Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:8d40:7e...–

peter
Offtopic › Odborník a profesionál (čo a…
22. 9. 2014   #194156

To je, jako kdyz si student vysoke skoly vyplni na profilovce facebooku, ze je ma vzdelani vysoka skola. On ho jeste nema, on ho prave studuje. Je vysokoskolak ve smyslu student. Ale tez se vysokoskolak chape, jakoze ma vystudovanou vysokou skolu. To je prave binec, ktery do jazyka vkladaji lide, protoze se snazi jednoslovne, kratce pojmenovat veci kolem sebe.
Cisnik, to je tez sporne. Cisnik je ten, kdo pracuje jako cisnik. Muze to byt brigadnik, student nebo vyuceny cisnik. Pracovne jsi jako cisnik, ale nejsi vyuceny jako cisnik. Pokud to nekde uvadis, tak to musis napsat do spravnych kolonek.
Jestli te nekdo pak zdrbe na pohovoru, tak si z toho nic nedelej. Maji mit jasnejsi dotaznik a nebo to delaji zamerne, protoze o tebe nemaji zajem, raci by nejakou peknou prsatou slecnu. Takze se najde nejaky rozumny duvod, jiny nez skutecny, kterym to okecaji.
 

peter
PHP › Shanim nekoho na web
22. 9. 2014   #194149

Ja to chapu tak, ze je mu tak 14 a rozhodl se mit nejakou webku a ze mu ji ma nekdo jen tak pro nic za nic udelat a jeste podle pozadavku.

Bezne to funguje tak, ze se nainstaluje a pouzije redakcni system (cms) a prizpusobis si ho (barvy, obrazky, text). Spokojis se s tim, co umi. Je nekolik druhu, treba urcene pro clanky, fotky, eshopy, elearningy (moodle)... Na tehle strance jsou i nejake odkazy na demicka. Vetsinou se pouziva Joomla, Wordpress, Drupal.
http://navody.c4.cz/

Nebo muzes vyuzit program na blog. Tam se da hodne prizpusobovat a cms uz maji vlastni, nainstalovany.
http://www.webnode.cz/

peter
MySQL › Přihlašování uživatelů
22. 9. 2014   #194148

Idealni je mit co nejmene ruznych sql dotazu Pokud vis, ze nekde budes potrebovat casti uzivatele, je lepsi, jako Kit, vytahnout si vsechno. Logicky ale predpokladam, ze v tabulce uzivatel nemas nejake balasty textu, ale jen hlavni info o prihlaseni uzivatele. Treba, kdybys chtel pozdeji napojit program na LDAP, tak v nem take neni dobre drzet more informaci, ale jen jmeno, heslo a id na nejakou dalsi tabulku s podrobnostmi.

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › Zoom webu kolem kurzoru
22. 9. 2014   #194145

Myslim, ze te chapeme. Chces neco takovehoto, ale aby web fungoval.
http://peter-mlich.wz.cz/…y/pplupa.htm
Jeden velky, jeden maly obrazek. Takze mas stranku s jednim css a pak mas jinou strenku ve framu s css, ktery ma velikosti nastavene dvojnasobne. Ten ifreme pres clip orezes a pozicujes na pozici kurzoru. Presne, jak to dela tady s tim obrazkem.
V tom iframe by mozna slo vyuzit browserovy zoom stranky.
https://www.google.cz/search?…

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý