Grafický editor - 2. díl
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Grafický editor - 2. dílGrafický editor - 2. díl

 

Grafický editor - 2. díl

Google       Google       25. 7. 2005       12 007×

Prvním krokem, do kterého se pustíme, je částečná tvorba dobrého uživatelského rozhraní...

Pokud chceme, aby náš program uspěl, měl by i nějak vypadat. Pokud máte možnost porovnat Office 2003 a Office XP, tak určitě najdete podstatný rozdíl. Aplikace, která dobře vypadá totiž zaujme mnohem víc. Proto bychom se měli trochu odvázat a tvořit. Já osobně pro tvorbu grafiky používám program PaintShop Pro 8. Umožňuje totiž práci s vrstvami, obsahuje spoustu nenahraditelných efektů, které lze různě uplatňovat pro různé vrstvy.

Prvním takovým důležitým objektem je úvodní obrazovka, která většinou setrvává na monitoru několik vteřin, než se do aplikace načtou potřebná data. Jinak se také nazývá splash screen. Je přímo předdefinována a můžete si ji vložit stejně jako běžný formulář, ale v nabídce, jaký formulář chcete vložit, si zvolíte splash screen. Vypadá takto:

My si ale raději vytvoříme vlastní s nějakou grafikou. Může vypadat třeba takto:

Já osobně používám rozlišení 400×300.

Potom je potřeba vytvořit nějaký toolbar. Ten by mohl vypadat následovně, ale samozřejmě bude záležet jen na vás, jak to dopadne. Mám tu pro vás ale takovou drobnou inspiraci:

Také by bylo vhodné vytvořit si horní panel nástrojů, který obsahuje ikony uložit, otevřít, zpět, vpřed apod. a ten může vypadat třeba takto:

Dále je bychom si mohli vytvořit grafiku do různých dialogových oken, třeba do okna About čili O programu nebo třeba do okna s nápovědou.

Ještě nesmíme zapomenout na ikony, jak pro samotný program, tak třeba i pro soubory, které vytváří. Měly byste si udělat sadu ikon od velikosti 16x16 přes 32x32 až po 48x48. Je to tak nejlepší. Tady je malá ukázka pár ikon o velikosti 32x32.

A je ještě mnoho míst, kam se grafika dá zapasovat. Různé dialogy pro nastavená efektů a jejich ikony, různé malé šipečky a mnoho dalšího. Tak jsme si pohráli s grafikou a řekli si, co přibližně budeme potřebovat. A příště se již pustíme do samotného programování. Návrh vývojového diagramu opomenu, jelikož jeho tvorba není předmětem tohoto seriálu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jiří ChytilAutor programuje ve VB, zajímá se o elektrotechniku, studuje na SOŠ Elektrotechnické - obor číslicová technika.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý