Anonymní profil PaLaDiN – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil PaLaDiN – Programujte.comAnonymní profil PaLaDiN – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 88.212.21.–

PaLaDiN
Offtopic › Microsoft produkty pro stude…
19. 10. 2008   #87853

To Tocimanko :
Sú podniky kde máš s ISICom zľavy, vstup zdarma. Sem tam sa ti niekoho podarí odrbať, že ti na ten isic zľavu predsalen dať môže napriek tomu, že niesi vysokoškolák. Student agency ich berie, ale tie zľavy tam zas niesu až také markantné (KE - Praha asi o 100sk .. aj to je niečo :) hlavne keď človek jazdí často). Každopádne vysokoškolský ISIC je iná sranda.
Hlavný rozdiel je ten, že VŠ majú terminály kde sa ISIC dá aktivovať prakticky ako hocičo s RFID čipom. Potom to používajú na zaujímavé zľavy v školských jedálňach. atď ..
Prakticky .. ten SŠ je oproti VŠ len veľmi chudobný vzdialený príbuzný

PaLaDiN
Offtopic › Microsoft produkty pro stude…
19. 10. 2008   #87849

To Tocimanko :
Áno dá sa vybaviť na slovensku bez nejakých problémov aj pre stredoškoláka. Ale plne funkčnú ju majú iba vysokoškoláci. Napr na mhd, železnicu, diaľkové busy ani nič podobné nefunguje. Nefunguje vlastne na nič kde je potrebná konkrétna škola, alebo aktivácia v termináli. Mne sa príliž nevyplatila ale toto by to malo úspešne vynahradiť

PaLaDiN
C / C++ › Práce s parametry
4. 10. 2008   #86429

To Koja : Jasné, že môžeš :) .. argv je len pole reťazcov (pole polí) takže argv[2][1] ak by bolo v argv[2] "AHOJ" bude H

PaLaDiN
.NET › Zpracování XML
28. 9. 2008   #86127

Tak ho jednoducho zapíš ešte raz a máš po probléme :D

PaLaDiN
Offtopic › Google Chrome
3. 9. 2008   #84400

Konečne prehliadač z ktorého nemám chuť vyhádzať všetky ovládacie prvky a nechať len paletu s tabmi a adressBar.
Rýchly, zatiaľ to vyzerá, že stránky zobrazuje celkom správne.

Len by to chcelo nejakú tu rozšíriteľnosť. Bez mouse gestures to nanešťastie nepôjde .. Príliš silný zvyk a bez nich ma prehliadač pri práci zdržiava.

Počkám si či niečo také bude obsahovať a potom už mu nič nebráni na ceste stať sa mojim hlavným prehliadačom.

PaLaDiN
Offtopic › Helikoptéra
7. 8. 2008   #82288

To Anonymní uživatel : A prečo nie :D Dá sa prenajmúť raketoplán ... Stačí nato mať ...

PaLaDiN
C / C++ › pohyblivy graf
29. 7. 2008   #81364

To lolik : Budeme ho hľadať rovnakým googlom ako máš ty .. takže nie. A vlastné kódy ti nedá nikto .. Buď si to napíš, alebo nájdi

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81243

To djanosik : Ale v jednom máš absolútnu pravdu ... Keď si nedávaš pozor pri manuálnom návrhu ... tak ti z toho vylezie síce pekný kód ale akosi rozlietané rozhranie (lepšie povedané nieje nič tam kde má byť)

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81171

To Figa : Nič si z toho nerob ;) Nikto sa nenaučí programovať za večer (ok no možno niekto hej .. ale takých ľudí veľa nieje) Pri programovaní sa neprestaneš nikdy učiť. Nazačiatku napíšeš toľko prasačín, že sa potom na tom budeš ešte dlho smiať. To čo som písal ti bude trvať dosť dlho, ale keď sa to naučíš, naučíš sa rozmýšľať nad tým ako sa neupísať k smrti ako spraviť niečo čo najjednoduchšie a najkrajšie. Budeš si hodiny trhať vlasy, že prečo to preboha nejde tak ako má, aj keď si si 100% istý, že kód je dobrý ... Nieje! Nikdy nieje dosť dobrý. Ale dá sa dostať do únosnej miery chybovosti.

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81167

To djanosik :

S tým bordelom čo produkuje ?? pričom mi stačí na nakódenie dynamického Formu vedieť čo na ňom je a stláčať striedavo jedno - dve písmenká a tab ? pričom z toho lezie prehľadný kód bez zbytočného bordelu. Robí to TO čo chcem a NIČ viac, žiadne hľadanie default honôt ktoré som zabudol prestaviť a divné správanie formu, pričom robiť v designery s TableLayoutPanelom je zlý sen. Tým pádom nato aby som pre rôzne veľkosti okien pri rôznych system fontoch, rozlíšeniach a DPI sa s tým nemusím štvať, stačí si ho navrhnúť a potom už len chvíľku mačkať tab.

Ja mám svoj čas rád :)

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81151

A ešte čo sa týka winforms a grafiky pod Win, úplne úžasné knihy píše Charles Petzold. Do tých sa naozaj oplatí investovať. Kúpil som si kedysi jednu. Teraz by sa mi hodilo tých informácií síce viac ako je v nej, ale nato aby ťa naštartovala poriadne k tomu čo máš hľadať v googli plne stačí, základy toho ako čo vo WinForms funguje sú tam vysvetlené perfektne.

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81150

To Figa : Najprv by som na tvojom mieste skúsil pochopiť aspoň čiastočne základné princípy nejaké základné dátove štruktúry, základné algoritmy, ich časovú náročnosť(bolo by dobré keby si aspoň vedel čo to je .. ) čo je to rekurzia, načo sa využíva, jej výhody, nevýhody, ako algoritmus prerobiť z rekurzívneho na nerekurzívny ... čo je to pamäť, ako vlastne funguje, čo sa tam deje a ako sa do nej ukladajú dáta.
potom by som pokračoval na základy OOP, navrhovanie tried, čo je to skrývanie, čo sú verejné členy, čo je to singelton, ako ho vytvoriť ako s ním pracovať, statické tried.
Potom keď to pochopíš ... využívanie rozhraní, skladanie, preťažovanie, genericitu, a ak ti už tieto princípy stačiť na to aby si niečo napísal alebo to pomocou tohoto bude príliž komplikované tak sa vrhni na dedičnosť. Ale na tú vážne len keď sa skladanie a implementovanie rozhraní zkomplikuje.. Týmto spôsobom si ušetríš veľa bolehlavov, nervou a strácania sa vo vlastných výtvoroch.

A ešte si osvoj nejakú štábnu kultúru kódu, v budúcnosti budeš za ňu veľmi vďačný.

S pozdravom PaLaDiN

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81112

To Figa : Naučiť sa to je veľmi užitočné :) Pochopíš pri tom celkom dobre ako to interne v triedach funguje. Ale na tvojom mieste by som začal nejakými jednoduchšími objektmi. Predsalen tieto vizuálne komponenty sú väčšinou dosť zložité :)

Button, Textbox a pod. sú knižničné komponenty, ktoré jedného dňa budeš tak či tak používať, niekedy dosť upravené niekedy ani nie. Každopádne sa nauč vytvárať a používať ich inštancie.

PaLaDiN
C / C++ › Class ( třída )
28. 7. 2008   #81111

To milanmichal :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Objektově_orientované_programování

Class nieje funkcia :) Class je prostriedok na logické zabaľovanie, skrývanie tvorbu objektov atď (nevyjadril som sa presne ani veľmi správne) Mrkni na odkaz hore. OOP je prostriedok na zvýšenie znovupoužiteľnosti kódu.

Najprv musíš pochopiť načo triedy a OOP sú až potom sa začni zaoberať tým ako ich správne vytvárať, navrhovať, čo musia obsahovať, čo by nemali, a za čo by ťa iný programátor proste zavesil za gule do prievanu.

S pozdravom PaLaDiN

PaLaDiN
.NET › Správný postup při učení jaz…
28. 7. 2008   #81103

To Figa : Strach máš podľa mňa vcelku oprávnený. Síce to tvoje programovacie schopnosti nezmenší, ale ten kód ktorý vygenerujú VS designery je tak zo 75% úplne zbytočný a je to taký bordel, že časom ti z toho príde zle.
Ak sa nechceš zaoberať tým ako to skompilovať a je ti jedno, že berieš na muchu guľomet (čím pre začiatočníka VS v akejkoľvek verzii je) Tak pokojne v ňom píš, ale nepoužívaj nič naklikávacie. Zbytočne zhovadíš program, a nič ti to nepomôže.

Síce pracujem vo VS, ale vďaka intelisense, refactoringu, a rôznym ďalším fičúrkam ktoré veľmi urýchľujú prácu. Designery nepoužívam. Na veci ktoré sa opakujú strašne často mám spravené vlastne code snippety. A aj tak je najlepší vizuálny designer papier a ceruzka (najlepšie štvrorčekovaný).

Suma sumárum. Kľudne VS zneužívaj, myslieť za teba nebude, len ti prácu urýchli. Takže sa nemáš čoho báť. Ale zakladaj čisté projekty. Nepoužívaj designery a všetko bude v poriadku

S pozdravom PaLaDiN

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý