Anonymní profil tom93 – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil tom93 – Programujte.comAnonymní profil tom93 – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 188.120.212.–

tom93
MS SQL › Návrh databáze - v jedné buň…
7. 3. 2015   #199890

problém vyřešen, přišel jsem na to jak dát do kupy propojovací tabulky

tom93
MS SQL › Návrh databáze - v jedné buň…
7. 3. 2015   #199889

Dělám na databázi pro e-shop, jen tak cvičně, abych se něco přiučil. Narazil jsem na následující problém.

Tabulka "Objednávky" má pole "položky_objednávky", která má obsahovat jednotlivé položky z košíku. Jedná se tedy o naplnění jedné buňky více hodnotami (ID položek). Zkoušel jsem tabulky všelijak propojovat, ale zatím marně. Toto by se dalo řešit na úrovni webové aplikace např. postupným plněním pole, ale já bych to chtěl řešit přímo v databázi. Takže moje otázky jsou: Jak to udělat? Je to vůbec možné řešit na úrovni databáze?

Java › Debug vlaken - Netbeans
22. 6. 2011   #143371

To Pavel :
Kompiluju to po kazdy zmene, na to uz sem nekolikrat dojel.
V malych projektech se to uklada po kazdy zmene a da se hned volat run(), ale tady uz sem se nekolikrat par hodin triskal do hlavy proc to nejde, nez sem zmacknul shift+F11 ;-)

Java › Debug vlaken - Netbeans
22. 6. 2011   #143370

To drobas :
Tak sem nad tim stravil dalsi bezesnou noc a dosel sem k dalsimu naprosto nepochopitelnymu zaveru.
Jen tak z hecu sem v ony stezejni metode vyhodil deklarovani nekolika promennych jako final (sice se ta hodnota menit nebude, ale pri kazdym pruchodu metodou se tam prirazuje prave ta stejna hodnota). Najednou vsechno jede bez problemu.
Predpokladam tedy, ze Netbeany nemaji osetreny vyhazovani chyb pro prirazovani hodnot do promennych typu final. Ale znovu, opravdu nevim co se tam delo, ale docela by me to zajimalo, protoze nikdy nevim kdy se mi to stane znovu...

Java › Debug vlaken - Netbeans
21. 6. 2011   #143354

Zdravim,
nez prejdu k dotazu, trochu vysvetlim projekt...
Vytvarim software pro vyuku neuronovych siti, ktery umi vytvaret modely vrstevnatych neuronovych siti, nasledne je ucit (supervised learning) podle algoritmu Back-Propagation a SCG (Scaled Conjugate Gradient). Pro pochopeni dotazu neni nutny snad ani vedet co to je neuronova sit, ale kdo to vi, tak si to lip predstavi ;-).

Pri ladeni algoritmu SCG jsem krokoval vsechny kroky algoritmu (Netbeans 6.9.1 - Debugger), zda davaji spravne vysledky. V jednu chvili se mi stalo, ze zelene podbarveni radku, ktere signalizuje na kterem radku se zrovna krokuje, je uplne mimo kod (nekde v komentari), krokuji tedy dal a vidim, ze to bylo jen docasne a ze dalsich par radku kodu vzalo normalne. Krokuji dal a zase se stalo, ze jeden radek kodu uplne preskocilo ( zrovna ten stezejni, u ktereho potrebuji krokovat par metod ;-)). Napadlo me, jestli to nemuze byt tim, ze vypocet algoritmu probiha ve vice vlaknech a (ikdyz krokuji jen jedno) tak se to nejak preskakuje podle toho co se zrovna provadi.
Pripada mi to docela divny, protoze pri krokovani to vynecha jeden radek (ona stezejni metoda), za tim radkem kdyz bych chtel zobrazit hodnoty promennych, ktere byly vypocteny v prubehu te vynechane metody, tak to vypise, ze hodnoty nejsou zname (ikdyz by logicky byt mely). Na dalsich radcich kodu ale tyto hodnoty pouzivam a tam to zas pro zmenu nezarve zadnou chybu typu NullException (kdyz nezna hodnoty promennych tak by mel prekladac zarvat) a spokojene beha dal. Nevim, kde v tomto pripade dopocita dodatecne hodnoty promennych, ale nejsou spravna a trochu me zarazi, kdyz si NetBeans cucaji data z prstu ;-).
V one stezejni metode, kterou to preskakuje je druhy vypocet neuronove site, ktery probiha zase pres vlakna, ale mel by pouzivat pouze jedno a skoncit okamzite (chapej ze ma dopocitat hodnoty, vratit a az potom pokracovat v kodu dal).

Opravdu nevim co s tim a opravdu sem z toho malinko na prasky, protoze to ladim uz skoro mesic :-D

Tedka zkousim instalaci NetBeans 7.0, ale neco mi rika ze to neni problem NetBeans :-P

Diky za rady ;-)

drobas

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý