Anonymní profil Anonym – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonym – Programujte.comAnonymní profil Anonym – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 212.77.163.–

Offtopic › Práce programátora
10. 12. 2008   #91514

To Andriel : Právě se nacházím v té fázi, že od různých projektů pro kamarády zadarmo přecházím k menším placeným projektům.

To KIIV :

tak ja sem prvni zakazku mel protoze tata v praci potreboval nejakej inteligentnejsi system pro spravu vyroby plasovejch oken..
tak sem se zacal podrobneji ucit php, mysql etc. a ted tam tu pitomost maji uz 5let :)
letos ale budu asi delat novou verzi... precijen prvotina je furt jen prvotina a clovek mezi tim pobral uz mnoooho a mnoooho
zkusenosti...

- ha, to znám moc dobře. taky mám dva "prográmky" na nejmenovaném obecním úřadě jen díky domu, že je tam potřebovali a nechtěli kupovat licenci na nějakou vytvořenou aplikaci. A taky se poměrně dobře ujal :smile1:

Offtopic › Práce programátora
10. 12. 2008   #91513

To CommanderZ :

Ono to take trochu souvisi s tim, ze naucit se PHP tak, aby se v nem dal udelat jakz takz web se da behem par odpoledni. A po tehle dobe si kazdy mysli, jak je dobry (a tak se prezentuje, coz rovnez shazuje tuhle vrstvu programatoru jako celek) - vzdyt to vidime i tady na foru - meli jsme tu uz nepocitatelne exotu, co se umeli pripojit k databazi a uz se ptali, jak maji delat webovku nebo tak neco.

Taky znám pár takových a obecně jsem k nim taky jednu dobu patřil, než jsem potkal někoho na daleko vyšší úrovni a zjistil, že mu nesahám ani po kotníky :smile11: Od té doby tvrdím, že jsem stále začátečník, případně mírně pokročilý.

ale zajímalo by mě, jaký je Tvůj názor a názor ostatních... kdy by si o sobě člověk mohl říct, že opravdu zvládá PHP? Já osobně mám jedno motto, že člověk vážně nemusí znát všechno, ale znát základy a zbytek se dá najít v dokumentaci (nejlepší je ta originální anglická), akorát to ještě umět použít.

PHP › php_pdo_mysql & php_pdo_…
8. 12. 2008   #91388

To XKrik : A zkoušel si ty knihovny zkopírovat o do složky C:\WINDOWS\System nebo C:\WINDOWS\System32 <- nevím, ve které z těch dvou to musí být, ale někdy to odstraní házení téhle chyby.

PHP › Vkladanie na server Failed
4. 12. 2008   #91047

Zkus to s tímhle zdrojákem:

<html>

<body>

<form name="upload" action="uploadFile.php" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
Select the file to upload: <input type="file" name="userfile">
<input type="submit" name="upload" value="upload">
</form>

</body>
</html>
...měl jsi tam špatně atribut ENCTYPE

PHP › Vkladanie na server Failed
4. 12. 2008   #91045

To DragonBehemont : Taky třeba můžeš místo toho zdrojáku jen zkusit vypsat $_FILES, ať víš, jestli Ti tam něco vůbec přišlo. Je plno možností, kde mlže být problém, buďto již zmiňované přístupová práva, případně špatně zadaná cesta pro upload (souvisí s velikostí písma a stromovou strukturou složek), dále třeba taky omezení velikosti souboru v php.ini. Osobně bych asi nejdříve zjistil, jestli mi tam vůbec nějaký soubor přišel přes print_r($_FILES['userfile']);. Pokud Ti tam soubor přijde, tak hledat chybu právě v přístupových právech a následně třeba zkusit změnit cestu, buď na $uploaddir = './uploads/';, nebo úplně vynechat tu složku.

PHP › Vkladanie na server Failed
4. 12. 2008   #91044

To kol : možná je to trošku blbá otázka, ale jakou máš stromovou strukturu složek? Další problém může být třeba, že máš rozdílné velikosti písma. Nehlásí to nějakou chybovou hlášku?

DragonBehemont
PHP › Nahodne vyprseni Session pro…
21. 11. 2008   #90260

To Standa N. : Při každém refreschi ty SESSION jenom čteš? Nebo do nich i znova zapisuješ? Nejsem si jist, ale měl jsem podobný problém a vyřešil jsem ho tím, že po načtení SESSION a zkontrolování obsahu jsem do nich znova zapsal a problém byl vyřešen.

Asi lama
JavaScript, AJAX, jQuery › Kniha návštěv - vkládání for…
19. 11. 2008   #90094

To CommanderZ : Omlouvám se za zdržování, chtělo to jen chvíli experimentovat a už mám funkční přidávání do knihy návštěv :-) Ale stejně by mě zajímalo, kde bych si o tom mohl přečíst více.

Asi lama
JavaScript, AJAX, jQuery › Kniha návštěv - vkládání for…
19. 11. 2008   #90091

To CommanderZ : Právě, že na zdrojáky programujte jsem se díval a našel jsem tam pár funkcí, kde je použita syntaxe

elm.selection; elm.selectionStart; elm.selectionEnd;
. Pokoušel jsem se najít něco, co kde bych si mohl přečíst o všech podobných možnostech. No, nakonec to vypadá tak, že budu muset opět testovat a shazovat server :-) Snad rozběhnu aspoň určení, jakou část textu uživatel označil.

Asi lama
JavaScript, AJAX, jQuery › Kniha návštěv - vkládání for…
19. 11. 2008   #90086

Chtěl bych poradit článek, kde bych mohl najít způsob, jak do knihy vkládat formátování textu jako je třeba tučněkurzívapodtrženě. Mám již fungující podobnou funkci, ale vkládá mi to vždy ny konec textu. Nevíte někdo o nějakém článku? Případně i anglicky. Zkoušel jsem google, ale asi jsem dal blbý dotaz, protože mi to vždycky vyhodilo jen různé nabídky služeb (blueboard, atd.).

Anonym
PHP › PHP přidání hry nebo nějaké…
14. 11. 2008   #89700

To Kobi : Čoveče, vypadá to, že to fakt čeká :-)) Copak nevidíš ten zástup zájemců? ;-)

Anonym
PHP › PHP přidání hry nebo nějaké…
14. 11. 2008   #89696

To Nefaritus :

jestli by byl nekdo schpny napsat jakykoliv kod jaky je uveden tady tak mi napiste tomas_ceniga@centrum.cz nebo ICQ 261468379 ale podminka je ze neplatime daly sme 9 000 za dizajn a na kod nezbyly prachy..

-> On nechce pomoct, on hledá někoho, kdo mu to naprogramuje, ale nechce za to dát ani korunu.

PHP › Planovac tras
10. 11. 2008   #89432

Nechci Tě odrazovat, ale PHP je na tohle opravdu nevhodné. Samozřejmě, že to možné je. Ale musel by si mít velmi přesné podklady, taky třeba znát trasy (body) jednotlivých cest, které by si chtěl vykreslovat, atd. Je toho hodně, co potřebuješ, než vůbec budeš moct začít... Tak držím palce a doufám, že máš dost pevné nervy ;-)

Poznámka: Nikdy jsem nic podobného neprogramoval, spíše jsme to vždycky řešili v teoretické formě a diskutovali jsme o tom, co všechno potřebuje člověk znát pro spojení dvou bodů křivkou.

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88782

To crAzY^ : hmm, to by už bylo moc složité a musel bych to všechno řešit přes JavaScript - což není zrovna nejlepší možnost... a nebo, jestli víš, jak to dělat, aby se mi při kliknutí na odkaz odeslala data přes POST, tak by to šlo, ale já osobně znám možnost leda přes JavaScript a změnou hodnot jednotlivých parametrů.

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88772

To hrach : popíšu situaci:

na základě proměnné $_GET["mn"] pomocí switche zvolím příslušný "router", který dále směruje na základě proměnné $_GET["akce"] ... takže ten příkaz k delete nemohu dát do POST. Ale samozřejmě kontroluji, zda tento příkaz volá někdo, kdo k němu má příslušná oprávnění.

Ano, je to normální historie, ale po chvíli práce na těchto stránkách je toho v historii poměrně hodně. A obávám se, že by to mohlo zákazníka / uživatele obtěžovat, proto se ptám, jestli se dá nějak zabránít třeba ukládání do historie, nebo aby to aspoň prohlížeč nenabízel jako možné adresy.

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88763

To KIIV : Tak taky teda nevím, kde bych tohle použil... leda v naprosto krajní mezi :-) Ale potom by mě zajímalo, jak bych určil to session ;-)

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88761

Zdravím,

nejsem si jist, zda to patří přímo sem, nebo do webových standartů. Kdyžtak prosím o přesunutí vlákna do správné sekce.

Mám takový problém, využívám na stránkách jak předávání parametrů přes GET, tak i formuláře přes POST. Když nějakou dobu testuju stránky, následně si otevřu browser a chci zadat adresu, tak mi kromě adresy na úvodní část stránek nabídne i stovky dalších možných adres, např.:



?mn=1&akce=start
?mn=1&akce=new
?mn=1&akce=delete&id=1
.
.
.


Nevíte někdo, jak zařídit, aby se nezobrazovaly tyto odkazy? Bude stačit pouze přidat hlavičku:
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache, must-revalidate" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />

Zkoušel jsem to najít na googlu, ale nic konkrétního jsem nenašel. Pokud někdo znáte třeba článek o této problematice, bude vděčný. Pokušel jsem se dostat i na W3C a zkusit to najít ve specifikaci, ale web je nedostupný.

Díky David

JavaScript, AJAX, jQuery › status bar
31. 10. 2008   #88759

Potřeboval bych vědět, jak to udělat třeba ve Firefoxu, tam totiž nefunguje ani window.status ani window.defaultStatus. Nevíte někdo, jak to udělat?

Díky

Typografie › Posouzení návrhu grafiky
27. 10. 2008   #88455

Pawlik a bukaj:

Kdybych s tím byl naprosto spokojenej, tak bych nechtěl znát názor druhých ;-) Když se na to podívám, tak vím, že je tam několik věcí špatně, ale zatím nemám ty zkušenosti, abych dokázal přesně určit, co je na tom špatně.

Pawlik:
1)
Jiné pozadí by se určitě našlo.

2)
Okay, to písmo upravím, zmenším, atd. akorát to tím pádem bude chtít i změnit ikonky, ale s tím si pohraju. Obecně vzato - jsou větší ikony lepší, nebo spíše volit malé a nenápadné ikonky?

3)
V pozadí jsem se nějak snažil dát najevo, čeho by se ten web měl týkat. Nápadů je hodně, ale výsledky nejsou takové, jak bych si přál.

4)
Nj, přechody. Člověk si myslí, že tím přídá webu na živosti :-)

Bukaj:
Nj, jenže, když ten text byl obyčejný, tak zase nešel přečíst. :-(

Typografie › Posouzení návrhu grafiky
27. 10. 2008   #88445

Zdravím,

nedávno jsem začal zkoušet tvorbu grafiky stránek. Grafiku dělám v Corel Draw. Tady je moje prvotina, chtěl bych se těch zkušenějších zeptat, co by se na ní dalo zlepšit, případně nějaké rady, čeho se třeba vyvarovat.

Děkuji za každou radu a kritiku.


Inzerce › Nabízím své služby webdesign…
24. 10. 2008   #88164

To Tundra : A jako další věc... celkem se divím, že Tvoje komentáře ještě nenašel nějaký spam-bot... neměl by s tím moc práce. A zkoušel si funkčnost svého menu v IE 6? Já jen, že teda moc nefunguje.

Standardy W3C, validita a doctype › Bezpečnost - prolomení C.A.P…
30. 9. 2008   #86288
Standardy W3C, validita a doctype › Bezpečnost - prolomení C.A.P…
30. 9. 2008   #86287

jak je to vlastně s časovým limitem v případě, že bych spustil skript z příkazové řádky? Nejsem si jist, ale vypadalo to, že skript běží jednak rychleji, ale taky jako by nebyl tímto časovým limitem omezen.

Standardy W3C, validita a doctype › Bezpečnost - prolomení C.A.P…
30. 9. 2008   #86286

Jako mě napadla jedna metoda. Ale je to asi moc složité, protože vypsat všechny varianty u kódu, který má pět číslic, trvá necelých 15 sekund. Ale jakmile jsem k tomu připojil ještě komunikaci, tak mi náhle stoupl čas tak nehorázně, že mi už vypršel časový limit 120 sekund. Otázka by byla, jak to udělat s písmeny :-)

Standardy W3C, validita a doctype › Bezpečnost - prolomení C.A.P…
30. 9. 2008   #86283

zdravím, slyšel jsem, že prej se dá prolomit. Nevíte o tom někdo něco? Dokážou dnešní roboti prolomit C.A.P.T.C.H.A. zabezpečení?

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý