Anonymní profil Lukáš – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Lukáš – Programujte.comAnonymní profil Lukáš – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.176.140.–

Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
3. 2. 2013   #171067

Ne, netlačí na mě. Na vysokou tedy po všech názorech asi půjdu a zkusím to, ale ČVUT pro mě jako nematematika asi nemá smysl že ? To znamená, že i když nejsem v mistr v matematice že mám šanci se programováním uživit a najít si práci ? Na programování nadaný rozhodně nejsem, ani na matematiku ale baví mě to a strávil jsem s tím skoro 4 roky života. Jde mi o to, zda i jako nematematik, a člověk na tento obor nenadaný má šanci si najít dobře placenou práci (třeba 25-30 000 Kč). Myslím že jsem na sobě dost dřel, a rozhodně to nechci zadarmo, ale jak čtu všechny ty články, o tom jak je programování skrytá matematika, tak se bojím, že to není pro mě a kdo není nadaný, tak to nemůže dělat. 

Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
1. 2. 2013   #170981

taky že budu zkoušet hlásit se jenom na juniorské.

Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
1. 2. 2013   #170978
Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
1. 2. 2013   #170977

no ale když se dívám třeba tady. Tady jim stačí i SŠ. http://www.roberthalf.cz/CZ/CZ/RHT/JobDetail.asp . Podle mě jde o to co umím a né o titul ne ? Radši se budu věnovat programování než abych dělal něco co mě nebaví. A teď mi psal jeden programátor (praxe kolem 5 let). Že on taky matematiku nikdy neuměl ( na SŠ měl čtyřky) a programuje. Podle něj se dá matematika naučit v programování (žádný z programátorů se prý nenaučil matematiku na škole) ale že k programování není nutná. 

Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
1. 2. 2013   #170973

právě, jsem ochoten se to učit a věnovat tomu svůj čas (už na střední, co všichni hráli hry, tak já se učil programování). Na vysokou školu opravdu nechci a to z důvodu že jsem nikdy nebyl ten typ co se rád učí (výjimka je programování). Ale přece matematika není nutné k programování ne ? Pokud nebudu dělat hry a podobné programy. Většina věcí co bývá v učebnicích programování se snažím pochopit a myslím že mi to i jde. Jak umím řešit problémy ? Tak snažím se. Jako rozhodně nejsem nadaný na programování (viz. to souvisí i s tim že mi nejde matika a fyziky). Ale nechci nic zadarmo a rád se tomu věnuji a učím se to rád. Nejsložitější program ? Asi na správu pacientů v nemocnici (jenom můj osobní program). Tam mám plánování operací, správa pacientů atd. Ale prý je programátorů nedostatek a tyto znalosti co mám já nemá každý ne ? Tak bych neměl mít problém si po maturitě najít práci ne, nebo ano ? 

Lukáš
C / C++ › Má cenu studovat vysokou ško…
1. 2. 2013   #170970

Zdravim vás, chtěl jsem se zeptat zda má cenu jít na vysokou školu. Věnuji se programování v C++ (a další podobné jazyky na vývoj softwaru, JAVA atd...). Programování se věnuji od svých 17 let a tento rok budu dělat maturitu na SSŠVT (po ní mi bude 20) (škola výpočetní techniky, uznávaná). Umím základní (záleží na definici základní) okenní aplikace ve WIN32, mám základy (zase záleží na definici základní) OOP (třídy, dědičnost atd.), mám základy webu (HTML, CSS) a vyznám se v databázích (SQL, Access). A proto se ptám, má cenu studovat vysokou školu ? Jde o to že na učení věcí které mě nebaví jsem nikdy nebyl, nikdy jsem nebyl typ co se rád učí (výjimka bylo programování, u toho mě to bavilo) a nechci strávit další 3 roky učením, radši se budu sám učit programování a chodit do práce, a tak se ptám, zda si i s těmito znalostmi najdu po maturitě práci aniž bych měl vysokou školu ? A mimochodem, matematika a fyzika mi nikdy nešly což když jsem četl že na nějaké vysoké škole je 6 matematických předmětů, tak to by opravdu nebylo pro mě (ano, hry moc nedělám, tam je potřeba matematika, spíše dělám okenní aplikace např. na správu pacientů atd...). Tak že myslíte že s těmito znalostmi není pro mě nutné vysoká škola ? 

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý