Anonymní profil DragonBehemont – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil DragonBehemont – Programujte.comAnonymní profil DragonBehemont – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 212.77.163.–

Anonymní uživatel
.NET › dolny index
23. 3. 2010   #125676

To Eversmann : RichTextBox, u Label si nejsem jistý

Anonymní uživatel
Inzerce › Prodej aplikace pro školy
7. 11. 2009   #118586

To LBLAZEK : To znamená dražba? Nabízím 1,- Kč :-)

DragonBehemont
C / C++ › hacking
31. 10. 2009   #118173

To Nefaritus : To není zcela jisté. Existují záznamy v výskytu lidí, kteří byly oblečeni úplně mimo tehdejší styl. Dokonce údajně existují nástěnné malby, kde mezi muži z kmene tančí i člověk v triku a kraťasech... a podobných záznamů by se dalo najít vícero.

C / C++ › Vznik Windows
8. 7. 2009   #111603

To Algon : Existují ještě programy, které běží v prostředí DOS (nebo jak to nazvat), např. takové účto. A je jich mnohem více.

Visual Basic › Propojení formulářů
8. 7. 2009   #111601

To razzo7335 : Jednoduchší máte, když druhý formulář vyvoláte jako dialogové okno. Tím páde budete mít dostupné všechny jeho prvky bez problému. Pokud by měli běžet tyto dva formuláře separátně a být na sobě "nezávislé", tak budete potřebovat metodu invoke. Nebo můžete využít nastavení aplikace a vždy se dotazovat na aktuální nastavení.

Visual Basic › nejvyšší hodnoty ze seznamu…
8. 7. 2009   #111600

Na seřazení prvků v poli existuje funkce Array.Sort(). Zbytek je už jen o naprogramování potřebných funkcí.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100992

To marioff : Ano, ale upřímně, kdyby si založil takové vlákno, co Tě naštve více? Že Ti to zkritizuje někdo, o kom si později řekneš, že je to (s prominutím) pěkný debil? A nebo to, že Tvoje otázka zůstane bez reakce a zapadne hluboko do archívu fóra?

Mě by teda asi více naštvalo to druhé, protože dokud se ve vláknu diskutuje, je zobrazováno na prvních místech a tím pádem je šance, že si toho všimne někdo, kdo bude mít zájem. Ale to je čistě filozofická otázka, protože opravdu jsouzde příspěvky, které nenechají chladným nikoho.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100989

To Earl Cash : Ano, kde jsou ty časy, kdy se na fórech řešili opravdové programátorské problémy? Proč se nyní často vzpomíná s nostalgií? Proč vznikají právě takovéto témata?

Právě proto, že dříve se na fórech řešilo opravdu to, co stálo za řešení. A i kdyby to změnilo pohled jednoho z těch lidí, o kteřých je řeč, tak si myslím, že to má cenu.

A když se nad tím zamyslíš, tak celé toto vlákno je jeden velký paradox. Kdokoliv by tady mohl napsat, že pokud se mi tady na fóru nelíbí, tak můžu jít pryč, můžu jít jinam. Ale zatím, co jsem si všiml, se lidi spíše zapojují do této debaty, i když třeba některým příjde nesmyslná a zbytečná. Hmm?

Kdo ví, třeba si ho čtou i ti, o kterých je řeč a třeba se nad tím zamyslí. A nebo nad tím třeba mávnou rukou a budou se dále setkávat s takovými reakcemi na jejich dotazy.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100986

To survik1 : NO, tak to já si vzpomínám, že první stránky byly o mé spisovatelské tvorbě a tehdy jsem byl hrdý na to, že jsem sám přišel na způsob, jak přepsat stránku pomocí javascriptu a funkce innerHTML :smile4: No, a pak jsem poznával PHP, to byly týdny, kdy jsem pomalu celé dny seděl u kompu a zkoušel jsem různé funkce. Málokdy jsem se na něco ptal na fóru, spíše jsem experimentoval a hledal chyby, atd. Několikrát jsem zacyklil server :smile10: ale za to jsemse to opravdu naučil.

Taky nechápu přístup některých jedinců, kteří opravdu mají tu drzost si na fóru postupně vyžádat celý funkční portál.

Samozřejmě je rozdíl přijít s tím, že by někdo chtěl vytvořit nekomerční projekt, kde by se i on značnou částí podílel na vývoji a je rozdíl situace, kdy někdo přijde, že chce vytvořit celý portál zadarmo. Ano, jsou i projekty, které se mi třeba líbí a kde dělám vývoj za"dobré slovo a pochvalu", ale to je spíše o tom, že jsem se sám zeptal, jestli bych jim nemohl pomoct, i když zadarmo - ale to šlo jen o dílčí úpravy ve funkčnosti a úpravy některých modulů.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100982

Akorát jedna prosba... nechtěl jsem zde vyvolat flame, ani nechci. Ani nechci, aby zde byl někdo konkrétně jmenován... rád bych, kdyby to neustále zůstalo v takové obecné rovině.

Teda, pokud to půjde.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100979

To survik1 : Bohužel, ale když jsem zakládal toto vlákno, zapřisáhl jsem se, že nebudu nikoho jmenovat, ale taky si všímám, kolik zde chodí lidí, kteří chtějí "vařit z vody" a to ještě bez toho, aniž by znaly aspoň něco. Samozřejmě, že jsem tím nechtěl říct, že by se nováčci měli ihned vrhnout na 3D hry a práci s fyzikálními modely. To je ta největší blbost.

Ale mě se třeba nyní osvědčilo, když jsem se začínal učit VB .NET, že jsem se to učil přímo na programu. Prostě jsem si řekl, že zkusím napsat nějaký funkční program, který bude dělat tohle, tamto a toto. A povedlo se, sice je pravda, že já již pomalu 4 roky dělám PHP a JavaScript, takže tonebyl zas tak velký šok, když jsem se to začínal učit.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100976

To marioff :

k bodu 2.: Pokial sa clovek ukaze ze nieco vie a na svojom napade uz zapracoval a vie na nom dalej zapracovat, nikto ho tu rozhodne neuraza (odkaz ma na nejaku diskusiu, ak taku najdes). Pokial tu len kyda svoje napady (ktorych ma kazdy niekolko denne), realne prd vie, a hlada tu len "otrokov", tak taky si ani nic ine nezasluzi..



Ano, s tím naprosto souhlasím. Pokud člověk ukáže, že něco ví a má to již promyšlené, tak potom se většina rozhodne mu nějakým způsobem vyjít vstříc, ale i tak se stejně najde někdo, kdo ho "odpálkuje". Samozřejmě je jasné, že pokud to je někdo, kdo se zde již předvedl a prokázal, že nemá ani ponětí, jak se pomalu píše syntaxe jazyka, kterým by chtěl tento projekt dělat, tak není jiná možnost, než ho odkázat na tutoriály a ať se nejdříve naučí jazyk. Ale zase na druhou stranu, pokud má nápad, i když třeba nedomyšlený úplně do konce, tak proč ho hnedka "topit"? Ale mně se třeba jednalo o to, že tady někdy padají výrazy typu: "Na to nemáš dost zkušeností". A moje otázka tedy byla logická, kde získat tyto zkušenosti? Ano, mohu získat zkušenosti se samotným programovacím jazykem, prostředím či platformou, ale kde se mám naučit, co všechno obnáší práce v týmu?

Zober to aj z druhej stranky. Koho zaujima ze niekto chce zalozit nekomercny projekt, ale v podstate nic nema? Myslim si ze nikoho.



To jsem již trochu rozvedl před chvilkou. Pokud mu jde jen o to, že chce založit projekt (ať už komerční, či nekomerční), ale nemá vůbec žádnou představu, co by to mělo být, tak je zřejmé, že by pro něj bylo lepší se spíše k nějakému projektu přidat, aspoň do chvíle, než si ujasní své představy o vlastním projektu.

Keby tu mali chodit len taky co furt nieco chcu od komunity, ale nie su schopny jej nic dat... tak by to bolo slusne povedane, o nicom.



I takový se zde najdou, viz bod 4 v úvodním příspěvku.

Priznam sa ze som mozno ten tvoj "pan programator", pokial sa clovek uz prvym prispevkom vyprofiluje tak ako som popisal vyssie, a nehambim sa zato, vzdy lepsie ako byt lepic a zobrak! A verim ze nie som sam... Myslim ze taka nas je vacsina. Ja napr. pomozem ked viem skoro komukolvek, ale s urcitymi hranicami, pokial vidim ze sa aj on snazi. Dokonca aj na ICQ, cez svoj volny cas.



Tím "panem programátorem" jsme občas každý, jsme prostě jen lidi, kteří mají své nálady, své problémy a trápení. A i když to tak třeba nemyslíme, stejně se někdy chováme jako ti "páni programátoři", ale jsou takový, kteří se tak chovají pořád. Já beru, že každý může mít blbý den, něco se nedaří, atd.... v takovém případě jsem i já protivný, ale proč bych měl být takový pořád? Chápeš, jak jsem to myslel?

> schovávají se za anonimitu internetu.

a ty co? :smile5:



Já se snažím poukázat na některé paradoxy :smile3:

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100971

To deedx : Jo, oni dokážou pěkně naštvat a znepříjemnit zábavu. Někdy mi to příjde, že se tím dokonce baví.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100956

*anonymitu - ach ta gramatika:-)

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100955

To Curo : Já tím jen chci říct, že člověk má dobrou náladu, přijde na fórum, že se podívá, jestli tady nepíše někdo něco zajímavého, nebo jestli tady někdo neřeší něco, co by ho zajímalo, s čím by mohl pomoct a... náhle narazí na někoho, kdo mu fórum dokáže na pěkných pár hodin pěkně znechutit.

Je jasné, že to nejsou všichni, že to jsou asi jen puberťáci, kteří si myslí, jak jsou středem vesmíru, nebo začátečníci, kteří ještě nemají dost rozumu na to, aby pochopili, že volba platformy a jazyka je odpovídající dané situaci... a na druhou stranu jsou zde lidi, jejichž názory jsou opravdu na úrovni a je radost číst jejich příspěvky. Jsou to lidi, kterých si člověk může vážit.

Bohužel, ale já osobně se mezi programátory pohybuji pouze zde na fórech, v mém okolí neznám žádného programátora. Ale zase na druhou stranumohu říct, že většina lidí se stejně chová jinakv realitě a jinak na internetu, schovávají se za anonimitu internetu.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100952

To Curo : Já vím, že to tak už asi bude vždycky, ale potom aby měl člověk strach říct, že je programátor, protože díky takovým je pohled na odbornou IT společnost poněkud zkreslený (namyšlení frajírci, kteří neumí nic jiného než urážet). Neříkám, že se považuji za programátora, PHP dělám teprve 3 roky a u VB .NET teprve začínám, ale když se na to podívám, tak se vesměs lidi škatulkují:

Linuxák
Windowsák
PHP-kář
atd.

A když se zeptám kohokoliv na něco z jeho "profese", tak se jako prvním dozvím, že zbytek je na nic, že jen to jeho je nejlepší. Pomalu začínámpřemýšlet, jestli jsem si vybral dobře, když jsem se začal učit programovat... protože v takové komunitě je to chvílemi až nepříjemné.

PHP › Zamedzenie viacnasobneho hla…
8. 4. 2009   #98701

To z_moravec : Jako že by se jeden index vztahoval na více sloupců? Tak jo, další nová informace :-) A jak by se v tomto případě choval UNIQUE? Bral by to tak, že aspoň jedna hodnota musí být unikátní? A nebo, že třeba obě hodnoty musí být unikátní? Protože pokud by museli být oba unikátní, tak by to stejně nešlo.

PHP › Zamedzenie viacnasobneho hla…
8. 4. 2009   #98699

To Lordest : To by fungovalo, kdyby měl pro každý článek novou tabulku, ale jakmile bude mít hlasy ke všem článkům v jedné tabulce, tak by mohl každý čtenář hlasovat pro jediný článek :-)) A nebo to udělat, že by tam byl ještě jeden sloupec, kde by byly hodnoty například IdClanku_IdCtenare (např.: 10_25), potom by se dal použít ten UNIQUE.

PHP › system pre zadavanie, vypiso…
8. 4. 2009   #98698

A ještě, jak se na to tak dívám, kontrola parametrů před uložením do databáze Ti asi nic neříká, viď? Například hlídat, zda hodnoty, které používáš jsou opravdu integer, atd.

MySQL › MySQL - extra DELETE
6. 4. 2009   #98595

To Sakalik : To níc, taky jsem to řešil všelijak krkolomně, než jsem si přečetl knížku o tom, jak navrhovat optimální databáze :-D

MySQL › MySQL - extra DELETE
6. 4. 2009   #98590
MySQL › MySQL - extra DELETE
6. 4. 2009   #98589

Tvůj problém řeší FOREIGN KEY a nepotřebuješ k tomu žádný PHP kód, protože se to řeší přímo na úrovni databáze.

PHP › system pre zadavanie, vypiso…
25. 3. 2009   #97890

To janik366 : A ještě otázka... kde nastavuješ ten $tim ?? Já jen, že jediné, co jsem našel ,tak je

$tim_a = $_POST['tim_a'];
$tim_b = $_POST['tim_b'];



if($tim_a_skore > $tim_b_skore)
{
UPDATE tabulka SET body=body+2 WHERE tim='$tim_a'
}elseif($tim_a_skore == $tim_b_skore)
{
UPDATE tabulka SET body=body+1 WHERE tim='$tim_a'
UPDATE tabulka SET body=body+1 WHERE tim='$tim_b'
}else {
UPDATE tabulka SET body=body+2 WHERE tim='$tim_b'
}


PHP › system pre zadavanie, vypiso…
25. 3. 2009   #97889

To janik366 :

Nepotřebuješ z databáze nic vybírat, stačí jen zadat tohle:



UPDATE tabulka SET body=body+$b WHERE tim='$tim'
.
.
.
- a tohle si přizpůsobíš každému možnému výsledku, například podle podmínek, které Ti napsal crAzY^

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
16. 3. 2009   #97410

To 7raul : a víš, co by ti ještě pomohlo? Používat taky někdy ten manuál... a budeš se možna divit, ale dá se v něm i vyhledávat ;-)

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
16. 3. 2009   #97408
PHP › Šírka okna prehliadača
11. 3. 2009   #97087

To kekso : Nedá, protože PHP je serverový skript, nikoliv klientský.

Tohle by si musel řešit přes JavaScript, který má pna to přímo funkce http://www.jakpsatweb.cz/javascript/rozmery-dokumentu.html. Takže máš leda možnost při prvním načtení refresh pomocí JAvaScriptu, který by předal rozměry do PHP skriptu pomocí parametrů.

Anonymní uživatel
JavaScript, AJAX, jQuery › problem s onlclik a <a hr…
9. 3. 2009   #96987

To 7raul :



<a href="#" Title="textnieco" OnClick="document.formular.text.value += 'textnieco'; return false;">textnieco</a>


...cyhbí Ti tam return false, tím přerušíš vykonání odkazu.

PHP › Čtení PDF souboru
25. 2. 2009   #95962

Zdravím, potřeboval bych vědět, jestli existuje nějaká třída pro čtení PDF souborů v PHP. Snažil jsem se něco najít jak na googlu, tak i na phpclasses, ale nic. Jediný, co mi to vyhodilo, tak byly různé desktopové a konzolové aplikace, případně třídy pro .NET.

Pokud někdo znáte nějakou podobnou třídu, tak hoďte prosím odkaz.

Díkes

Offtopic › Zákon o zbraních a střelivu
24. 2. 2009   #95874

To Nemo_001 : To není zas tak jednoznačné. (teda aspoň dle mých zkušeností) Protože už několikrát jsem se setkal s policisty, kteří po mě chtěli minimálně doklad totožnosti a musel jsem dlouze vysvětlovat, naco mám u sebe meč (1,5 m dlouhý) a jiné bodné/sečné zbraně. -> jen pro vysvětlení, dělám šerm. A bývaly doby, kdy jsem třeba v noci přijel z vystoupení a musel jsem přes město projít se zbraní v ruce a báglem v druhé ruce, atd. :-))

Offtopic › Zákon o zbraních a střelivu
24. 2. 2009   #95873

Zdarec, někde jsem tady četl, že na kuši musím mít zbrojní průkaz. A jak je to třeba s lukem?? Když například dělám různé akce, kde mám tento luk sebou a často ho používám mezi lidmi ... musím na něj mít zbrojní průkaz? A kdybych ho třeba měl jen doma, ale občas bych si zašel jen tak zastřílet někam na pole/louku?

JavaScript, AJAX, jQuery › Nefunguje kontrola formulare…
16. 12. 2008   #92041
CSS › Stejná výška dvou divů
16. 12. 2008   #92030

To Fugess : To Wimby : Funguje to jenom napůl ... obsah musí být delší než menu.

DragonBehemont
CSS › Rady na icq
24. 11. 2008   #90442

UrbiCZ napsal:
Takže nikomu se nechce? Je to jen pár řádků.....

Nejde o to, že je to jen pár řádků, ale jde o úplně něco jiného. Jak zde již bylo zmíněno, Ty nechceš poradit, Ty chceš, ať to někdo udělá za Tebe.

Asi lama
JavaScript, AJAX, jQuery › Kniha návštěv - vkládání for…
19. 11. 2008   #90097

CommanderZ napsal:
Proc proboha shazovat server_?

To bylo jen obrazně řečeno. Posledně, když jsem zkoušel jednu funkci v PHP, tak jsem zacyklil server - nechtě jsem v podmínce pro cyklus přehodil dvě písmenka, takže tam byla pořád pravda a cyklus se prováděl naustále dokola ... samozřejmě, že tu funkci zkouším na ploše.

PHP › Nacteni obsahu jednotlivych…
12. 11. 2008   #89555

To KIIV : Otázka je, který postup bude rychlejší... jestli to nejdříve načíst do pole a nebo rovnou ukládat. Nebude mu to více zatěžovat server, když bude mít najednou otevřené dva soubory? Nevím, nikdy jsem to takhle výkonostně neporovnával.

PHP › Nacteni obsahu jednotlivych…
12. 11. 2008   #89554

To KIIV : Jj, už jsem to našel

http://us3.php.net/manual/en/function.fputcsv.php
, zajímavá funkce a tím pádem by tam ani nemusel dávat to implode.

PHP › Nacteni obsahu jednotlivych…
12. 11. 2008   #89551

To JiriVavru : Tady je upravený zdroják, ten by měl už vypsat celé řádky.



<?php
$path = "documents/"; //Assign variable file to CSV documnets
//$export = "export/"; //Assign variable file to EXPORT CSV documnets
$pole = array(); //Define Array

if($file = opendir($path)) { //Assign variable file to CSV documnets, return descriptor
while ($jmenosouboru = readdir($file)) {
if ($jmenosouboru != "." && $jmenosouboru != ".." && is_file($path."/".$jmenosouboru)) {
if($fi = fopen($jmenosouboru, "r+")) { //Open file for reading
fgetcsv($fi, 1000, " "); // first row i dont need
$pole[] = fgetcsv($fi, 1000, " "); // Second row ==> putt into Array
echo "$jmenosouboru\n";
fclose($fi);
}
}

}
closedir($file);

if($export = fopen("export.csv", "a+")) { //Definition for fileopen if file not exist, create new
foreach ($pole as $my_os) {
$textik=implode(",", $my_os);
fwrite($export, "$textik\r\n");
}
fclose($export);
}
} else {
echo "Během otevření složky došlo k chybě!\n";
}
?>

PHP › Nacteni obsahu jednotlivych…
11. 11. 2008   #89498

To JiriVavru : V tom zdrojáku je několik chyb, teda aspoň, co jsem našel já osobně.

1) chybí Ti tam uzavírání jednotlivých souborů
2) kontroluješ $file, zda není "." či "..", i když těchto hodnot nemůže nikdy dosáhnout, protože je to ukazatel
3) místo složky uzavíráš soubor
3) chybí Ti tam, že načtené data ukládáš do pole
4) nekontroluješ ani otevření složky, ani otevření souboru

Osobně bych tento zdroják napsal asi následovně (pokud jsem něco opomenul, tak to prosím ostatní opravte):

<?php

$path = "documents/"; //Assign variable file to CSV documnets
//$export = "export/"; //Assign variable file to EXPORT CSV documnets
$pole = array(); //Define Array

if($file = opendir($path)) { //Assign variable file to CSV documnets, return descriptor
while ($jmenosouboru = readdir($file)) {
if ($jmenosouboru != "." && $jmenosouboru != ".." && is_file($path."/".$jmenosouboru)) {
if($fi = fopen($jmenosouboru, "r+")) { //Open file for reading
fgetcsv($fi, 1000, " "); // first row i dont need
$pole[] = fgetcsv($fi, 1000, " "); // Second row ==> putt into Array
echo "$jmenosouboru\n";
fclose($fi);
}
}

}
closedir($file);

if($export = fopen("export.csv", "a+")) { //Definition for fileopen if file not exist, create new
foreach ($pole as $my_os) {
fwrite($export, "$my_os\r\n");
}
fclose($export);
}
} else {
echo "Během otevření složky došlo k chybě!\n";
}
?>

JavaScript, AJAX, jQuery › libimseti.cz
3. 11. 2008   #89005

To dsfs : a co to má společného s problematikou?

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88795

To pawlik : Hmm, tak to je divný... proč to potom pořád uváděj v HTML specifikaci :smile19: :smile5:

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88790

To hrach : 1) vždyť jsem psal, že jsem hledal ;-) No, Cache-control jsem vypnul přímo v hlavičkách (<head></head>), ale stejně to pořád cachuje. zkusím to ještě vypnout přímo přes PHP.

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88773

To DragonBehemont : teda blbost... můžu, ale nesměl bych se ptát na $_GET, ale $_REQUEST ... jestli se nepletu.

PHP › Skrytí requests
31. 10. 2008   #88769

Nevím. Dá se tam úplně skrýt ten request? Že by tam šlo vidět pouze http://www.domena.cz/ ? To nevím, to jsem nijak nezkoušel.

PHP › Mazání adresářů
30. 10. 2008   #88727

To Petr : Není zač, akorát platí dvě pravidla:

1) adresář MUSÍ být prázdný
2) a samozřejmě musíš mít dostatečná přístupová práva

PHP › Mazání adresářů
30. 10. 2008   #88723

To Petr :

rmdir("adresar");

PHP › Systemna pridavanie komentarov
30. 10. 2008   #88715

takže by na konci mohl vypadat ten příkaz takhle:

mysql_query("INSERT INTO komentare (autor, kom) VALUES ('" . addslashes($autor) . "','" . addslashes($text). "'");

- jelikož kdybys použil ten auto_increment na sloupec id (viz. Paja2) a CURRENT_TIMESTAMP na datum, tak se Ti tyhle hodnoty uloží automaticky.

PHP › Systemna pridavanie komentarov
30. 10. 2008   #88714

a pokud dáš na datum typ timestamp a jako výchozí hodnotu určíš CURRENT_TIMESTAMP, tak můžeš vynechat i to NOW(). Ale to je už jen kosmetická úprava.

Inzerce › Nabízím své služby webdesign…
23. 10. 2008   #88112

To Tundra : Ehm... a mino jiné, dejme tomu, tabulky to není až tak závažné, ale jsou některé věci, které nejsou tak zanedbatelné... například různé typy útoků, které se dají na Tvých stránkách provést... a to jsem teprve začátečník, co se týká bezpečnosti...

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý