Anonymní profil Martin – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Martin – Programujte.comAnonymní profil Martin – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 107.167.108.–

Martin
C / C++ › program c++, pole, posloupno…
10. 3. 2018   #219934

#2 KIIV

Připojen obrázek.

Takže takovýto postup je zatím v pořádku že? Vyhazuje mi to každý prvek, prozatím neseřazené. Teď by mělo následovat seřazení vzestupně té třetí posloupnosti a poté vypíši všechny tři posloupnosti.

Jinak již nic? Já to nejdříve pochopil totiž tak, že na závěr dám posloupnosti (všechny) do sebe a opět je seřadím. Ale když si to tak pročítám, tak zřejmě jsem to pochopil špatně a tvá verze bude zřejmě správná.


Martin
C / C++ › program c++, pole, posloupno…
10. 3. 2018   #219932

Dobrý den, dostal jsem ve škole poněkud složité zadání úkolu a nevím si rady co s tím :/.

Proto bych byl rád za jakýkoliv váš postřeh jak úkol řešit, protože nevím jestli hledám problém tam kde není nebo jsem to vůbec nepochopil.

Příklad: Vstup: Dvě stejně dlouhé posloupnosti (pole) celých čísel. Délky posloupností (počet prvků) na vstupu zadáte.

Výstup: Jedna nová posloupnost (pole) jejíž prvky vzniknou jako součet příslušných prvků zadaných posloupností, která bude seřazena vzestupně. Všechny posloupnosti, které se nacházejí v paměti počítače, vypište. Pro výpis použijte samostatnou funkci (podprogram). K setřídění použijte algoritmus BubbleSort, InsertSort a SelectSort, tzn. vytvoříte tři samostatné velmi podobné programy. Třídění řešte vždy jako volanou funkci.

Pozn: Sám to chápu tak, že se zadají dvě posloupnosti (stejně dlouhé), zadá se délka. Poté mi vznikne posloupnost, kde sečtu vždy 1. prvky z každé posloupnosti k sobě (poté 2. prvky, 3. prvky...). Teď mi dělá trochu problém to vzestupně, zda již zde to mám řadit pomocí sortů :/. Každou posloupnost si budu v průběhu ukládat a poté ji vypíši. Na závěr dojde k setřídění všech (třech ??) posloupností pomocí sortů.

Předem díky za jakoukoliv pomoc či nápad.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý