Anonymní profil Jeffery – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Jeffery – Programujte.comAnonymní profil Jeffery – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 78.136.165.–

Jeffery
Python › nejasnosti okolo exec
7. 3. 2009   #96738

dekuji, ale to je mi naprosto k nicemu. to ze se zaplnuje strankovaci soubor jsem samozrejme zjistil z taskmanageru, ale ja nepotrebuju abych to vedel ja, ale aby to vedel ten program. "c) jak v pythonu zjistim aktualni velikost strankovaciho souboru?" presneji - to cislo co je v taskmanageru u strankovaciho souboru by bylo fajn mit v promenne, ale je to krajni varianta. radeji bych znal odpovedi na "a" a "b".

Jeffery
Python › nejasnosti okolo exec
7. 3. 2009   #96731

ahoj. mam takovy problem a nejasnost ohledne "exec". docetl jsem se, ze kdyz spustim napriklad:

p="print 3"
exec(p)

exec otevre vlastni interpreter a v nem provede "print 3". jenze, ja exec podezrivam z toho, ze tento otevreny interpreter uz v nejakych pripadech nezavre. napsal jsem program, ve kterem se v prakticky nekonecnem cyklu spousteji nove a nove prikazy prave pomoci exec a pri tomto deni se neunosne zvecuje strankovaci soubor, az do chvile nez pretece a program se ukonci chybou neco jako "errormemory". je mozne ze toto neni stoprocentne podmineno exec, ale necim jinym jenze ja uz nevim cim. takze se chci zeptat na par konkretnich otezek jakozto naprosty zacatecnik.

a) je mozne ze exec nezavira sve spustene interpretery v nejakych pripadech? - pokud ano jak ho k tomu donutit?

b) je mozne ze exec zavira sve interpretery, ale nejakym zpusobem si v pameti uchovava jejich promenne? - pokud ano jak je mam hromadne smazat tak, aniz bych vymazani promennych musel uvadet na konec retezce ktery nasledne exec spusti? za timto ucelem jsem zkousel globals(), locals() ve vsech kombinacich a nepomohlo to.

c) jak v pythonu zjistim aktualni velikost strankovaciho souboru? - pokud bych umel toto mohl bych nastavit nejakou kritickou hranici velikosti strankovaciho souboru, po jejimz prekroceni/dosazeni by se něco stalo (napr. by se program restartoval)
win XP (stacila by i syntaxe pro prikazovy radek(cmd) jenze to myslim ze nejde. jedine co jsem nasel byl prikaz "systeminfo", jenze ten neuvadi konkretne velikost strankovaciho souboru)

d) jak v pythonu predejit preteceni strankovaciho souboru? pripadne jak nejakou metodou vycistit pamet aby nedoslo k jejimu zaplneni? (cokoliv v tomto duchu :o))

e) cokoliv co si myslite ze by me pomohlo.

za veskere konstruktivni prispevky predem dekuji. hezky den.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý