Anonymní profil afteret – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil afteret – Programujte.comAnonymní profil afteret – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 193.85.247.–

PHP › Notifikace nepřijatých dat
15. 1. 2020   #385232

#6 MilanL
Díky, můžete to trošku rozvést? Osobně s php nemám extra zkušenosti, pracuji jako Cčkař a web s teplotama byla taková první "zkušenost"

afteret
PHP › Notifikace nepřijatých dat
15. 1. 2020   #385226

Díky všem za odpovědi. Možná jsem předtím zbytečně tajnůstkařil. Jedná se o teploměr. Na vývojové desce ESP8266 s wifi měřím teplotu a pomocí http get odesílám na webserver, kde příslušnou hodnotu zapíšu do databáze. Notifikaci mezní teploty řeším jednoduchou podmínkou když, ta spustí php mail() a odešle mail. Skript s podmínkou se spustí při zápisu teploty. Včera jsem se do toho trošku "položil" a zkusil to rozchodit voláním cron úlohy, tedy php skriptu, který vyčte poslední zápis a aktuální čas, převedu je na unixovou hodnotu, odečtu a když je rozdíl větší jak 10 minut, odešlu pomocí php mail() hlášku na email. Primárně to slouží jako notifikace výměny baterie, jelikož odesílá teplotu každých 60 sekund. Sice je toho řešení funkční, ale pořád mi přijde moc prasácké. S každým dalším čidlem je další cron úloha, aktuálně mám umístěno 7 čidel. Díky.

PHP › Notifikace nepřijatých dat
14. 1. 2020   #385210

Dobrý den, řeším hlídání "nepříchozích" dat. Mám php stránku, která přijímá data pomocí HTTP GET a zapisuje jej do databáze. Data jsou následně vyčítána a vykreslována do grafů. Jednou z funkcí je hlídání mezní hodnoty příchozího čísla, která přes php mail() odešle notifikaci. Teď k otázce: Potřebuji hlídat to, aby když mezi aktuálním časem a časem posledního zápisu uběhne např 10 minut, odešle se stejná notifikace jako u mezních hodnot. Jednoduše řečeno, když nějakou dobu nepřijdou data odešlu mail. A teď jak na to? Stačí jen nasměrovat správným směrem. Díky za odpovědi.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý