Anonymní profil puty – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil puty – Programujte.comAnonymní profil puty – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 84.245.80.–

puty
PHP › PHP framework
25. 7. 2008   #80862

Nevýhody vlastních řešení, a projektů by one-man:
- stálá "nedokončenost", občas zpětná nefunkčnost;



Presne kvoli tomu sa do niecoho takeho nechcem pustat, a aj sa bojim pouzivat.. Ako projekt by ma to urcite bavilo vyvijat, ale teraz chcem predovstkym produktivne prostredie.. No na ten Cake sa este asi pozriem, ako je na tom s ORM?

puty
PHP › PHP framework
25. 7. 2008   #80844

Nazdar,
pred casom som acal rozmyslat nad napisanim vlastneho na mieru siteho frameworku, k vyvoju php aplikacii, no ako som zistil je to na mna zatial prilis velke susto, jednak by som sa rad venoval vyvoju aplikacii a jednak na to nemam dostatocne skusenosti. Zacal som sa teda obzerat po uz hotovom rieseni, myslim, ze velmi vhodne som ako na prvy vyskusal CodeIgniter, ktory ma oslovil pre svoju jednoduchost a skvelu dokumentaciu na ktorej som rychlo pochopil princip MVC, ktory sa mi velmi pozdava. Jedina vec, co mi mierne prekazala je stala podpora php4.. => vyskusal som Kohanu, ktora sa mi zdala byt dokonala, hlavne so svojim ORM. Dokonala bola az kym som nezistil ze dalsim releasom mienia dost "brutalne" zmenit API ORM, pricom porusia spatnu kompatibilitu.. Akosom sa docital nieco take uz urobili v predchadzajucom vydani.. Tym padom u mna Kohana skoncila, aspon kym nedospeje.. Cize som sa dostal do situacie ked hladam relativne lightweight(nie je nutna podmienka, len nech fici:P) php(uvazoval som aj nad pythonom ale neviem no..) MVC framework, s ORM pristupom k db. No a nejaka ta dokumetacia tiez nie je na skodu.. Momentalne uvazujem nad Symfony(strasi ma zlozitost), CakePHP(vraj pomaly?), Zend(asi tiez nie najvhodnejsi na zciatok..)

Este sa pokusim nacrtnut co vlastne idem tvorit.. Pojde modularny CMS system pre male a stredne weby, to uz mam celkom premyslene;) Tiez by som potreboval integrovat do ssytemu AJAX(prototype) a FCKEditor(ale myslim ze to by nemal byt problem nikde)

tfr

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý