Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:6541:d6...–

peter
Pascal › Nerozumím rozdílu mezi stand…
28. 4. 2015   #201795

Kdyz na vykresleni hodin mas 7 ruznych procedur, tak je asi neco spatne :) Normalne bys to vykresloval treba jednim obrazkem na pozadi. Pro zajimavost, bitmapa 400x3 pixelu x 3/2 pro base64 ma 1800 znaku, jako gifik treba 300.  Kdybys umel s gifem nebo bmp pracovat.

Pascal tusim umi nejak vykreslovat celou plochu, kdyz si ji ulozis nebo vykreslis do jakehosi druhu promenne. Uz si presne nevzpomenu, pac je to 10 let, co sem pracoval s packalem. Tez jsme ve skole pouzivali jakesi vykreslovani pres pameti. Ze se to vykreslilo do jakesi ze 4 pameti a pak se vybralo kterou z nich ma pouzivat pro zobrazeni na monitoru. Otazkou je, zda je to packal nebo napodobenina jako treba free-packal, tam se uz tyhle veci neresi.

Kdyby ti zalezelo na rychlosti, lze si predpocitat sin, cos, deleni, proste vsechny data z toho pocitano do tabulky. Nebo aspon jejich cast. Nacteni z pameti byva rychlejsi nez treba deleni, sinus, kosinus...

Jinak pekne, jestli ti to funguje.

Pokud nerozumis zadani, zkus ho sem napsat. A pripis, ze bys treba chtel zadani vysvetlit. Nebo, ze te zajima i reseni. Ten, kdo dela zadani, ho vetsinou neumi napsat. S tim se setkas v praci dost casto, pokud nejsi ve specializovane firme, kde uz maji sve postupy a zadani pretlumoci ten, ktery prevezme zakazku :) casto takove zadani zni treba newsletter. Nemas tuseni, co si pod tim zakaznik predstavuje. Asi, ze to bude delat vsechno samo. Ale, kde to veme informace? Aby tam ty informace nemusel nikdo zadavat. A kde to veme tedy ty informace nebo ty, ktere tam budou chybet? :) Treba tady ve firme je desnej problem udelat kontakty na zamestnance. Ruzna oddeleni si prijmou koho chteji. Jde to pres personalni, ale zadna zpetna vazba k IT. Takze tam nemame spoustu lidi, telefonu, zmeny (titul, prijmeni, ...). Nikdo za to nechce zodpovidat. Nikdo nechce vydat presne pokyny, kdo ma koho kdy kontaktovat. Co je proti tomu tve neuplne zadani? :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý