Anonymní profil Petr Kováč – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Petr Kováč – Programujte.comAnonymní profil Petr Kováč – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 86.49.102.–

Petr Kováč
Software › Vztahy pojmů implementace,na…
19. 1. 2012   #152518

Zdravím,

Ačkoliv mám svojí představu představu o termínech, stává se mi, že mi termíny nesedí v kontextu článků, které čtu, že vzniká mnohoznačnost, nejsem si schopen vytvořit přesný obrázek o čem autor píše, atd... Proto přicházím s prosbou o vysvětlení souvislostí mezi pojmy.

Věděli byjste někdo jak je přesně definován pojem "implementace software", které činnosti případně zahrnuje? Moje doměnka je následující - implementace znamená "začlenění do systému", tedy hotový software, již vyvinutý byl začleněn mezi ostatní prvky systému, tedy zakladní softwarové vybavení, provázán s dalším aplikačním softwarem, atd... , tak, aby přinášel požadované funkce? Testování v rámci implementace by pak znamenalo ověření chodu v rámci systému( tedy pokud systém budeme brát ICT + uživatelé, tak včetně zaškolení uživatelů)? zde ale narážím na význam slova integrace, které mi příjde implementaci v smyslu, který jsem uvedl dosti podobný. 

Odhaduji, že nasazení softwaru, by pak znamenalo "pouze" instalaci softwaru bez ujištění, zda software poskytuje správnou funkci.

Další teoretická otázka je pak rozdíl v profesích vývojář a programátor? existuje určitý rozdíl? bylo by zajímavé i odlišit softwarového architekta od vývojáře, softwarový architekt navrhne pro realizaci požadovaných funkcí, co nejvíce přehlednou, efektivní, flexibilní ( konzistentní ) architekturu s deklarováním hlavních částí a definování jejich rolí v rámci softwaru, tedy návrh vrchních prvků, s uvedením, co každý část bude umět. Jak bude konkrétně vykonána je již na vývojáři? tedy ten by měl z architektury vycházet a  pouze již rešit konkrétnější úkoly, tedy jakým způsobem realizovat to co se má splnit.

Poslední pojem k rozboru by byl vývoj software, není mi jasné opět co přesně termín zahrnuje, zda se jedná jen o navržení softwaru a jeho naprogramování společně s testováním? nebo je do něj zahrnuta i analýza problému?

Je vývojem software obecně rozuměn postup mezi jednotlivými části softwaru?

Děkuji předem za všechny odpovědi a věřím, že přinesou užitek nejen mě.

P.K.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý