Anonymní profil Krolth – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Krolth – Programujte.comAnonymní profil Krolth – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.13.90.–

Krolth
Delphi › Simulátor trati
17. 11. 2012   #166997

#2 liborb
Dobře, ale řekněme, že by to byla simulace "mnou zadaná". Samozřejmě, že pokud bych chtěl opravdu takovou simulaci, bral bych v potaz tyto věci. Ale já chci pouze simulaci tohoto typu (slovo "simulace" s rezervou   ), kde bude určitý objekt, který bude podle předem zadaných souřadnic jezdit. Ty budou pevně dané, a aby program tak trochu "simuloval" a nebyl jen o pevně zadaných hodnotách, vznikaly by na bázi generování určitých čísel různé výjimky v jízdě podle nějakého (a určitě složitějšího) algoritmu. Palivo a opotřebení gum bych řešil primitivně, například za každé kolo odečtu nějaké to procento z proměnné.

Ale jde mi hlavně o to, jak a čím udělat dráhu tak, aby se podle ní dalo nějak více pracovat (teď je to pouze obrázek, který jsem si s "tečkou" (Label s červeným pozadím) projel a automaticky se mi zapisovaly souřadnice, které jsem následně vložil všechny do pole a Timer na základě času pouze udává jednu hodnotu za druhou z pole. 
Další věcí, u které vůbec nevím, jak ji vyřešit, je rychlost auta. Nyní to pouze funguje tak, že jsem rychlost udával pomocí počtu přeskočení pixelů, ale tím pádem jede auto v rychlosti trhaně. Já bych chtěl docílit toho, že auto bude jezdit pixel po pixelu, ale bude se měnit čas, tím bude vznikat "pouze lépe pro oči" jeho rychlost. Ale jak udělat, aby se čas měnil tímto způsobem na základě nějakého algoritmu, to nevím.

Pak by mě také zajímalo, jak jinak by se to dalo vyřešit, než jezdícím Labelem po obrázku   . Jestli na to v Delphi jsou nějaké způsoby apod. 

Díky  

Krolth
Delphi › Simulátor trati
16. 11. 2012   #166963

Zdravím,

už nějakou dobu se věnuji Delphi a vytvářím si v něm různé prográmky pro osobní použití (budík, převody jednotek,... a další v podstatě blbosti)

Teď mi ale napadlo (pro některé absolutní blbost  si udělat v Delphi simulátor trati De La Sarthe v Le Mans (jsem velký fanoušek 24h Le Mans).

Nejsem v Delphi žádný mistr a umím v podstatě jen základy, proto jsem se chtěl zeptat, jak by někteří tento program řešili? Jak vymyslet objekt, aby opravdu "jezdil" podle určitého algoritmu, jak by měla fungovat samotná trať a podle čeho (průjezd cíle apod), jak simulovat, aby "vozidlo" jelo souvisle a měnit pouze čas (v podstatě jeho rychlost, teď je jeho rychlost založená na "přeskočení" o určitý počet pixelů).

Zatím je program řešen pouze jedním Labelem, který za určitý čas podle timeru mění pozici dle předem určených souřadnic (nyní pole o 432 hodnotach :D ).

Byl bych rád, kdyby program dokázal opravdu "simulovat" ... cestu všech vozidel bych řešil pouze drobnými vyjímkami v souřadnicích na bázi náhodného generování určitých čísel, protožer mi nenapadá jiné možné řešení, jak alespoň nějak simulovat náhodné projetí kola (aby v zajetí kola vznikaly určité nepředvídatelné vyjímky, aby to alespoň vzhledově připomínalo skutečnost). Ale chtěl bych, ale simuloval spotřebu paliva, opotřebení gum, aby vypisoval přesné časy zajetého kola a pořadí jednotlivých aut. Jestli je to podle Vás naprosto nemožná věc, pochopím to  A je mi jasné, že o nic lehkého nepůjde, ale nechci od Vás napsaný kód, jen teorii a nápady, jak by se to mohlo řešit, pokud vůbec lze.

Zde posílám funkční program zatím v počátku vývoje: 
http://www.krolth.ic.cz/…imulator.rar

nebo

http://leteckaposta.cz/448492293

Díky moc za případný ať teoretický či praktický názor a radu :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý