdeněk.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý