Anonymní profil Wideman – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Wideman – Programujte.comAnonymní profil Wideman – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 213.29.196.–

Wideman
.NET › C# - neco až neco
10. 12. 2008   #91569

Pokud ma byt zobrazen vzdy jen jeden, tak pri vytvareni dej vsem visible na false a true u toho, ktery ma byt videt. Pak staci, kdyz si budes pamatovat ten, ktery je prave videt, kteryzto pri prepnuti skryjes a zobrazis ten, co ma byt videt.

Wideman
Pascal › Dynamické programování
18. 9. 2008   #85429

Já bych to řešil asi takhle: Síť měst a spojů mezi nimi bych reprezentoval jako orientovaný graf (jak poznamenal Mihulik), kde města jsou vrcholy s spoje mezi nimi jsou hrany. Vlastně vy to byl multigraf, protože mezi dvěma městy může vést více spojů. Spoje bych do grafu zanesl pouze ty, které vyjíždějí ve stejný čas nebo později než chce osoba nastoupit a přijíždějí dříve nebo v čas, kdy chce osoba cestu dokončit. Jednotlivé hrany bych ohodnotil číslem cena za autobus + doba jízdy * hodinový plat osoby.

Teď už jde jen o to projít všechny cesty mezi městy A a B a pokud peníze za autobus nepřekročí peníze v peněžence, tak si cestu zapamatujeme. Zde se využije dynamické programování - cesty z A do B jsou cesty z A do jednotlivých sousedů a z nich pak do B, ale už je blbost aby se cestující vracel zpět do A. Protože ale z jednoho vrcholu může vést více hran do jiného, to znamená, že na některou linku by v daném městě chvíli čekal, zatímco jiná by mu jela třeba hned, takže se k ohodnocení spoje na který čeká musí ještě přičíst doba čekání * hodinový plat osoby. Z toho také vyplývá, že při procházení cestou si musíme pamatovat časy příjezdu osoby do města, abychom mohli vyřadit ty spoje, které už vyjely dřív.

Nyní z nalezených cest vybereme tu s nejmenším ohodnocením a to je námi hledaná ideální cesta. Pekud žádnou nenajdeme, pak neexistuje žádný způsob, jak se dopravit mezi A a B za zadané peníze a čas. Doufám, že jsem neopomněl nějaký důležitý detail ze zadání, který mije řešení diametrálně měnil. Slovní postup není až tak náročný, ale naprogramovat to už by mohlo být na delší čas.

Wideman
.NET › Cursor v resoursech
28. 8. 2008   #83818

Zkusil bych bejt tebou prostudovat http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa334954(VS.71).aspx .

Wideman
PHP › Ořezání nul na začátku z dot…
9. 8. 2008   #82489

Pochopil jsem z dotazu, že ty sám jsi tvůrce databáze a předpokládám, že to je MySQL. Proto při vytvoření databáze nenastavuj typ sloupce jako INT(10), ale jako INT. Ta desítka v závorce je prakticky k ničemu. Jediné co způsobuje je ten efekt, co jsi popsal, tedy doplnění čísla s méně než deseti číslicemi nulami ze zečátku, aby mělo deset číslic.

Wideman
.NET › Čítanie z textového súboru
9. 7. 2008   #79092

Pokud to nejsou nějaké gigantické soubory, kde se vyplatí používat StreamReader, bych pro začátečníka doporučil spíš tento postup:

string line = System.IO.File.ReadAllLines ("C://File.txt")[0];
plus ošetření výjimek. To čtení z adresáře bych udělal nějak takto:
foreach (string fileName in System.IO.Directory.GetFiles ("C://Directory"))

{
string line = System.IO.File.ReadAllLines (fileName)[0];
// zpracovat radku
}
Když si prohlídneš metodu GetFiles, tak najdeš možnost filtrovat vyhledané soubory - jen txt jak jsi chtěl a další optiony, které upravují způsob výběru. To jsem ale do příkladu nezahrnul, protože se mi to nechtělo zkoušet.

Wideman
Java › Konstruktor z jine tridy
5. 7. 2008   #78813

Podle mě u zděděné třídy už nemusíš v konstruktoru znovu nastavovat name a lastname, to se provede v konstruktoru rodiče zavoláním super (name, lastanme).

public PersonAdresa(String name, String lastname, String adresa) { 

super(name, lastname);
this.adresa = adresa;
}

Wideman
PHP › sort v PHP
1. 7. 2008   #78530

Zdrojáky php jsem sice neviděl, ale odhadoval bych, že je použit quicksort, který vychází v reálném použití jako nejrychlejší, přestože je teoreticky třeba mergesort v nejhorším případě rychlejší. Pokud bys to chtěl opravdu maximálně zoptimalizovat, tak si spočítej časy různých algoritmů třídění pro různé velikosti vstupních dat a pak podle velikosti vstupních dat v programu přepínej mezi jednotlivými algoritmy. Tak je to myslím i implementováno v C++, kde navíc pokud třídící algoritmus pozná, že se vstupní data jeví jako špatná (dlouho by to trvalo), tak se přepne na jiný třídící algoritmus.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý