Anonymní profil Fano – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Fano – Programujte.comAnonymní profil Fano – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 195.39.86.–

Fano
MySQL › Jakou strukturu tabulek pro…
2. 3. 2016   #209009

OK, zkusím to tak. Nějak tak jsem si to představoval. Ale jak vidím ještě bych se měl hodně naučit o databázích a SQL. Neznáte nějaký dobrý tutoriál nebo seriál nejlépe v češtině, abych to kompletně pochopil. Zkoušel jsem tutoriály na youtube, ale to jsou vždy jen útržky.

Dík

Fano

Fano
MySQL › Jakou strukturu tabulek pro…
28. 2. 2016   #208955

Zdravím,

poradíte mi prosím jak vytvořit nejlepší strukturu pro databázi skladových položek (elektronických součástek), které mají rozdílné vlastnosti a tudíž i sloupce v tabulce. Každá součástka má obecné vlastnosti jako napětí výkon hodnota a cena. Pak je ale každá součástka v nějaké skupině součástek jako "Rezistory" a podle této skupiny by měla mít rozšířené vlastnosti. Přiložený obrázek vám řekne víc. 

Připojen obrázek.

Jde mi o to jak vytvářet tabulky součástek. Zda by ty rozšířené vlastnosti měli být ve speciální tabulce té dané skupiny a spárovat tyto tabulky klíči. Nebo bude jen jedna tabulka která bude obsahovat vlastnosti všech skupin a budou se vyplňovat pouze ty související s danou skupinou? Tím ale bude spoustu sloupců, které budou nevyplněné.

Díky za rady

Fano

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý