Anonymní profil AnonymniAnon – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil AnonymniAnon – Programujte.comAnonymní profil AnonymniAnon – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 109.81.183.–

AnonymniAnon
.NET › Nástup na pozici softwarovéh…
5. 4. 2022   #390079

V první řadě si uvědom, zda chceš pracovat ve firemních kulturách, které tu oba zmiňujete. Najdeš spoustu malých/středních/velkých firem, které prosazují svobodnou, případně tyrkysovou kulturu. Z mé zkušenosti si tam zaměstnance opravdu cení a nejsi pro ně jen "další vývojář". Sám od firmy očekávám otevřenost - v hospodaření, finančních výsledcích, odměnách. To je zrcadlo pro obě strany.

Pokud trváš na zmíněné firmě,  předpokládám že matematiku ovládáš. Vykašli se na "chci XYZ čistého". Zjisti si něco o struktuře odvodů za zaměstnance, o nákladech na OSVČ, případně na youtube kanálu frontendisti.cz bylo nedávno velice užitečné informativní video. Sám jsem se k tomu stavěl tak, že OSVČ = 2x HPP. Už jen kvůli spoření na dovolenou, licence, vybavení.

Ad "schwartz system" - musím tě opravit, správná forma je švarc systém - průkopníkem byl český podnikatel Švarc. Záleží na tom, jaká je konkrétní forma spolupráce. Máš své licence, notebook, pracuješ z domu? Nic neřeš a ber OSVČ. Jen pozor na smlouvu, ať není nevýhodná.

150 Kč/h u nás dáváme trainee lidem. Junior > 200, medior > 400. Sám jsem se po čtyřech letech po dokončení školy dostal na 800. Růst odměny není přímo úměrný času, jak dlouho pracuješ (alespoň by neměl být), ale tvým zkušenostem, spolehlivosti, vystupování. Zkrátka uč se, buduj si reputaci u lidí v oboru. Peníze nejsou všechno (když pak znamenají stres), ale taky se nepodhodnocuj.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý