Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:258:5495:b183:dd9:4f54...–

peter
Software › Vztahy pojmů implementace,na…
3. 2. 2023   #391036

Ja ty pojmy chapu takto:

implementace software - jj, je zabudovani sw do nejake struktury nebo provazani s jinymi systemy firmy, treba. Treba, vymyslis nejake pekne spesl prihlasovani, pres carovy kod, ldap a ted je nutne ho propojit na ostatni sw.

integrace = zacleneni, je to podobne

nasazení softwaru = znamena, ze ajtak dostane sw a nainstaluje ho uzivatelum; nebo, pri vyvoji, se rozhodnou, ze je nova verze dostatecne odladena a nasadi ji do uzivani

programátor = programator je obecne

vývojář = neco vyviji, je to podobne. jakoze, dostanes ukol, navrhnes-vyvines reseni a predas to programatorovi, pokud to nejsi take ty

softwarového architekta = ten navrhuje strukturu kodu, provazani jednotlivych polozek. Pripadne se stara o usporadani kodu. Nejakou logicnost. Opet to muzes byt ty s programatorem v jedne osobe :)

Testování v rámci implementace = nejaky svuj sw implementujes, propojis s necim a potrebujes otestovat, zda ten druhy sw s tim spravne funguje. Muze jit o implementaci sw do sw nebo na hw. Bylo by blbe, kdyby hw posilalo carovy kod a tvuj system jejich kod nedokazal rozlustit a prihlasit uzivatele nebo zobrazit na pokladne vyrobek a zapocitat jej na ucet nakupujiciho.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý