Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:8c2b:eb...–

peter
MS SQL › Trace file = vytížení nad da…
12. 2. 2015   #199185

Neni mi uplne jasne, co sledujes otazkou. Muze to byt zajimave sledovat.

Kdyz se to hodi do excelu, tak excel to umi pekne seradit, pokud je sql dotaz na jeden radek. Excel take umi spocitat pocet stejnych radku. Vysledkem pak je, ktere dotazy jdou nejcasteji, pripadne jestli tam mas z jakeho programu. Lze to pak pouzit na optimalizaci db nebo na kesovani urcitych dotazu. Pripadne upravu programu, aby volal mene dotazu a radeji si pamatoval vysledek, vykesoval nekam do souboru. Pripadne, pokud dotaz trva dlouho, tak jej nejak urychlit, pridat klice a pod.

Tez muze byt zajimave sledovat, jestli tam treba nejde po sobe vic insertu bez transakce sem tam prerusenych selectem (to uz mas zas puvodni, neserazeny, soubor). To by mozna bylo dobre optimalizovat program, aby ty inserty delal naraz a v transakci.

Pripadne tam mozna mas cas a vidis, ktere dotazy trvaji dlouho a ktery program je posila. Opet by se to chtelo zamyslet nad tim, udelat je lepe.

Nebo treba tam vidis, ze nejaky program tam sype hodne casto po sobe mno stejnych skupin dotazu. Jasna znamka toho, ze autor do nej nacpal more dotazu a nejspis je vsechny ani nepotrebuje. Mnohem rychlejsi by bylo vytahnout to naraz do jednoho vysledku, treba. Nektere dotazy sloucit.

Muze byt take zajimave sledovat, kdy je nejvetsi zatez na server. Obvykle spicky byvaji mezi 7-9 rano, kolem 12, 15-17, 19. A opet vidis, ktery program to tolik zahlcuje.

Mozna by to chtelo nejaky program, co ti to vyhodnoti. Neznam, nepouzivam. Kolegove pouzivaji na provoz site zabbix.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý