Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:b95a:15...–

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › jquery+php+mysql
5. 8. 2015   #204002

Aby mohli hrat dva, musi se data zapisovat na server (do souboru, do sql, do sdilene pameti). Do souboru, daji se vygooglovat priklady na guestbook, pocitadlo. Samozrejme, sql je lepsi, lepe se s nim pracuje.
http://peter-mlich.wz.cz/…/ppbook6.php

Podivej, mas stranku z formularem, vyplnis policka, kliknes odeslat a php vyrobi uplne novou stranku a pritom zpracuje odeslane udaje. To je bezny prenos.
Ajax dela totez, ale uklada data do js promenne. Jedna z moznosti je treba pouzit iframe, kteremu nastavis pres css neviditelnost a na onload zavolas nejakou funkci <iframe src="..." onload="">. To uz dneska prohlizece muzou blokovat, i window.top.mojefunkce(this.body.innerHTML);
No, dalsi zadrhel muze byt v tom, jak chapes ajax. Stranka se musi prenest a to nejakou dobu trva. Proto to funguje jako casovac a ne plynuly kod. Mas kod, pak mas treba
... x = nactistranku()
a pokracujes v kodu, tak s X nelze pracovat, protoze stranka se stale prenasi. (teda, pokud nenastavis prenos na typ=synchronni, coz se nedela). Takze se to resi tak, ze funkce pro prenos po skonceni zavola jinou funkci, ktera program dokonci. Principialne nejak takto
... nactistranku('ulozdata');
... function nactistranku(f) {window[f](prenesena_data);} // + jsou tam funkce pro prenos
... function ulozdata(data) {alert(data);} // zobraz prenesena data alertem
Spousta lidi to prave pise takto pod sebe a divi se, ze to nic nezobrazi, kdyz se to jeste nepreneslo:
... x = nactistranku();
... alert(x);
 

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › jquery+php+mysql
5. 8. 2015   #204000

Treba, uvedu priklad. Mas ajax. Ten ti neco cte z db.
...  zobraz(req.textResponse);
A ted samozrejme nemame db, takze nevime, co se realne nacte do promenne req.textResponse. Takze netusime, jestli je chyba uz ve vstupnich datech nebo ve funkci zobraz.

Ale, kdyby tam ten clovek soupnul mezi to alert a vypsal ten text...
...  x = req.textResponse;
...  alert(x);
...  x = "a|b|c|d";
...  zobraz(x);
Ted je stale nejasne, co je v x na zacatku. Ale do funkce jde x="a|b|c|d"; a tudiz mam pro funkci data k otestovani, jestli dela to, co ma delat. Jestli je v x pred a po alertu totez, to uz si vyresi tazatel. Pripadne to nastini jako dalsi problem a doda dalsi informace k samotnemu requestu. Jeho proste zajima, aby ta funkce zobraz, kdyz ji posle data v tom tvaru po alertu delala to, co ma.

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › jquery+php+mysql
5. 8. 2015   #203999

No, to jsi formuloval obecne. Na to se neda reagovat. Vetsinu z toho lze vygooglovat behem par sekund. Jaky mas konkretni problem? Jednoduchy funkcni priklad, ktery ti nejede, jak bys ocekaval? (Pseudopriklady, ktere nelze zkopirovat a spustit u sebe jsou taky obvykle nepouzitelne k hledani problemu)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý