Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:18ae:6a...–

peter
Sítě › Výpadky internetu
24. 1. 2017   #214633

Obvykle do vypada tak, ze bud ty nebo nejaky admin se naloguje na router, co mas doma a nastavi adresy. Udaje pro prihlaseni ma bud on nebo ti je poslal (web stranka routeru, uzivatel, heslo). Ale tak, beznemu uzivateli se udaje neposilaji (protoze by si mohl rozvrtat nastaveni), asi je muze vycist na web strance poskytovatele inetu.

Vypadavat ti to muze kvuli ruznym pricinam. Treba ti nekdo hacknul router. Nebo mas nastaveny rozsah ip-adres na nalogovalo se ti vic lidi naraz (treba soused od vedle, co taky ma signal). Nebo nekdo zacne stahovat neco vetsiho. Nebo je neco v ceste signalu. Nebo treba snezi, prsi. To je nevyhoda bezdratu :)

DNS - je program v routeru, ktery prideluje IP adresy pocitacum, ktere o ni pozadaji. Kdyz nastavis pevnou ip adresu (ve svem pc, takze uz se dns nezepta), tak je dobre DNS rici, ze tuhle ip adresu nema pridelovat, tu uz ma ten a ten pc. Jinak se muze stat, ze DNS nabidne tu ip adresu. A projevi se to tak, ze tebe to odpoji.To je treba i pripad toho souseda, ktery muze mit pevnou ip adresu v pc, pripoji se a tebe to odpoji. Protoze ty mas prepnute na pozadej DNS a on ne. A nepta se DNS. To se treba tady stava bezne, ze studenti dojdou na kolej a zpusobuji vypadky :) Nez je IT obeha a prepne jim to na auto ip DNS.
Jakoze, kdyz DNS pozadas o IP, tak ti vzdy nejakou nabidne a s tou pak komunikuje. Kdyz se prihlasi jiny pc, ktery ma stejnou IP, tak si router prepise nastaveni na posledni pripojeny pc pro tu ip.

Ted obvykle byva default nastaveni pc na auto IP. Takze by se to nemelo stavat, pokud nekdo zamerne nemenil nastaveni pro nejakou spesl sit.

Jeste se stava, ze obcas DNS program na routeru (nebo server pc) nefunguje, tak neprideluje ip. Tehdy je vyhodne mit nastavenou v pc pevnou ip. Nebo restartovat router, obvykle vytazenim napajeni, aby se vsechny programy znovu spustili, vcetne dns.
 

peter
HTML / XHTML › Stiahnutie aktuálneho obrázku
24. 1. 2017   #214625

Zverejnujes heslo ke sve web-cam? Jen jsi zapomnel zmiit link na tu stranku.
To se muze hodit pri sledovani holek ve sprse nebo odposlechu. Pripadne pro vytvoreni bot-net site pro utok na tve servery. Ooo, dekuji, dekuji, jak jsi stedry :)

Ten Js kod dela to, ze do img src adresy, v miste, kde je t= pripise casove razitko. Tipuje si to tedy jmeno souboru. Pokud to tipne spravne, tak to opakuje kazdou sekundu. Pokud spatne, tak ceka 5s na novy pokus.
Je to tedy pouzitelne, pokud presne vis, ze je jmeno souboru slozene z datumu. A slo by to pouzit.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/Date
Musel bys napsat js, ktery presne vygeneruje tento format.
20170121-174558 = 2017 + 01 + 21 + '-' + nejake cislo, ktere muze byt cas
2017024-1485242309920

<script>
var d, str
d = new Date()
str = d.getFullYear() + '' + d.getMonth() + '' + d.getDate() + '-' + d.getTime();
alert(str);
</script>

Dal bys musel tedy preformatovat jeste den a mesic, aby mel 2 cifry, cili misto 1 bylo 01. Tez je treba k mesici pripsat 1.
To cislo na konci klidne muze byt rozdil gettime(d)  - gettime (pro mesic, den, rok, cas = 0)

 

peter
PHP › .TXT súbor v PHP s fopen (w)
24. 1. 2017   #214624

ups, jo, u toho POST to melo byt bez toho form action=... ?nastav=1. Tam je mozne nastavit ruzne mody u formu a ne vzdy to bere GET i POST.
A jeste tam melo byt u inputu 'name'.

<form action="..." method="post"> <input name=nastav type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Stav 1"></form> // POST
peter
PHP › .TXT súbor v PHP s fopen (w)
24. 1. 2017   #214623

- urcite nedavej nicemu v html name/id=submit, protoze existuje js funkce formular.submit() a pak existuje soucasne html element jako js formular.submit. Tak pak funguje bud funkce nebo ten element, ted ti nepovim, ktere z toho :)
- tez se snaz vyhnout pojmenovavani submit tlacitka, normalne tam pridej input type=hidden nebo pouzij GET

<form action="...?nastav=1" method="post"> <input type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Stav 1"></form> // POST
<form action="...?nastav=1" method="get"> <input type="submit" value="Stav 1"></form> // GET
<a href="...?nastav=1"> Stav 1</a> // GET// $_GET['nastav']

- nemichej php a html (php echo). Pokud chces neco vypisovat, vypisuj to az pod php kodem.
- zkus pouzit var_dump, abys vedel, zda je tam presne to, co tam ma byt, vcetne delky
var_dump($_POST);
var_dump($homepage); 
- pokud to pouzivas na vic pc, tak se zkus podivat v manualu php na priklady pouziti flock. Jiny pc ti muze totiz prepsat prave otevreny soubor, protoze se spusti dva php temer sucasne a vysledkem je prazdny soubor.

Jinak se mi to jevi teda v zasade dobre, ze by to mohlo fungovat

 

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý