Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 77.104.243.–

hismastersvoice
Offtopic › Podivný pohled na Programátory
26. 4. 2009   #99955

To Anonymní uživatel : keby ho niekto dal na súd? A co by bylo předmětem obžaloby?

Vždyť má pravdu, programátor je svým způsobem dělník. Samozřejmě záleží na tom, co si kdo představí pod pojmem programátora, ale v týmu, kde jsou rozděleny role architekta, analytika atd. - programátor dostane zadání a programuje podle něj, jako dostane dělník na stavbě povel od parťáka, který se zase řídí plánem architekta a stavaře. Programátor je dělník, který nepracuje fyzicky, ale intelektuálně.

Pascal › Arkus cosinus v pascalu
22. 12. 2008   #92398

pokud budeš potřebovat tu funkci používat hodně často, doporučuju ti předpočítat si ty hodnoty do tabulky, aby ses pak nemusel zatěžovat složitým matematickým výpočtem. nebo můžeš tu funkci nějak vhodně linearizovat.

C / C++ › C zaciatocnik
5. 10. 2008   #86513

getchar to jistí, jinak zkus třeba prostředí codeblocks, tam ti to na konci zastaví automaticky.

Anonymní uživatel
C / C++ › Kalkulačka na odčítání
23. 7. 2008   #80691

czbero napsal:
Možná by ses měl učit nějaký jiný jazyk..... třeba český :smile2:
Co říkate na mojí kalkulačku? :smile4: :smile5:



Na kalkulačku koho čeho? Na mou či moji kalkulačku. Slovo "mojí" by se dalo použít tak možná v této větě:

"Mojí kalkulačkou jsem si vytřel prdel."

Nicméně i zde by bylo přinejmenším vhodné použít slovo "svou".

jeh
C / C++ › Kalkulačka na odčítání
22. 7. 2008   #80511

To czbero : Směj se mu, sám tam máš gramatickou chybu. No nic.

jewie
Offtopic › Chtěl bych sestavit tým pro…
22. 6. 2008   #77723

To Osiris : ne, ty vskutku machrujes... precti si to obcas po sobe

Delphi › Borland Delphi 7 X Lazarus
11. 4. 2008   #70980

oboje je zdarma, pokud musíš dělat pro linux - lazarus, jinak jsou delphi jasná volba.

edit: to jsem možná trochu přehnal, ale já osobně bych se rozhodl pro delphi - je to bezproblémové vývojové prostředí, někde se dokonce ještě používá, pěkně se v tom pracuje.. proč volit alternativu

C / C++ › programovací jazyky - jaký z…
7. 4. 2008   #70729

Zdravím, nečti ten flamewar nade mnou :) Jdi do smalltalku a uvidíš, že život je krásný!

seriózně: vyber si co chceš, ale kup si k tomu nějakou dobrou publikaci na algoritmizaci a možná i na datové modelování..

OS - GNU / Linux › Používáte linux????????
9. 2. 2008   #65440

To Zelenáč : takhle to funguje u naprostých bfu - například moji mámu jsem naučil pracovat s internetem ve firefoxu a poté jsem zkusmo přepínal mezi windows a linuxem, nedělalo jí to problém, přihlásila se ťuknutím na ikonu pejska, potom dvakrát na firefox a jsme doma.

když jsem ale posadil "znalejší" bfu k linuxu, následovala chvíle údivu a poté žádost "dej tam windowsy, já s tímhle neumím", zkrátka setrvačnost a neochota učit se něco nového, potom si chtějí pustit hudbu v AAC nebo dostanou přílohu v mailu nějaký video formátu WMV a už brečej. samozřejmě se to dá všechno ošetřit, ale to oni nezvládnou a guru není vždy poblízku:) hodně dívek ale oceňuje estetickou hodnotu KDE a GNOME.

změna je zkrátka možná, ale ne kontinuální. buď nastane zlom, nebo nic

OS - GNU / Linux › Používáte linux????????
9. 2. 2008   #65428

To Zelenáč : ahoj, rozhodně jsem se tě nechtěl dotknout, ale ani teď s tebou nemůžu souhlasit v podstatě v žádném bodě.

není tu žádný zástupce běžných uživatelů, v tom máš pravdu, ze zcela zjevného důvodu. jsme tu na stránkách o programování.
já rozhodně neberu sebe jako typický příklad uživatele počítače kvůli tomu, že jím nejsem. denně se však s typickými uživateli setkávám. dokonce i kdybych se s nimi nesetkával, pouhá statistika potvrdí, že běžní uživatelé preferují windows, protože jich více jak 95% windows používá a nevidí důvod ke změně. spíš vidím problém v tom, že ty bereš za vzorek tohle forum a průměrný uživatel je pro tebe někdo jiný, než pro mne.
dokonce musím vystoupit i proti tvému tvrzení, že preferují solidní a levný systém. windows zdaleka nejsou solidní systém a uživatelé jej preferují. a co se týče ceny, drtivá většina BFU má windows kradené, takže to nehraje žádnou roli.
BFU nepotřebují specializovaný software, s tím zcela souhlasím, zato nesnáší změny, a rádi používají "ty své" programy, se kterými už umí. funkčně shodné alternativy linux má, zcela shodné nemá.
Linux může nabídnout všechno to, co tvrdíš. Ale windows taktéž. takže to pro BFU není důvod přejít. navíc BFU nebude mít na linuxu ICQ 5.1 (nebo co je teď za verzi), a nebude si moct s kamarádem zahrát ty integrovaný hry.. příkladů je dost.
je zjevné, že linux je pro BFU stále ještě nedostupná věc, o kterou nemá zájem. snad se to v budoucnu změní, ale teď je to fakt. (kdyby BFU měli zájem o linux, už by ho používali)

jediná šance linuxu je v radikální, rychlé změně a konverzi uživatelů k linuxu, jako se stalo například nedávno s přechodem většinových uživatelů na qip. volba operačního systému nezáleží na jeho kvalitě, ale na rozšířenosti a používanosti. misky vah se buď přesypou, nebo nepřesypou.

edit: možná to z mého příspěvku není zřejmé, ale já linuxu fandím a dokonce ho i propaguju. ale realita je taková, jaká je, a nemá smysl si lhát do očí.

OS - GNU / Linux › Používáte linux????????
8. 2. 2008   #65400

linux je výborný operační systém, i když pro většinu uživatelů zcela nepotřebný. je časově náročné se s ním dopodrobna seznámit a sžít. ale myslím, že člověku, který se chce živit prací někde v IT, se tahle časová investice určitě vyplatí.. samozřejmě záleží na oboru.
samozřejmě pokud má někdo legální windows se spoustou softwaru a ten stav mu vyhovuje, neexistuje sebemenší důvod, proč přecházet na linux. taktéž pokud někdo používá linux a nechybí mu žádná funkcionalita či program, není důvod přecházet.

vzhledem k tomu, že nemám s windows sebemenší problém, přiinstaloval jsem linux jen ze zvědavosti a pro rozšíření obzorů. líbí se mi jeho koncepce a fandím mu, ale kompletní přechod by znamenal zbytečnou ztrátu komfortu a nutnost kompromisů, což nehodlám jen kvůli operačnímu systému podstupovat:)

Offtopic › Chlast a nezletilí
26. 1. 2008   #64140

To tmi : samozřejmě to je vulgární, má to za cíl vyprovokovat k přemýšlení lidi, který se o to doteď nezajímali.. vzhledem k tomu, že to pravděpodobně není tvůj případ, v podstatě ti to nemá co říct - v tom případě bych sáhnul po Rothbardovi

Offtopic › Chlast a nezletilí
23. 1. 2008   #63739

vzhledem k tomu, že svůj subjektivní názor na problematiku už jsem nastínil a objektivního nejsem schopen, myslím, že mi prospěje, když svou přítomnost na tomto fóru na nějakou chvíli omezím:)

snad jen pošlu http://www.jonathangullible.com/mmedia/PhilosophyOfLiberty-IHS.swf, který vyjadřuje můj postoj k původnímu tématu(alkohol a jeho zákaz)

jinak dík za zajímavé náměty k přemýšlení.

Offtopic › Chlast a nezletilí
23. 1. 2008   #63737

To tmi :
výborně.

aplikujme představu o největším součtu dobra pro společnost na společnost o dvou lidech, muži a ženě.

muž miluje ženu, žena nemiluje muže. muž se zabije, pokud si ho žena nevezme. žena si ho nevezme. Zde nastupuje vládnoucí systém a ženě zakazuje si muže nevzít na základě jednoduchého pozorování: šťastný muž + nešťastná žena > mrtvý muž + normální žena.

já tohle nechci. mimochodem, dokonce jsem nepoužil pro ilustraci ani nějak extra zavádějící příklad.

ohledně objektivity lepšího života: pokud by mi někdo řekl, že když udělám to a to, tak budu objektivně šťastnější na základě přesné vědecké metody, poděkuji mu a zkusím to.
problémy:
1. taková vědecká metoda neexistuje
2. i bez existence takové vědecké metody mi nyní někdo říká, co je pro mne dobré. pardon, ten někdo mi to neříká. on mě do toho nutí pod pohrůžkou násilí.

bylo by pro mne lepší teď jít spát? mám to štěstí, že vedle mne ještě není nainstalovaná kamera s mým osobním státním kontrolorem, který by mne nejspíš touto dobou poslal do postele s odůvodněním, že bych byl ráno čerstvější a tudíž bych si zítřek lépe užil.

Offtopic › Chlast a nezletilí
23. 1. 2008   #63735

To tmi : ale mě úplně irituje, jak pořád někdo chce, aby byl ovládán tou správnou vládou... aby nad ním byl ten správný systém... aby se o něj někdo staral, aby náhodou neprožil takzvaně "špatný" život(viz definice dobra(kdo mi vůbec chce definovat, co je pro mne dobré)).

já chci prožít "špatný" život. nezajímá mne objektivní zjištění, že bych žil šťastněji, kdybych místo prosezených dvou hodin u počítače, dvou u knihy a třech strávených cvičením na hudební nástroj třeba 7 hodin souložil. mě je to jedno.

dokonce jsem tak smělý, že si troufám tvrdit, že nikdo nemá právo mne nutit žít takový život.

a když už jsme u toho komunismu, mě to nevadí. ať ti, kteří komunisty volí, žijí v komunách a sdílejí majetek. přeju jim to z celého srdce. pokud mě budou násilím nutit k tomutéž, už nesouhlasím.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63730

To byF : demokracii nemám rád. je to jen mírně lepší forma diktatury... diktatury většiny nad menšinou.

a co se týče těch důchodů, není nad to syslit si zlaté nugety během svých produktivních let:) zlato podle mého názoru narozdíl od státních příspěvků nikdy nezklame ;)

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63728

To byF : a přesto někteří lidé mají pocit, že jsou natolik kompetentní, že jim přísluší posuzovat kompetentnost ostatních a na základě toho jim říkat, co se svým vlastním životem dělat smí, a co nesmí.

a jen takové malé popíchnutí - spíše než o mé nepochopení šlo o špatné vyjádření se z vaší strany:)

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63723

To byF : já nechci, aby někdo fundovaně rozhodoval o mém životě. rád bych se s dovolením rozhodoval o svém životě sám. připadá mi totiž, že to je něco, na co mám právo. jedna z mála věcí, na které mám doopravdy právo.

a pokud neznáte nikoho, kdo by byl schopen fundovaně rozhodnout o tom, zda jsem či nejsem kompetentní, pak věřte, že v tom případě to není ani stát. přesněji řečeno, stát už vůbec ne.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63706

trochu se točíme v kruhu, možná mojí vinou(jsem unavený a moje argumentace asi není co bývávala)

každopádně: jde mi jen o to, že já jsem byl tím zákazem omezovaný i přesto, že jsem byl kompetentní před osmnáctým rokem. Chápu to, že mne někdo omezuje ve smyslu "nesmíš zabíjet". ale nikdo mi nemá co kecat do vlastního života, do věcí, které se týkají jen mě a mojí zodpovědnosti, mojí svobody rozhodnout se, co s životem udělám. ať se ostatní nechají omezovat pro svoje dobro, jen mne do toho prosím netahejte. rád si případné následky ponesu sám.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63702

já nemorálních zákonů znám spoustu. nevím, jestli to je tím, že mi připadá nemorální třeba i pobírání výpalného za každé koupené prázdné CD nebo flashku, to, že je trestné kouřit marihuanu a manipulovat s ní, že musím platit koncesionářský poplatek i za počítač s připojením k internetu, ač jej nepoužívám ke sledování televize.

proč lidi drogy berou, i když vědí, jaký mají účinek? protože jim riziko nepřijde podstatné, nebo protože už jsou závislí.
možná jsem to jen já, ale mě rodiče neřekli, že nesmím brát drogy, vysvětlili mi jejich podstatu a důvod, proč bych se jim měl vyhýbat.
pokud zákaz redukuje konzumaci slabšího alkoholu a zvyšuje konzumaci tvrdého alkoholu, pak suma není nulová, ale problém je větší.
když do sebe kopnu dva lahváče, není to na mě tak vidět, protože mi to neškodí tolik, jako když jsem zralý na záchytku.
čím větší je tolerance k drogám, tím menší je počet extrémních případů. příkladem buďte státy s mírnější protidrogovou politikou.

jen bych rád zdůraznil, že drogám neholduju, nekouřím a vlastně teď ani nepiju(maximálně po obědě si dám dobré pivo).
zdá se mi, že ve svých sedmnácti letech jsem nebyl o nic méně dospělý na to, abych si nemohl beztrestně po obědě pivo dát. někdo(stát) si ale uzurpoval právo mi to zakázat. Já s tím nesouhlasím.

EDIT: nechť mají rodiče právo rozhodnout, zda jejich dítě může či nesmí popíjet a kupovat alkohol. na to bych ještě přistoupil:)

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63693

To tmi : morální zásady ve společnosti slepě nekopírují zákony. vznikly dřív, a po zániku zákonů by hned zase nezanikly.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63690

drogy poškozují tělo, a ví to každé malé dítě. racionálně tohle posoudit pro mě nebyl problém už někde ve třinácti letech.
málokdo si uvědomuje, že zákaz alkoholu taky implikuje to, že ve vyšší míře se pije tvrdší, tudíž nebezpečnější chlast. ten se totiž dá lépe sehnat a schovat. Potenciálně nebezpečnější je parta kluků, která jde s flaškou vodky(kterou koupil starší brácha) do parku, kde se všichni zeblijou, než posed s kamarády u piva.
tvrdím, že argument zakázaného ovoce přehlížet nelze, protože jsem viděl až příliš mnoho případů, kdy legální možnost chlastání člověka odradila od další konzumace.

argument jednoho zachráněného člověka je nebezpečný. zakázat by se v tomhle případě totiž dalo skoro všechno.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63688

Garret Raziel napsal:
To sneakfast : Nevím, ale IMHO by pak byly scénáře, kdy naprosto opilá společnost dospělích opila naprosto legálně své 6-10ti leté děti a ty pak z toho měli doživotní následky.



opilá společnost dospělých tohle nedělá v dnešní době kvůli tomu, že je to zakázané? já myslím, že se to nestává kvůli tomu, že tohle zkrátka nenapadne ani ožralce(obzvlášťtohle udělat svým dětem). Pokud by už byli tak ožralí, že by je tohle napadlo, logicky by tak skrz zatemněný úsudek konali i v případě, že je tato činnost zakázaná.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63684

slyšel jsem o dětech, které fetovaly, aniž by o tom jejich rodiče tušili. dokonce i o dětech, které chlastaly, aniž by o tom jejich rodiče tušili. tak kde je ta spása zákazu konzumace? očividně zákaz problém neřeší, a já tvrdím, že odstranění zákazu situaci nezhorší. protože ti, kteří chlastat chtějí, chlastat budou. ti, kteří nechtějí, nebudou. naopak, mnoho lidí chlastá jen z pocitu dobrodružství, kvůli porušování zákazů, a to by padlo.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63680

To byF : tohle ale opravdu je věc rodičů, a zodpovědnost by měla ležet na nich, na nikom jiném. když mi přijde fracek během dvou dnů dvakrát ožralej domů, tak mu zkrátka nedám peníze a je to. není důvod, aby někdo kvůli tomu zakazoval sedmnáctileté milenecké dvojici strávit příjemný večer v restauraci s vínem:)

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63670

vzhledem k tomu, že ta hranice stejně nefunguje, což vidí každý, kdo není slepý, co takhle se zeptat, jestli má vůbec nějaký pozitivní dopad, nebo zda dokonce nepůsobí kontraproduktivně.

příklad, který uvedu, sice nebude úplně košer, ale snad jen jako námět k zamyšlení:
Po skončení prohibice v USA se výrazně snížil počet trestných činů způsobených pod vlivem alkoholu, snížil se počet úmrtí na následky alkoholu.

Offtopic › Chlast a nezletilí
22. 1. 2008   #63557

zákaz konzumace alkoholu zrušit.. stejně je nejdůležitější vliv rodičů, a taky zakázané ovoce nejlíp chutná.

hodně kluků od nás po osmnácti v podstatě seklo s chlastem, najednou si tím neměli co dokazovat

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý