Anonymní profil random_boy – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil random_boy – Programujte.comAnonymní profil random_boy – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 90.176.65.–

random_boy
Vzdělání › Názor na UHK - Fakulta infor…
30. 5. 2012   #158565

Ahoj, mohu nabídnout UHK - FIM z pohledu studenta Aplikované Informatiky. Sice už je trošku pozdě, ale může se hodit do budoucna.

Celkově kdybych se znažil zkategorizovat fakultu a obor podle obtížnosti, jakkoliv to je zvláštní, zařadil bych ji co vím od svých spolužáků ze střední a dalších kamarádů z jiných škol do kategorie střední obtížnosti. Rozhodně bych netvrdil že je nějak snadná, ale stejně tak to rozhodně není MatFyz :) Je pravda, jak jsem četl že se tam hlásí každej blbec :D Ale taky jich ke státnicím projde jen zlomek. Momentální filosifie je nabrat lidí víceméně kolik se hlásí (AI), a proházet to postupně.

Cekově je na AI spousta zajímavých i nezajímavých předmětů, což je samozřejmě velmi individuální rozdělení. Základní výuka programování probíhá v Javě, avšak pokud sami umíte jiný jazyk splňující požadavky na tvorbu projektů většinou není problém se domluvit že odevzdáte projekt napsaný v něm. Testy jsou ale samozřejmě v Javě. Setkáte se i s "logickým" Prologem, což je přinejmenším zajímavá ukázka že programování není jen tak jak ho zná většina.

Obecně existuje několik předmětů, které bych označil za klíčové, především protože na nich vypadne největší množství lidí. To jsou Úvod do objektového modelování, Základy matematiky 1,2, Počítačová grafika 1,2 a Statistika. 

Právě grafiku bych "vypíchl" zvlášť protože se podle mě osobně jedná o nejzajímavější předmět na škole. Jedná so o programování grafických algoritmů 2D i 3D, a obecnou teorii počítačové grafiky.

Co taky stojí za připomenutí je krásné moderní studijní prostředí.

Ještě VELMI krátce ke zdejší diskusi na téma "krásy" webu. Na přednášky pana Adámka jsem chodil. Jeho web se mi nelíbí. Každopádně přednášky měl jistě zajímavé a podoba jeho webu nikterak neovlivnila výuku. Jedná se v podstatě o základy CSS, XHTML.

Rád odpovím na případné dotazy.  

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý