Anonymní profil Nobody – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Nobody – Programujte.comAnonymní profil Nobody – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2a02:598:7001:101:e2db:55...–

nobody
PHP › Ako správne programovať
14. 10. 2013   #182320

Cao, ohledne OOP bych ti doporucil tyto zdroje:

http://objekty.vse.cz/Main/HomePage

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/concepts/index.html (sice Java, ale jde o vysvetleni pojmu OOP coz zvladli dle me moc dobre)

http://en.wikipedia.org/wiki/Object-oriented_programming (v anglictine je to spracovano velice dobre a externi zdroje jsou taky skvele)

OOP ti prijde lehke, jen co jej pochopis :)

vazne
Inzerce › Absolútne nový inzerát (Prog…
10. 5. 2013   #176028

Ahoj,

"za plat nemusíte podávať DPH" vs " plat pre jedného za mesiac by mohol byť aj 1000 € aj 2000 €" ? Neznam zakony na Slovensku, ale u nas (pokud se nepletu) nemusis hlasit a odvadet dane do cca 5000/mesic.

A jen se zeptam jeste, protoze mi to nezni verohodne.. ty penize dodavas ty nebo investor? V pripade, ze ty, tak vyplaceni ubde ihned/mesicne/jinak nebo "az se projekt rozbehne" ? Bude vyplata zarucena smlouvou?  Kdyz jde o "brigadu" predpokladam, ze ano.

Nikomu se nechce makat, kdyz nema jisty prachy :)

hic
› Co vy na to ?!
7. 5. 2013   #175873

Zkusil jsem neco pohledat a mizerie plna redtube :) Drzim ti palce, ale tohle je prilis velke sousto, nemyslis?

Umis html, css, js? Co takhle se zapojit do nutch? (nutch.apache.org) .. pro studium je to dobry projekt. No nasli by se i jine a vhodnejsi projekty :)

Btw, spousta open-source potrebuje lidi co delaji "malou" praci. Opravy preklepu v dokumentaci, optimalizace funkci (napr. generatoru), dopisovani/prepisovani testu pro nove verze, atd. Navic tim ziskat vic ty, nez projekt, protoze se naucis pracovat v kolektivu, pochopis snadneji cizi kod a budes mit jistou reputaci a referenci do zivotopisu.

Nobody
Inzerce › Hľadám dobrovolníkov
24. 4. 2013   #175410

Je to lepsi nez prvni, ale z toho druheho necitim nadseni do projektu (v prvnim aspon trochu). Pis tak, aby ty vypadalo, ze jsi z toho nadseny, infikuj nas svoji nadsenosti.. ma to byt tvuj uzasnej projekt, takze abych se zapojil, musi byt pro me taky uzasny (nebo aspon zaujmout).

"Jedná sa o web s veľkým zameraním na ktorom nájdete doporučenia , triky , vlastné hry a množstvo iných vecí." - tohle je dost nestastna formulace, prakticky z toho nic nevime. Konkretneji to popis nebo uved podobne uz bezici projekty.

Bod 3 jsi vynechal, ale ten je take dulezity. Zde mas moznost, bud dodat nejake podklady a nebo nas presvedcit pisemne/ustne (neni spatne udelat video ve stylu Kickstarteru), ze to bude bezva a mame do toho jit se 100% nasazenim.

Btw.. tohle jsou rady, kterymi jsem si sam prosel a obkoukal jsem je od lidi, co se venuji HR (human resources) a LS (leadership). Nalakat kvalitni lidi na projekt, je v dnesni dobe tezke a tak je potreba vynalozit znacne usili na prezentaci projektu, protoze prezentance na prd == nidko nebo nekdo kdo nic poradne neumi. Sam by jsi nepomahal nekomu, kdo te nemotivuje, nebo ano?

Najit lidi jde snadno, najit kvalitni lidi je tezke. Preji co nejvice uspechu.

Nobody
Inzerce › Hľadám dobrovolníkov
22. 4. 2013   #175328

Takovych postu jsou miliony, ale to podstatne tam chybi. O cem to je? Chces po nas, abychom meli zajem o nic.

1) Nikdo ti ten napad neukradne, takze se ho neboj sverit. Napis "jednou" vetou co ma ten projekt byt, co nabizi, pro koho je urcen, bla bla bla

Priklad: Projekt Icarus nabizi svym uzivatelum moznost rezervace letenek, listku na lod/vlak/spaceship po cele evrope pomoci jednoduche webove aplikace s moznosti platit pres osobne, paypal, bla bla bla. - Z tohoto vime, ze to je hlavne pro cestujici/turisty co treba spechaji a z mobilu si zabookuji listek a to staci.

2) Nepis podrobnou implementaci, jen popis zakladni minimum.

Priklad: Aplikace Icarus bude dostupna jak pro PC (Windows, Linux, Mac), tak i mobilni zarizeni (iOS, Android). Frontend bude v php,sql,js,css,html, jelikoz tyto technologie ovladam. Backend bude zalezet na dohode, ale prozatim bude tez v php/python/java (cokoli ...). Jsem ochoten pristoupit na jine technologie (ale jen v pripade, ze jsi opravdu ochoten se ucit a ten clovek ti nabidne racionalni argumenty). Mobilni zarizeni budou v Jave a ObjectiveC.

3) Jelikoz se jedna o webovou aplikaci, tak bych rad (ja urcite, ostatni mozna take) uvidel aspon wireframes (nacrty), ze mas v hlavne opravdu rozpracovany napad a ne jen idei jak za tyden udelas projekt a bude do mesice z tebe milionar.

4) Koho opravdu hledas? Pokud mas uz sepsany dokumentacni projekt vcetne implementace, tak vis kolik lidi z jakych oboru potrebujes, tak to napis. Jestli to nevis, tak to napis, ze mas projekt, ale potrebujes pomoci s navrhem az ho budes mit, muzes aktualizovat post a nebo si s temi lidmi sednes a budete spolupracovat.

Priklady: Hledam dva lidi na programovani backend a jednoho grafika (webdesigner, 2d grafika).

Nebo: Pripravuji navrh implementace a potreboval bych to zkonzultovat.

Tohle malo staci, aby se ti nekdo ozval. Kdyz to rozvedes jeste trochu vice, budes mit vetsi sanci. Ale prosim ne zadny romany, cele by se to melo vejit na jednu A4.

nobody
Offtopic › Programovaní aplikací
20. 3. 2013   #173068

Ahoj,

aplikaci je mnoho druhu co bezi na nekolika platformach. Je vhodne si vybrat jednu platformu, jeden jazyk a zacit (pozdeji se naucis dalsi). Pokud chces uzivat Windows, tak C# (C sharp) a Visual Studio Express (IDE) je idealni zaklad. Pro Linux jako nejvhodnejsi vidim Python a jako IDE (Eclipse PyDev, Sublime Text, Vim+pluginy). Pro Mac moc neporadim, ale snad Objective C a jako IDE pouzit textmate. Jeste muzes pouzit multiplatformni jazyk Java, ktery je velice rozsireny a ma asi nejvetsi komunitu (tahne sebou spousty mytu). Zacit s C/C++ (spis C a pak az C++) muzes take, nicmene to neni nejvhodnejsi cesta pro vetsinu lidi (je narocnejsi spravovat pamet, pouzivat pointery, template v C++ sam nez kdyz to resi jazyk).

Pro zacatky i do budoucna doporucuji sledovat blogy velice zdatnych lidi jako je Pavel Tisnovsky (root.cz, fedora.cz) a mnoha dalsich (zalezi na odvetvi aplikaci co chces programovat, spousta lidi se zameruje cilene na urcity druh jako herni vyvoj, vyvoj pro big data, atd).

nobody
OS - GNU / Linux › Pomalý beh systému
4. 3. 2013   #172300

VMware je na virtualizaci grafickych prostredi o malinko lepsi, ale zadny zazrak necekej, stejne je to pomale. Optimalizace - mene narocne WM nebo vypnuti jakychkoli efektu prostredi, vice RAM + CPU + vice pameti pro Video. A i tak to bude pomale proti nativnimu behu na stroji.

nobody
› Distribuovaná webová aplikace
14. 2. 2013   #171505

Ahoj,

predpokladam, ze s webserverem problem nebude. Pokud musite pouzit MySQL a ne nejakou NoSQL db, tak zalezi jak se bude aplikace na datove vrstve chovat. Predpokladam replikaci mezi jednotlivymi MySQL databazemi/svazky. Jestlize bude potreba zapisu (kdokoli,odkukoli,kamkoli) a hrozila by kolize replikace(napr auto_increment), meli byste pouzit Galera Cluster nebo neco obdobneho.

Nevim o zadnem centralizovanem portalu, ktery by se zabyval distribuovanymi systemy (je to prilis obsahle tema). Nejcasteji dotazy/odpovedi tohoto tematu naleznete na stackoverflow, serverfault (sdruzeno na stackexchange.com/sites) a neco lze najit i na developerWorks od IBM.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý