Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:8523:44...–

peter
Vzdělání › Materiály ke studiu
14. 3. 2017   #215239

Materialy dostanes na skole, pripadne se ptej ucitelu. U nas treba neco je v moodle elearningu, neco maji ucitele na svych strankach... Jenze moodle je blokle pres heslo nebo zapsani studenta.
https://elearning.fpf.slu.cz/…se/index.php?…
Dostanes se do kurzu jako guest/host, pokud je tam ikonka panacka bez zamku. Napr programovani 3 je takto odemcene.
https://elearning.fpf.slu.cz/course/view.php?…
Zrovna to, co bys rad, je tam zamcene. Podobne to jiste funguje na vasi skole. Skola > ustav informatiky >  hledat studium / moodle / elearning / scripta.

html, css a co javascript?
https://www.jakpsatweb.cz/javascript/
https://www.jakpsatweb.cz/…y/index.html
Javascript se pise do stranky a muzes manipulovat s objekty na strance.
Obecne. Mas tam prostory, kam ukladas data, pamet, soubor, databaze... Prikazy pro uloz, precti data. Matematicke operace. Prevody cislo na text a opacne, jine prevody. Funkce jako udelej neco, vstup mas treba x,y,z, vystup ma byt cislo 5 nebo 11. Funkce si delas obvykle sam. Pak tam mas objekty, jako je treba tlacitko v html, ktere maji uz naprogramovane vlastnosti, jako vzhled, ze se da na tlacitko kliknout, ze se ma zmenit kurzor mysi nad odkazem... Mas tam moznosti vytvaret smycky opakujici neco (napriklad, kdyz hledas soucet 5 zadanych cisel, das si je do pole a pak pricitas k nule cisla v poradi od 0 do 4 z toho pole). Je mozne si precist cas. Je mozne nastavit casovac, program, ktery spusti nejakou funkci, pokud uplyne nejaky cas (priklad je treba pohyb kurzoru mysi po obrazovce. Tam je casovac, ktery opakovane zjistuje zmeny v pameti, kam zapisuje mys. Kdyz se v pameti zmeni souradnice, tak spusti program "vykresli mys na jine pozici"). Slo by to resit i cyklem, opakovanim programu, ale to by se brzo prehral procesor nebo vyrazne zpomaloval. Takze existuje skupina programu, ktere reaguji na zmenu casu.
Ukolem pogramatora je dat to vse dohromady. Je to piplacka, co ti budu povidat. Velmi narocna prace, kterou oceni jen velke firmy jako google, seznam. Jinde v CR nedostanes tolik penez, aby se vyplatilo do toho investovat cas.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý