Anonymní profil Filip – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Filip – Programujte.comAnonymní profil Filip – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 86.61.185.–

Vacken
C / C++ › Převod soustav 10 do 8
27. 5. 2016   #210971

Mám převod z 8 do 10 soustavy a taky nevím. Napsal jsem to sem taky. Jde o to, že učitel řekne ať si to doma nachystáme a další hodinu píšem test. Jak se to mám asi naučit, když nevím která bije.  Proto jsem poprosil o zdroják + vysvětlivky abych to pochopil.

Vacken
C / C++ › Převod z 8 do 10 soustavy
27. 5. 2016   #210970

Dobrý den,

začínám s programováním a chtěl bych se zeptat jestli by mi zde někdo nenapsal zdrojový kód pro převod z 8 do 10 soustavy v programu C. Nejlepší by to bylo i s komentáři abych to pochopil, ale netrvám na tom.

Děkuji

Filip
PHP › Podmínka
9. 4. 2016   #209810

Zdravím,

jsem ve druhém ročníku na IT. Již v prváku jsem dělal webové stránky, ale to co nás naučily bylo otřesné. Začal jsem se doma věnovat bootstrapu a na stránkách jsem si chtěl udělat kontaktní formulář.

Chtěl jsem tam dát anti spam ochranu  (Jednoduchý příklad slovně zadaný "jedna + jedna"), ale pokud chci formulář odeslat fungují všechna čísla jenom dvojka ne.

Podmínka vypadá takto : if ($jmeno!="" and $email!="" and $text!="" and $spam!=="2")

Dále bych se chtěl zeptat jak by šlo jednoduše udělat aby mi to po odeslání skočilo na /index.html (Nejlépe se zprávou že se to podařilo, nebo nepodařilo odeslat) a né na /send.php

Prosím nějaké podrobnější vysvětlení a co nejlehčí. Toto dělám poprvé v životě.

Děkuji za Váš čas

Filip
Pascal › Hra miny v pascalu
6. 3. 2016   #209117

#8 Tukan
assign(reseni, C:\pascal\reseni.txt);

Co je na tom blbě ?

Filip
Pascal › Hra miny v pascalu
6. 3. 2016   #209115

#6 Tukan
Tak to jsem vůbec nepochopil má tam být funkce boolean. A napadlo mě akorát změnit hodnotu pomlčky na false a hodnotu z řešení přepsat z false na true ;) A nebudu muset vůbec nic přepisovat v souborech

Filip
Pascal › Hra miny v pascalu
6. 3. 2016   #209113

A když mám textový soubor, kde je to takto

----

----

----

----

----

Tak jak mám napsat abych zapsal třeba do písmene a tu jednu pomlčku na souřadnicích 1,1 ?

Filip
Pascal › Hra miny v pascalu
6. 3. 2016   #209106

#2 Tukan
Tak nějak mě nenapadá jak na to. No udělal jsem 2 textové soubory 5 řádků a 4 sloupce. V jednom jsou pouze pomlčky a v druhém je herní plocha, která má být skytá. Zadeklaroval jsem 2 dvourozměrná pole (var reseni:array [1..4,1..5] of string, var plocha:array[1­..4,1..5] of string) Teď netuším jak do toho pole načíst ty znaky ze souboru. Chtěl jsem aby se to pole načetlo naráz, ale v zadání je aby se to načítalo po znacích pravděpodobně for cyklem. Poté mi taky došlo, že to nejde načítat naráz protože když skončí tah tak se to pole vypíše celé znova a ty odkryté části by se znovu zakryly.

Filip
Pascal › Hra miny v pascalu
6. 3. 2016   #209103

Dobrý den,

ve škole jsem dostal zadání abych naprogramoval hru hledání min v pascalu (Bez grafiky).

Zadání zní

Vykreslí se nejprve pole pomocí nějakých znaků (např. pomlčka). Hráč vždy zadá souřadnice a zda si myslí, že na nich je mina nebo není. Pokud zadá, že na poli mina není a bude to pravda, odkryje se číslo, kolik je v okolí min. Pokud to nebude pravda, hra končí prohrou. Pokud zadá, že na poli je mina a bude to pravda, odkryje se mina (třeba písmeno m). Pokud to nebude pravda, hra konční. Hrát se bude s jedním herním plánem (jen jediné rozmístění min), které si nachystáš do textového souboru a odtud se načte do pole. Textový soubor obsahující herní plánek si doneseš už hotový.

Nástin řešení:

Potřebuješ asi 2 dvourozměrná pole. V jednom bude herní plánek a druhé stejně velké pole s hodnotami boolean. Druhé pole nastavíš na počáteční hodnotu false. Když hráč pole odkryje, hodnotu políčka změníš na true, takře při dalším výpisu budeš vědět, že na tomto políčku zobrazuješ herní plán. Kde bude false, vykreslí se např. pomlčka. Herní plánek ze souboru bych četla po znacích a zapisovala do pole pro herní plán.

Předem děkuji za všechny rady :-)

Vacken
Pascal › Načtení do pole
6. 3. 2016   #209101

Dobrý den,

mám problém s načtením do pole ze souboru mám tam 5 řádků a 4 sloupce. Deklaraci mám -> var plocha:array [1..4,1..5] of string; Jak tam mám načíst text ze souboru ?

Děkuji

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý