Anonymní profil Q – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Q – Programujte.comAnonymní profil Q – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.207.157.–

Honza77
Pascal › Program do školy
7. 1. 2010   #122407

Prostě udělejte ten úkol za mne?



Slovem se většinou rozumí posloupnost znaků složených z písmen (případně číslic). Tedy taková posloupnost, která je ohraničena buď počátkem/koncem celé věty nebo nebo nějakým jiným znakem než je písmeno či čislice.

Alternativně si můžeš definovat nějakou množinu znaků, které tvoří oddělovače (mezera, tečka, čárka, středník, pomlčka, ...). A posloupnost znaků, která je tvořena jinými znaky než oddělovači a je ohraničena z obou stran oddělovači nebo začíná za zátku věty či končí na konci věty, je slovo.

Honza77
PHP › Čím zabezečit?
5. 1. 2010   #122332

Nechapu uplne dotaz - pokud jej chapu spravne jako "Ktere funkce se pouzivaji na diskusni forum?".

Obecne, aby slo aplikaci dobre zabezpecit, tak je treba tomu rozumnet a chapat podstatu. Bezpecnost nelze zalozit na tom "nekde jsem cetl, ze namam pouzivat funkci X, ale Y".

Bezpecnostnich rizik webovych aplikaci je cela rada, napr.:
- SQL Injection
- Cross-site scripting
- Cross-site request forgery
- Remote File Inclusion

Konkretne zminujes napr. osetreni cisla na vstupu, ktere budes pouzivat v SQL dotazech. K tomu potrebujes zajistit, ze to, o cem si myslis, ze je cislo, tak opravdu cislo je. Napr.:

$cislo = intval($_GET['id']); // pokud to neni cislo, tak $cislo bude obsahovat nulu

$cislo = (int)($_GET['id']) // obdobne

nebo muzes testovat, zda to cislo je napr. pomoci regularniho vyrazu apod.

Honza77
Delphi › dotaz na lidi co znají Delphi
5. 1. 2010   #122311

kdybych vyřešil, jak z Unixovýho vzdálenýho serveru propasírovat ty stringy přes PC adaptér v PCčku na stole a opačně přijaté stringy co příjdou z přístroje



Ale to není zase takový problém ... ale tedy nevím, jak bys dělal ty hejblátka a vizualizaci v PHP. Kdybys to dělal v nějakém JavaScriptu, Flashi, AJAX, PHP, HTML, CSS ... tak se z toho zblázníš a stejně to nebude ono.

Honza77
Delphi › dotaz na lidi co znají Delphi
5. 1. 2010   #122307

A pokud ti jde o tu grafiku ... tak v Delphi kreslis v zkladu pomoci GDI. V .NETu/WinForms je zaklad GDI+, coz je mnohem prijemnejsi, ma vice moznosti a lepe to vypada. A nebo rovnou muzes jit do WPF, kde je s grafikou jedna radost pracovat. Ruzne ovladaci prvky se daji na netu najit jiz hotove (napr. http://www.ucancode.net/Visual_C_MFC_Example/CSharp_Example_Free_DOTNET_Gauge_Control_Draw_Source_Code.htm nebo komercni http://www.devexpress.com/Products/NET/Controls/WinForms/Gauges/gallery.xml?page=3 a dalsi...). Komponent na grafy je take cela rada (zdarma napr. http://zedgraph.org/wiki/index.php?title=Main_Page, http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/11/24/new-asp-net-charting-control-lt-asp-chart-runat-quot-server-quot-gt.aspx, a dalsi...) A neni problem udelat vlastni.

Honza77
Delphi › dotaz na lidi co znají Delphi
5. 1. 2010   #122306

Delphi je pomerne drahe a s nejistou budoudnosti ... pokud ti nevadi zavislost na .NET Frameworku, tak bych se do .NETu. Všechno se v tom bude dělat trochu lépe a rychleji, vývojové prostředí máš Visual C# Express je zdarma i pro komerční vývoj (případně je i opensource SharpDevelop a nakonec i Visual Studio v placené verzi je výrazně levnější). Otázkou je ten driver pro tu komunikaci s HW. Pokud existuje pouze pro Delphi, tak je to trochu problém (ne úplně neřešitelný, ale alespoň otravný). Přes jaké rozhraní je vlastně ten HW připojen.

Honza77
MySQL › Replikace databaze
4. 1. 2010   #122253

Pokud nemas kontrolu nad stroji a tedy nemuzes pouzit replikaci integrovanou v MySQL, tak si muzes pomoci jinak. Moznosti je vice:

Pokud ma jeden stroj povolene pripojeni do MySQL zvenku (coz moc nebyva), tak se muzes z toho druheho pripojit promo na oba stroje napr. z PHP a pak tam data pretahovat dle potreby.

BTW: Tohle je blbost ... prihlasovaci informace do vzdalene DB tezko budes mit nekde verejne vystavane, takze si je rucne uloz na ten stroj, kde je potrebujes.

require_once(/u/web/user/remote_server_path/my_file.php); 


Dalsi moznosti je na jednom serveru si udelat skript, kterymu das na vstupu SQL dotaz a on ti vrati vysledek dotazu. Tento skript potom budes volat (pomoci file_get_contents() nebo CURL apod.) a stahovat si tak potrebne informace. Pripadne skript muzes udelat na miru a neumoznoval posilani libovolnych dotazu. Kazdopadne jej musis nejak zabezpecit ... idelane pres HTTPs a volat s nejakym tajnym heslem, ktery skript overi.

Otazka je, jak provadet synchronizaci, tedy jaka data prenaset.
- jedna moznost je udelat vzdy uplny DUMP DB a ten prenest na naimportovat. Pokud je DB trochu vetsi, tak je to pomerne pomale reseni.

- druha moznost je oznacovani si zaznamu, ktere se zmenily (pridaly, editovaly, smazaly) a prenaset jen tyto zmeny ... pokud se meni i struktura DB, tak musis prenaset cele tabulky

- dalsi moznost je logovat (klidne na urovni aplikace ... tedy napr. PHP) vsechny dotazy do DB krome SELECTu a tyto dotazy potom prenest a provest na druhem serveru. Pokud je zmen pomerne malo a DB velka, muze to byt vhodne reseni. Mohou se ale vyskytnout problemy. Zaprve napr. INSERT INTO ... neco=NOW(), kdyz se provede na druhem serveru, tak ulozi jiny cas. To lze obejit tak, ze cas budes generovat primo ve aplikaci (PHP skriptu). Zadruhe se dotazy mohou zalogovat v jinem poradi, nez ve kterem se provedou. Pokud dotaz aktualizoval stejne zaznamy, vysledek nemusi dopadnou stejne. Ale zase to muzes provadet prubezne a tedy druhou DB udrzovat aktualni prakticky porad.

Replikace na urovni MySQL oba problemy eliminuje automaticky (misto NOW() primo do logu uklada jiz konkretni cas a porad vykonani zna, takze loguje ve spravnem poradi).

Honza077
C / C++ › MFC - prosím o pár rad
13. 5. 2009   #101051

Koukni se na knihovny pro r-stromy (r-tree). To jsou datové struktury pro uchování souřadnic a obdélníků apod. a rychlé dotazování. Založeny jsou právě na principu dělení na boxy, ale rekurzivně. Tedy ty boxíky jsou rozděleny opět na menší, pokud obsahují více součástek apod.

Qwerty
Offtopic › Zajímavá programátorská úloh…
10. 4. 2009   #98832

To velurex : Jistý si také nejsem, ale pokud je v kompu více procesorů (jader), tak by to možná smysl mít mohlo. Samozřejmě především z pohledu zpracování větších dat. Tamta data jsou jen ukázkové soubory a nikdo neříká, že ten program nebude zpracovávat i větší vstupní soubory. Bohužel už ani nikdo neříká, zda se vstupní data vejdou do RAM ... na čemž dosti závisí použitý algoritmus.

Qwerty
Offtopic › Zajímavá programátorská úloh…
9. 4. 2009   #98755

To velurex : Pěkné ... v čem to máš napsané a využíváš více jader procesoru?

Qwerty
Offtopic › Zajímavá programátorská úloh…
8. 4. 2009   #98749

To Anonymní uživatel : Tak ve spotřebě paměti jsem na tom o dost hůře ... koukám, že si to vzalo cca 186 MB.

Qwerty
Offtopic › Zajímavá programátorská úloh…
8. 4. 2009   #98744

Mě to udělalo něco málo pod 2 sekundy, pokud vstupní soubor je v cache (tedy spouštím program 2x po sobě) v C#/.NET u většího souboru. Bez přednačtení něco přes 2 sekundy. Našlo mi to 96312 unikátních souborů dle definice (tedy pokud je to správně). Spouštěno na Core2 2.4 GHz, ale program zatím běží jen v jednom vlákně, takže se používá jen jedno jádro. Vidím ještě dost možností optimalizace.

To arithmetic overflow :

Qwerty
Offtopic › Zajímavá programátorská úloh…
6. 4. 2009   #98606

Zadání zde:
http://3537.sk/programator.html

Pochlubte se, jak jste dopadli - výsledky a dosažené časy (i když samozřejmě záleží i na počítači, ale v tom nejsou takové rozdíly jako v agoritmech) :)

PS: Nekažte radost ostatním zveřejňováním návodů, postupů, algoritmů apod.

Anonymní uživatel
.NET › C# interfacy a volani metody…
16. 3. 2009   #97398

Interface je funkčně ekvivalent čistě abstraktní třidy v C++.

Q
.NET › Vývoj nové online hry
14. 7. 2008   #79389

To velurex :

ICQ: 307 - 706 - 894

Q
.NET › Vývoj nové online hry
13. 7. 2008   #79324

Kdybys hledal analytika, technologického konzultanta, oponenta návrhu apod. ... tak dej vědět (tady na fóru).

PS: Nic nemohu slíbit, k ničemu se zavázat.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý