Anonymní profil David – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil David – Programujte.comAnonymní profil David – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 93.185.5.–

David
PHP › [PHP] - Kešování, optimaliza…
11. 11. 2011   #149895

Zdravím,


potřebuju radu ohledně vysoké návštěvnosti a jak s tím bojovat... Mám web, na který přistoupí v jednom okamžiku 200+ unikátních lidí a na serveru to jde samozřejmě ihned poznat. Jedná se o porměrně kvalitní server:

- 10 vláken CPU (mělo by se jednat o Intel Xeon E5504 Quadcore)
- 2+ GB RAM

Nejvíce to samozřejmě schytává CPU, který běží okolo 90% a web je tedy pomalejší. Aplikace je napsaná strukturovaně v PHP s použitím MySQL. Veškeré MySQL dotazy byly zoptimalizovány, indexace tabulek také proběhla a za sekundu je tedy na webu v průměru 100 dotazů na DB (samozřejmě jsou tam nějaké výkyvy v určitou chvíli, ale přesto DB drží a nikde se neobjevují žádné pomalé dotazy). Podle všeho nastává problém ve zpracování PHP... Proto prosím o radu, jestli neznáte způsoby nebo nástroje jak stránky co nejvíce cachovat... Nebo jak byste to udělali Vy?

Je to jednoduché... Aukro nebo Mall mají tisíce návštěvníku v jednu chvíli, mne prostě zajímá, jak to jejich stránky zvládají. Jestli mají jiné HW řešení nebo jakým jiným způbem stránky optimalizují...

Díky za vysvětlení a rady! :-)

David
XML / XSL(T) › XML do CSV pomocí XSLT
8. 8. 2011   #145887
David
PHP › Skloňování jména do 5.pádu
8. 8. 2011   #145854

#14 Mafiosoweb
jinak ještě kdyby stačilo toto http://www.petrkomarek.com/…-pomoci-php/

tak toto určitě stačit nemůže, protože se jedná o fci, která pouze vypisuje již vyskloňované tvary, ale podle zadaného počtu! (1 slimák, 2 slimáci, ..., 10 slimáků, ...).

Řekl bych, že nějaké pravidlo určitě lze nalézt a ani nebude tolik výjimek. Zkusil bych to tedy podle survik1.

David
PHP › Zátěžový test serveru
8. 8. 2011   #145853

Zdravím!
Hledám program, který je schopný nasimulovat zatížení serveru v podobě "imaginárních" návštěv. Nejlépe, aby to bylo nějakým způsobem "inteligentní"... tedy pokud vůbec něco takového existuje.

Důvodem je, že potřebuji otestovat, zda server vydrží nápor 3000 návštěvníků najednou - jedná se o jednu jedinou webovou stránku na daném serveru a konkrétně mi jde o MySQL, zda jsou dotazy správně napsané, tabulky správně založené...

Díky
David

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý