Anonymní profil sleepy – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil sleepy – Programujte.comAnonymní profil sleepy – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 5.178.55.–

sleepy
Python › python-zpracovani html
19. 12. 2015   #207424
sleepy
Matematika › Derivace
12. 12. 2015   #207268

Na derivovanie takychti veci nepotrebujes vediet nic iba: g(h(x)) = g'(h(x))h'(x) a [g(x)h(x)]' = g'(x)h(x) + g(x)h'(x).  1.) h = h(x) & dh = h'(x)dx => d/dx = dh/dx d/dh; dh/dx = h'(x) & d/dh g(h) = g'(h) => g'(h(x))h'(x); 2.) Urob TR okolo bodu x0 pre obe g(x0 + dx)h(x0 + dx) = [g + g'dx +g''dx^2/2! + ...][h + h'dx +...] -> gh + dx[g'h + h'g] + O(dx^2) z toho mozes vidiet ze prva derivacia bude chrlit g'h + h'g. Toto nie je matematicky korektne, ale je to isty nahlad na to, preco sa to da tak pocitat. Cize zober nejaky jednoduchy priklad napr. y = e^(sin x)

y' = d/dx exp(sin(x)) = exp(sin(x)) cos(x) // lebo exp'(a) = exp(a) & sin'(a) = cos(a)

sleepy
Java › Matica - Determinant Komplex…
1. 12. 2015   #206931

Urob rozklad na vl. hodnoty a tie vynasob. Tu je link: https://en.wikipedia.org/wiki/Eigenvalue_algorithm#Iterative_algorithms

Dalsia vec nechapem na co je dobry ten boolean a ze cislo je imaginarne. Uz keby si velmi chcel skorej sa ti zide vytvorit si vlastny objekt komplexneho cisla (nie ze by na nete nebolo miliarda kniznic ktore to vedia myslim ze aj apache, cize ti staci gradle, alebo maven). Avsak lepsie je puzit nieco taketo:

(A + iB) (x+iy)^T = (x' + i y')^T -> (Ax -By) + i(Ay + Bx) cize si spravis vektori dim = 2n a maticu rozmeru (2nx2n) aj ked vidis ze ta sa bude stale skladat len z matice (2nxn) cize mozes zostat len s tymto vzorcom. x,y su vektory a A,B su stvorcove matice. A je realna cast a B je komplexna podobne x a y. Ries to iterativne. Je to rychlejsie a ak sa ti podari aby to konvergovalo tak aj presnejsie, ako tvoje riesenie (Tu si uvedom ze pc je obmedzene 64bitmi, a ze operacie - (myslene tak: a + h - a) a / -> cisom blizkym 0 su povazovane za nestabilne).

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý