Anonymní profil Aleš – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Aleš – Programujte.comAnonymní profil Aleš – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 188.175.206.–

Aleš
Java › Dědičnost v UML
8. 2. 2013   #171271

Zdravim všechny.

V první řadě bych se chtěl omluvit že sem píšu zdánlivě nesouvisející dotaz. Diskuzi o UML jsem bohužel nikde nenašel, a javy se to částečně týká, tak sem se rozhodl napsat sem. A teď o co jde.

Chci si vytvořit class diagram v UML pro můj projekt, ale zasekl sem se hned na začátku při zápisu dědičnosti z tříd které jsou součástí javy a já od nich pouze dědím. Konkrétně:

Mám třídu FrameWithMenu která dědí od JFrame a přepisuje metody add() a setLayout(). Chci tento vztah zakreslit v UML. U class diagramu jsem se dočetl, že se do něho zapisují všechny metody a atributy které třída obsahuje. A teď jak správně to zakreslit? Mám začít pouze zakreslením třídy FrameWithMenu bez generalizace na JFrame? Nebo mám zakreslit do UML i třídu reprezentující JFrame? A pokuď ano, bude korektní když zapíšu pouze metody které dědím? Přece nejde abych vypisoval všech xx metod které JFrame obsahuje. Jde mi o to aby výsledné UML bylo "správné" jelikož bude nejspíše součástí bakalářské práce :)

Předem díky za rady

Aleš
Java › Tisk čárových kódů
30. 11. 2012   #167881

#9 kuto
Díky moc. Email si schovám a až se na to vrhnu tak bych ti kdyžtak napsal kdybych se v něčem fakt zaseknul. Zatim dělám věci okolo, ten tisk je jen část programu na kterou se chystám přes vánoce, protože to bude možnost si tu tiskárnu půjčit :)

Takže ještě jednou, díky všem za rady :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý