Anonymní profil Daffodil – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Daffodil – Programujte.comAnonymní profil Daffodil – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 37.204.203.–

Just a Stranger
Vzdělání › Informační technologie, UPOL
20. 11. 2020   #386952

Ahojte.

Nestuduje nikdo náhodou Informační technologie na Univerzitě Palackého? Slyšela jsem, že když tento program existoval pod názvem Aplikovaná informatika, vyhazovalo se tam dost studentů. Chtěla jsem se zeptat, jaké je to teď. Je studium náročné? Co se probírá na cvičeních z matematiky? Věnujete se praktickým úkolům (násobení matic, řešení rovnic atd.) nebo je tam hodně teorie ve stylu „dokažte samostatně, že…“? Co se vám na studiu líbí nebo nelíbí?

Daffodil
Vzdělání › Studium na MFF
1. 5. 2020   #385948

#4 Jerry
Děkuji ještě jednou za odpověď a za varování! 

Daffodil
Vzdělání › Studium na MFF
29. 4. 2020   #385933

Děkuji mockrát za odpověď a za radu :)  Takže zkusím to (aspoň na některé z univerzit), abych potom celý život nelitovala, že jsem propásla šanci.

A proč je studium drahé?

Daffodil
Vzdělání › Studium na MFF
28. 4. 2020   #385927

Dobrý den všem!

Rozhodla jsem se, že se chci překvalifikovat a začít věnovat se informatice, protože ta sféra, kde jsem působila dosud, mi přestala vyhovovat. Algebru jsem ve škole měla ráda (a tvorbu stránek v HTML také. O prázdninách jsem jednou dokonce zkusila vytvořit vlastní web na bezplatném hostingu. I když asi pro profesionály to zní hloupě   ), ale zcela jistě jsem nikdy nebyla v matematice vynikající (jedničky a dvojky v jazykově zaměreném gymnáziu), žádné olympiády či něco takového. Navíc jsem se matematice už 10 let nevěnovala. Začala jsem ji opakovat koncem minulého roku. Nicméně jsem zaslala přihlášky na několik univerzit.

Minulý týden mi dorazily e-maily z MFF UK a Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, že mi možná bude upuštěno od přijímací zkoušky (vlastně jsem o to nežádala, stalo se to tak kvůli koronaviru. Právě naopak, chtěla jsem, aby byly ověřeny moje aktuální znalosti).

Teď jsem v rozpacích.
MFF je beze sporu jedna z nejlepších v oboru informatiky. Ale bojím se, že kdyby přijímačky nakonec proběhly, přijata bych nebyla. A proto neumím posoudit, jestli bych se tam nakonec měla zapsat.
Snažila jsem se najít na internet zkušenosti lidí se studiem na MFF, ale nakonec jsem si uvědomila, že každý má svůj ryze individuální příběh, takže si nemůžu udělat obrázek.

Kdosi říká, že mu úplně stačila matematika z gymnázia zaměřeného na jazyky, protože se na MFF stejně matematika probírá od základů. Kdosi tvrdí opak, že mu nestačila matematika ani z průmyslovky.
Kdosi říká, že pokud člověk nemá ani na přijímačky, ať se tam raději nehlásí. Ale třeba můj bývalý přítel nedokázal tam složit přijímačky, přijali ho však díky vysvědčení na ČVUT, úspěšně ČVUT absolvoval a teď pracuje jako programátor v prestižní společnosti.
Kdosi říká, že na MFF je pro cizince studium nezvládnutelné a že se všichni vyhodí (pro mne čeština není rodilý jazyk). Ale z médií znám, že aspoň pár cizinců ji absolvovalo.

Rozumím, že mi nikdo neřekne, jestli studium zvládnu nebo ne (flákat se rozhodně nechystám, ale trošku pochybuji o svém nadání - přesněji řečeno o jeho rozsahu, jinak nějaké ty předpoklady mám). Ale kdybyste se podělili o své zkušenosti se studiem na MMF, byla bych vám vděčná   

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý