Anonymní profil Vašek – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Vašek – Programujte.comAnonymní profil Vašek – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 80.95.125.–

PHP › form select a echo
23. 7. 2015   #203812

OK, nechám si poradit. Díval jsem se na to tak, že buď budu mít tři tabulky v jedné 14 řádků, v druhé 77 a ve třetí 6261 plus dvě "spojovací" se vzájemnými násobky řádků, a nebo budu mít jednu tabulku, ve které bude 6275 řádků a z ID dostanu vše potřebné, pak mi vycházelo  elegantnější řešení to druhé. Navíc ty tabulky kraj, okresy a obce budu v databázi potřebovat jen jednou za rok.

Vašek
PHP › form select a echo
23. 7. 2015   #203810

#15 Kit
To je právě to experimentování, v databázi mám pět tabulek kraje, okresy, obce a dvě okresy v krajích (obsahuje jen ID_kraje, ID_okresu) a obce v okresech (ID:okresu a ID obce),ale pohrával jsem si s myšlenkou, že by se jednalo o jednu tabulku, kde by byly obce a názvy krajů (protože okres je vždy zároveň jménem jedné obce v okrese) a z ní by se pak vše extrahovalo. Možná to jde proti zatížení databáze, nebo proti něčemu jinému, ale učím se jen ze zkušeností.

Vašek
PHP › form select a echo
23. 7. 2015   #203808

#13 Kit
Ještě jednou díky všem, už jsem ten Kitův kód rozchodil i když jsem s ním válčil, ale ještě jeden dotaz. Tam jak násobím číslo kraje a pak k němu přičítám 0 a 99 abych získal rozsah čísel pod kterými mám názvy okresů a následně ve stejným duchu i u obcí v okresech, bych chtěl spíš využít funkce Substr, protože číslo každého okresu se skládá z třímístnýho čísla kraje a dvojčíslí čísla okresu a číslo obce z předchozí konstrukce pětimístnýho čísla okresu, který je doplněn o číslo obce. Jenže si stím nevím rady .

$select = $db->prepare("SELECT * FROM Okresy WHERE SUBSTR(ID_okresu,0,3)=$cisloKraje"); 
$select->execute();

Takhle to ale nefunguje. naťukněte mi jak na to. Díky

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý