Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:5017:d6...–

peter
Hardware › Po výměně MB, nejede klávesn…
28. 5. 2015   #202540

Taky to vidim na reklamaci.
Mozna nemas vsechno spravne zapojene, mozna bych postupoval tez tim castecnym pripojovanim komponent. Casto zlobi prave spatne zasunute pameti. Pokud nabehne obrazovka, bios, startuje se to a nejde klavesnice, tak to vetsinou pipa. Casto zlobi mys/klavesnice pres prevodnik usb to ps/2 a ps/2 do pc. Musi to byt radne zasunute a ma sklony se to snadno vyvyklat. Jak z ps/2 vytahnes za jizdy, tak to uz vetsinou nenaskoci ani po zasunuti do restartu pc.
Kazdopadne bez mysi a klavesnice by mela naskocit obrazovka a bios by mel vypsat chybu, zapipat. Dokud ti nesviti obrazovka s biosem, je neco spatne.

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › Odpočet času
28. 5. 2015   #202539

Jsi nasel nekde kod a nesnazil jsi se jej ani pochopit, ze? A ted chces praci zadarmo hned a presne na miru. Mozna te to prekvapi, ale programovani presne podle pozadavku zakaznika je tezce placene. Tva nabidka, stezovani si, vymahani a nejspis i nadavani, neni dostatecne atraktivni.

funkce loadCountDowns() - vyhleda vsechny elementy, ktere maji class="CountDown" a pro kazdy z nich spusti vlastni pocitadlo. toto pocitadlo ulozi do pole countDowns[0], countDowns[1] ...

funkce CountDown(element) - vytvari samotne pocitadlo. Tudiz by mela byt stredem tve pozornosti. Datumy nastavuje podle this.element.dataset.date ktere se uklada do this.date. K tomu se dostanes pres puvodni pole countDowns[0].date. Takze by melo stacit zmenit tuhle promennou na jiny datum a cas.

Proti tem pocitadlum, co tam mas nahore, tve funguje tak, ze ho zajima realny datum a cas. Coz se hodi, kdyz potrebujes odpocitavat pocet dni do narozenin nebo pro podani prihlasky na vysokou skolu. Ale je to zbytecne slozite :)

peter
Delphi › řádky ruleta DELPHI 7
28. 5. 2015   #202538

Musel bys presne rozepsat pro jaky seznam cisel potrebujes spesl podminku. Jestli by treba nestacilo, co jsem psal, udelat si pole, do nej dat presne ten seznam cisel, ktery te zajima a prochazet to cyklem?

Treba pro cisla (ciselnou radu) 1 4 7 10... je vzorec 1+3*i (pro i=0 az 11), cisla 2 5 8 ... je vzorec 2+3*i (pro i=0 az 11).
Rovnici pak mas
n + 3 * i = cislo -> i = (cislo - n) / 3 a i musi byt cele cislo, cili treba n==1 && (cislo - n) % 3 == 0
A ted je otazkou, jestli se do rady pocita i cislo nula nebo ne.
 

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý