Anonymní profil incze – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil incze – Programujte.comAnonymní profil incze – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 80.95.102.–

incze
.NET › System.IO.Ports.SerialPort h…
6. 5. 2008   #73103

Potřebuji zjistit handle COM portu nejlépe pomocí System.IO.Ports.SerialPort, bez použití kernel32.dll CreateFile.
Neví někdo jak na to?

MySQL › SQL dotaz
20. 3. 2008   #69211

Bude záležet jakou databází používáš. Nicméně nelze řadit podle aliasu, musíš to uvést v základním tvaru (příp. obaléného do agregační funkce). Zároveň může select obsahovat pouze sloupeček podle kterého je agregováno (třeba ID studenta) + aplikované agregační funkce. Toto vylučuje jakýkoliv JOIN, pokud není vytvořen poddotaz:

SELECT department_id, count(employee_id)

FROM employees
GROUP BY department_id
ORDER BY count(employee_id) DESC;

Příklad nad Oracle (defaultní schéma HR).

btw.: u chování vycházím ze standardu SQL, MySQL se v některých případech může chovat trochu jinak

MySQL › Podmíněné vložení záznanu ex…
10. 3. 2008   #68278

Vyhnul bych se použití count, protože v tomto případě se provede prohledání celé tabulky (příp. indexu). Tebe ale zajímá, jestli (ne)existuje alespoň jeden záznam - v ideálním případě se při nalezení prvního záznamu nemusí procházet zbytek tabulky (indexu), což ušetří další prostředky. Proto bych se porozhlédl po funkci exist. Konkrétní "úspora" závisí na implementaci (MySQL, Oracle, MS atd.) a velikosti tabulky/indexu - změřit lze pomocí exekučního plánu nebo tracování.

MySQL › Databaze pro klanove stranky
6. 3. 2008   #67901

Porozhlédněte se po nějakém CMS projektu nebo blogu. Pokud je vaším cílem tvořit obsah webu, pak nemá smysl ztrácet čas "objevovat znovu kolo" (a ještě s nepředvídatelným výsledkem). Daný systém si pak můžete customizovat podle svých potřeb. Zkuste třeba WordPress http://wordpress.com/.

MySQL › Zobrazeni obrazku ulozeneho…
4. 3. 2008   #67705

Zobrazování obrázku by mělo být dostupné až ve verzi 3.1, která není součástí defaultní instalace Oracle Express 10g (XE). Postup je pak následující: http://www.oracle.com/technology/obe/apex/apex31nf/apex31blob.htm

Verze APEX 3.1 zároveň umožňuje přímý upgrade pro XE. U předchozích verzí to sice také fungovalo, ale Oracle to nikdy oficiálně nepotvrdil a bylo nutné dělat trochu "overhead".

MySQL › Filtrování stejných jmen ve…
13. 2. 2008   #65858

Uváděný postup je naprosto chybný. Databáze (aplikace) by měla být navržena tak, aby mohla reagovat na případné změny. Jak se zachováš, pokud si za měsíc řekneš, že by bylo dobré přidat další jméno (a zvětšit počet ze sedmi na osm)? Půjde vůbec s takovouto tabulkou dělat nějaké změny?

Můžeš to obejít vytvořením číselníku, který bude obsahovat jména v kalendáři (při vkládání můžeš dělat kontrolu, jestli uživatel neposlal nějaký jiný vstup nebo pomocí AJAXu uživateli napovídat jména). Na číselník se budeš odkazovat v tabulce záznamů, v které budeš evidovat unikátní identifikátor uživatelského vstupu (konkrétní interakce uživatele), pořadí volby a ID z číselníku se jmény. Do tabulky můžeš zahrnout i čas nebo jiné zajímavé vstupy. (Při dalším rozšiřování se nabízí otázka, jestli nevytvořit ještě jednu tabulku, která bude uchovávat data pro jedno vyplnění formuláře - tím se také urychlí agregování dat.)

Díky tomu získáš flexibilní strukturu, která ti pokryje statistiku jmen vybraných v daném pořadí. Zároveň bez větších potíží můžeš zvýšit/snížit počet záznamů, které bude uživatel moci zadat. (Jak naložíš s případnými chybějícími/přebývajícími informacemi u předchozích záznamů záleží jen na tobě. Díky datumu je můžeš třeba ignorovat.)

K zamyšlení: zkus navrhnout databázový model tak, aby šlo vkládat i jiné varianty testů (např. ABCD atd.)

MySQL › Efektivní řešení uživatelský…
4. 2. 2008   #65016

To klinki : Projekt jsme implementovali na platformě Oracle. Domnívám se však, že na základní úkony by mělo MySQL nebo PostgreSQL stačit - bohužel s tím nemám zkušenost. Vyzkoušejte a uvidíte :-)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý