Anonymní profil Ceyn – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Ceyn – Programujte.comAnonymní profil Ceyn – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 178.253.159.–

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
9. 8. 2014   #192813

No už mi to jede :D avšak se bojím toho, že po prečtení knihy, se vlastne, bez toho jeho doplnku sb6, nikam nehnu..

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
8. 8. 2014   #192797

a celkově to je blbý, ne?:D to mne proste nenaučí ten uplní základ, jako sou knihovny, ale už používam jejich predudelané blbustky..(to sb6 je od autora knihy)

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
8. 8. 2014   #192785

Zvolil sem si tu první knihu (6tá edice) protože se na konci venuje OpenGL ES omoho víc, než ta druhá,a hned ze začátku mám problém :D mají tam soucre code na první "program"

// Include the "sb6.h" header file
#include "sb6.h"
// Derive my_application from sb6::application
class my_application : public sb6::application
{
public:
// Our rendering function
void render(double currentTime)
{
// Simply clear the window with red
static const GLfloat red[] = { 1.0f, 0.0f, 0.0f, 1.0f };
glClearBufferfv(GL_COLOR, 0, red);
}
};
// Our one and only instance of DECLARE_MAIN
DECLARE_MAIN(my_application);

ale nemuže otevrit sb6 :D tak sem o tom neco hledal, a našel sem tohle : https://github.com/…nclude/sb6.h tak sem to stáhnul, cely include, lib  sem presunul do visual studia, i include z extern, avšak teď mi tam píše error: když udelám new empty project tak linkové errory, je jich tam 27.:D na internetu toho o tom moc není.

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192764

to už je 4.4, najnovšia :D viz. opengl.com

ale pozriem sa na to až zajtra, tak díky ;)

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192762

myslíš ThePirateBuy? naco ich potom kupovat, ked ich budem mat v pdf?:Dbtw. píše tam, že tam je 800 a niečo stran, ale to neznamená, že dalšiu knihu potrebovať nebudem ne? alebo, kde potom najdem nejake, pokračovanie tych kníh? lebo len jedna kniha na cele opengl? nezdá sa mi :D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192760

paneboze to tak rychlo vychadzaju? takže mam brat tu osmu ediciu?:D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192758

tam je 6th, 8th edition, to sou jako, díly? první edici tam nemají?:D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192751

nerozumím tomu "UE4 celej přístup poslalo do kytek" jako že nic nechtejí, nebo co?:D

btw. abych se naučil OpenGL, musím ovládat i SDL? :D

už o tom OpenGL hledám nejaké tutoriály, avšak, nic není :D tak treba ty nehe tutoriály, využíva se tam glux.h, a to již je nepodporováno, a četl sem, že by sem se nemel učit nic, co má neco společného s gluxem, aneb. je již nepodporovaný.. pak tam je pár tutoriálu, avšak, všude to je pár "dílu" kde se proberou jenom pár veci.

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192731

Ano:D vlakno tak začalo, ale o tech enginech sem moc nevedel, a prišlo mi to pak rychlejší a jednoduchší:) btw. s tou licenci sem určite nepočítal, tak to asi budu pokračovat ve výučbě toho OpenGL :D (direct již nechci, aneb. mi to pár lidí rozmluvilo)

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192729

no, jde mi hlavne o ty hry na andorid/ios, tam se teď točí nejvíce penez :D

btw. ano, asi sem se díval na staré príspevky, unreal engine je multiplatformní. chtel bych začít s jednoduchými free hrami, až k nečemu, co by stálo treba 1e.. :D co se týče typu, tak vše možný, ale spíše blbustky jako subway surfers, a ty hry, kde se ti počítá skore od toho, jak dlouho hraješ kolo. vlastne chtel bych skusit všechno, až na strílečky.. :) jazyk C++, pak dál používat i OpenGL, ted bych začal tedy s temi enginama.

co sem se dočetl, unreal engine je asi nejlepší, hode ho srovnávají i s cry enginem

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192710

To znamená, že je to neco jiného, takže si musím vybrat herní engin, který je multiplatformový? neznáš nejaký? co se týče toho cry a unreal enginu, tak to asi ani jeden z nich nepodporuje android..

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
7. 8. 2014   #192703

Už tomu vííce méne, rozumím.. :D Jo, takže začnu radši s Cry enginem, vypadá být nejlepší, a možná, o pár let, s vlastním enginem :D ale pořád nerozumím treba tomu, že ta hra má grafické nastavení,(si mužeš vybrat či chceš high, low..) jako.. :D udelali více textur? a taky to s tím opengl a directx, stačí to naprogramovat jen v jednom z nich, a ono to pak prekonvertuje i do toho druheho, aby to šlo všude?:D nebo se ty hry programují dvakrát?:D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
4. 8. 2014   #192605

ješte tedy, snad poslední otázka.. :D jak ty enginy podporují DX tak ogl, to myslíš jako tak, že v nich mužeš programovat i v ogl, i v dx? to znamená že hry jako wow, sou naprogramované 2 krát?:D v DX a v ogl?

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
4. 8. 2014   #192602

Jáj, takže je to neco vlastne.. když si tu hru proste udelám čiste ve visual studiu 10, to už si píšu vlastní engine, nepoužívám nic.. predudelaného?

btw. hry naprogramované v opengl fungují i na winu ne?:D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
2. 8. 2014   #192569

prosím objasni mi to :D vidím že ty enginy " Unreal engin, Source engin, Unity3d, Idetech, ." sou vlastne programy, je to vlastne program, kde využívaš C++ k naprogramování té hry? proč pak použít tohle, a né Visual Studio 2010 nebo jiný program, kde jse dá programovat v C++?:D

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
1. 8. 2014   #192558

To vitamin: proč tedy na win to je programované v directu? znamená to to, že pro windows je lepší direct?:D

nebo počkej, vubec tomu nerozumím.:D Co se tyče tech enginu jak jsi psal " Unreal engin, Source engin, Unity3d, Idetech, ." k čemu sou? samotná hra, se programuje v C++ kde používame OGL/DX k čemu sou tamty další? protože sem dneska ješte uvažoval, a windows čím dál upadá, OpenGL prej jede i na androidech, a direct nejde ani na Windows phone

btw. ten WebGL, je tam nejaká zmena, čo sa týče syntaxu? nebo sou tam pridaný jen nejaký veci, který sou potrebný pro chod té aplikace v prohlížeči?

Ceyn
C / C++ › C++ = pogramování her v Dire…
31. 7. 2014   #192525

Ahoj,

už delší dobu se věnuju C++, a ted bych chtel prejít k nečemu, co by mě mohlo v budoucnu živit. (:D)

Zajímám se tedy o programování her, nejdríve bych samozrejme začal s 2D, až pak 3D. Nechci tady zakladat diskuzi o OpenGL nebo DirectX, vybral sem si DirectX, protože si myslím, že je použitelnejší, než OGL. Skrátka, všechny tyto známe hry, jako je třeba WoW byly programovány v DirectX. Tedy aspoň si myslím, že OGL není tak dobrý, jako DX, a neznám nejakou známou a pěkne zpracovanou hru, která byla vytvářena v OGL. Co se týče toho že je OGL multiplatformní, tak, myslím si že věčina lidí má win. :D a možná se DX nekdy v budoucnu pustí do multiplarformnosti. Od vás bych tedy chtel, nejaké kvalitní tutoriály/knihy pro DX kde bude všechno vysvetleno opravdu uplne do podrobna, klidne i v EN(nejlépe však CZ/SK). A taky, vubec nemám jasno v hrách, ktere sou tak zvané, browserovky, skrátka, je to hra která se hraje prez prohlížeč, tam je vlastne jedno, jestli je to programováno v DX, rozjede to každej?:D Nebo tyto hry se již programují v nečem jiném?

Dekuji predem. :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý