Anonymní profil pa3k – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil pa3k – Programujte.comAnonymní profil pa3k – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 84.47.10.–

pa3k
Návrhy na vylepšení › OT: Fatal Error!
24. 2. 2008   #67033

To jinaq : Samozrejme, niekto môže vnímať GNU/Linux negatívne, to chápem. Ja tiež patrím ku kritikom mnohých vecí na *nix systémoch, lenže rozdiel kritiky a "kritiky" je v tom, že ak má mať kritika alebo názor skutočnú váhu, musí byť konštruktívny, inak je to len rozdúchavanie flamewar na úrovni detí v materskej škôlke. Ver mi, že pri sieti s 50 klientami oceníš slobodný softvér, napríklad SMB server (samba) a LDAP server, pretože riešenie na GNU/Linux ti prinesie výkonnejšie a stabilnejšie riešenie proti WIN platforme a ušetrí viac ako stvrť milióna korún. Keď budem kritizovať napríklad implementáciu ACL na GNU/Linux bude tá kritika po týchto skúsenostiach trocha iná, hlavne s rešpektom voči autorom, ktorý mi ušetrili kopec prachov. Kritika musí mať určitý rešpekt, potom môže mať aj nejakú váhu.

pa3k
Návrhy na vylepšení › OT: Fatal Error!
24. 2. 2008   #66992

Zdar Curo a spol. Tiež som ti tú chybu všimol, chcel som reagovať v diskusii, no nedalo sa - tak to skúsim tu. Aj tak to malo smerovať hlavne na Teba ako šéfa tohto portálu.

Problém vidím hlavne v obsahu toho článku. Nič hodnotné a serózne to neprináša, len sa snaží rozpútať flamewar :( tým, že linux generalizuje len na desktop, pričom názov článku evokuje že ide o GNU/Linux ako celok. To je dosť pod úroveň, hlavne ak linux a slobodné GNU technológie živia samotného autora toho grcu a samotný portál na ktorom vydáva by bez GNU/Linuxu asi vôbec neexistoval.

Som si istý, že aspoň trochu vyzretejšia osobnosť by rovnaký článok napísala inak, hlavne bez urážlivého kontextu akým je linux generalizovaný a hlavne so serióznejšou agrumentáciou a podávaním faktov. Pre mňa je neprípustné aby som ako win user písal článok takýmto spôsobom a aj keď som windowsák, článok ma uráža, pretože si vážim možnosť voľby, slobodu a princípy slušnosti, rovnako ako si vážim napr. programátorov Microsoftu aj keď ich obchodé oddelenie nemusím.

Čím ďalej mám pocit, že tomuto portálu chýbajú autori so skúsenosťami z komerčnej a podnikovej sféry. Je dosť cítiť, že dostávajú priestor väčšinou deti s ukončeným ZŠ vzdelaním, bez akýchkoľvek skúseností z praxe a bez akejkoľvek snahy o serióznosť. Celkový obraz portálu potom pripomína výlev postpubertálneho frkana, čo je fakt veľká škoda. Možno to znie tvrdo, ale fakt to tak vnímam a nie som sám. Totižto ak by chalan mal pred sebou nejaký problém ako IT admin v stredne veľkej firme a mal by ho vyriešiť, mal by po jeho vyriešení možno rovnaký názor na linux na desktope, ale nepodával by ho takým podradným spôsobom. Nebudem zachádzať do detailov tých argumentov, myslím, že vieš kam tým mierim.

Som čenom jednej zaujímavej komunity zameranej na IT a security, kde tento článok najprv vyvolal rozruch medzi mladými a vyvolal rozporuplné reakcie. Starý hackeri sa nad tým len pousmiali a po prečítaní tej sračky si zaradili tento portál niekde na dno internetového blata. Mladých ktorých obsah tej glosy naštval aj usmernili tým spôsobom, aby nereagovali a nezozpútavali ďalší flamewar, dostali poučenie, že sa to nerobí a nestojí to ani zato. Všetky reakcie a pokusy a flame z domovského portálu vymazali a mladým vysvetlili, že toto je odpad a nestojí to za reakciu. To ma trochu zamrzelo, pretože tento portál poznám a trochu poznám aj jeho pozadie, vznik a pod. a viem, že sa tu pri troche snahy nájde aj kvalitný obsah.

Tým chcem len povedať, čítanosť a sledovanoť != kvalita. Pekný deň.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý