Jaro, léto, Invex, zima
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jaro, léto, Invex, zimaJaro, léto, Invex, zima

 

Jaro, léto, Invex, zima

Google       Google       15. 10. 2005       11 038×

Jako každý rok, i tento se koná mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií INVEX 2005. Bude letošní veletrh jiný než předešlé? Můžeme se těšit na nějaké změny? Podíváme se letošnímu INVEXu na zoubek...

Letošní veletrh se bude konat v termínu 24.10 - 27.10. První změnou tedy je, že se nám zkrátila doba, po kterou je možné Invex navštívit - z původních pěti dnů na čtyři (PO-ČT). Invex je veletrhem číslo jedna v nových členských zemích EU a čtvrté největší oborové setkání na světě. Ovšem dosahuje kvality našich evropských kamarádů?

Pokud jste už někdy na Invexu byli, jistě mi dáte za pravdu, že se pomalu chýlil k reklamní kampani. Poslední ročníky byli poněkud ochuzeny o to zajímavé, co nás, studenty, láká na podobném oborovém setkání. Dle mého názoru jeho kvalita upadala a mnohem zajímavějším se stal strojírenský veletrh, který se konal předminulý týden a měl opravdu co nabídnout. Pořadatelé si to zřejmě také uvědomili (zřejmě četli jeden z desítek článků v novinách) a proto by mohl letošní veletrh doznat změn - k lepšímu doufejme.

Ono Invex je právě pro onu reklamu stvořen - INVEX je určen odborníkům z oblasti informačních a komunikačních technologií, kteří se zajímají o produkty určené profesionálům, ale i o řešení a specializované služby, a vrcholovým manažerům pro jejich prezentace a obchodní jednání. Ale poslední roky byli ochuzeny o něco nového - povětšinou jsme mohli vidět pouze "naše staré známé". Letos bude INVEX více specializovaný a odborný díky souběžnému konání nového specializovaného veletrhu spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX. Tradiční výstavní expozice doplní řada odborných konferencí a prezentací, zastřešených nově v samostatné části nazvané CONFERENCES & EVENTS. Součástí veletrhu INVEX je také Business Hall – pavilon obchodních jednání a prezentací velkých řešení, který umožňuje uskutečnit během krátké doby řadu schůzek s předem pozvanými zákazníky i dalšími potenciálními partnery.

Troška statistiky

Minulý rok prezentovalo své produkty na Ivexu 590 vystavovatelů, z toho 105 zahraničních a to z 21 zemí. Jejich produkty a řešení si přišlo prohlédnout 126740 lidí z 35 zemí světa.

Info pro návštěvníky

Provozní doba, vstup na veletrh

pondělí 24. - čtvrtek 27. 10. 2005

denně 9:00 - 18:00

Odborné dny: pondělí - úterý

Business Hall: pondělí - středa

Vstupné na veletrh

 

 

pondělí 24. 10. 2005 (odborný den)
celodenní vstupenka Kč 500,-
zlevněná vstupenka není v prodeji
úterý 25. 10. 2005 (odborný den) - čtvrtek 27. 10. 2005
celodenní vstupenka Kč 200,-
zlevněná vstupenka Kč 100,-
*středa 26. 10. 2005 - čtvrtek 27. 10. 2005
hromadné vstupné pro školy Kč 50,-
Zlevněné vstupné je určeno pro mládež do 15 let, studenty proti dokladu o studiu, starobní a invalidní důchodce, držitele průkazu ZTP a ZTP/P a ve dnech 25. - 27. 10. rovněž vždy po 15. hodině pro všechny návštěvníky.

* Vzhledem ke školním prázdninám je možné po individuální dohodě získat zvýhodněné hromadné vstupné i v úterý 25. 10. 2005, prosím informujte se e-mailem: dlangerova@bvv.cz, tel.: + 420 541 152 642

Hromadné vstupné pro školy vč. pedagogického dozoru při minimálním počtu 10 účastníků po předložení objednávky nebo seznamu s razítkem školy na pokladně.

Každou vstupenku na akce Veletrhů Brno lze použít jako jízdenku v tramvajích, autobusech a trolejbusech v zónách 100 a 101 Integrovaného dopravního systému JMK v označený den do 24.00 hodin. Vstupenku je nutné označit ve značkovači v dopravním prostředku bezprostředně po nástupu do vozidla. Bez označení vstupenka neplatí jako jízdenka.

Digitex 2005: Fotografům vstup doporučen

Součástí veletrhu Digitex 2005, který proběhne paralelně s tradičním Invexem na brněnském výstavišti od 24.10. do 27.10.2005, bude bohatý doprovodný program zaměřený na amatérské uživatele digitální fotografie pod záštitou Institutu digitální fotografie. Každý den veletrhu je připraven pro fotografické nadšence zajímavý program na ploše pavilonů D a A2.

Mobility Hall - „všechny mobily Česka“

Letošní ročník Mezinárodních veletrhů informatiky a spotřební elektroniky INVEX – DIGITEX přináší opět pod názvem Mobility Hall přehlídku všech současných mobilních telefonů, které jsou dostupné na českém trhu. Návštěvníci si mohou prohlédnout více než sto modelů.


Oborové členění

 
INVEX

HW, prezentační technika

Komplexní řešení

SW, Multimedia

Informační bezpečnost

CAD/CAM/CIM, Signmaking

Telekomunikace, HW sítí

Mobilní komunikace

Repro + kancelářská technika

Literatura, služby

Internetové služby

Job Fair



BUSINESS HALL

Business to Business

One to One



DIGITEX

Audio

Digitální obraz (video, foto)

Home network – multifunkční domácnost

Domácí kino

Mobilní elektronika

Příslušenství

Služby



GAME HALL

Hry

Herní hardware

Herní literatura

Letošní veletrhy INVEX - DIGITEX přitahují řadu nových vystavovatelů

 
Více než stovku nových vystavovatelů budou moci spatřit návštěvníci podzimních veletrhů INVEX a DIGITEX. Firmy oslovil nejen nový veletrh DIGITEX, zaměřený na spotřební elektroniku a digitální zábavu, ale také specializované projekty v podobě Dnů krajů, měst a obcí – Elektronická podpora rozvoje regionu či Franchise Meeting Point. Silně zastoupena bude i oblast telekomunikací. Z velkých hráčů tak opět budeme moci nově zavítat například na expozici společností SAP, Software 602, ICZ, SILICON GRAPHICS, GTS Novera, STROM telecom, Sony, Epson, Olympus, Fujifilm CZ, Nepa Sharp či Océ.


Čtyři pavilony veletrhu DIGITEX

Zájem vystavovatelů ze segmentu spotřební elektroniky a digitální zábavy znamená, že veletrh Digitex při své premiéře obsadí hned čtyři pavilony, z toho dva herní. V rámci Digitexu se totiž uskuteční dvě významné herní soutěže. Vedle Invex Cupu, který je finálovým turnajem Mistrovství ČR v počítačových hrách, proběhne také národní kvalifikace na World Cyber Games. Výrobci procesorů AMD a Intel tak budou na Digitexu nepřehlédnutelní, podobně jako řada herních distributorů.

Vedle již avizovaných návratů nebudou v segmentu spotřební elektroniky chybět ani tradiční vystavovatelé – vystavovatelé jako Canon nebo Zoner software opět chystají řadu horkých produktových novinek a své výrobky a služby na Digitexu představí mimo jiné také OKI, Eurotel, Český Telecom, Microsoft, nebo v samostatném pavilonu T-Mobile. K vidění tak bude například ucelená nabídka nejzajímavějších digitálních fotoaparátů, komplexní nabídka mobilních telefonů nebo konkrétní vize digitální domácnosti, ale také jednotlivé velmi zajímavé produkty. Jeden z nich avizuje i společnost Nepa Sharp, a to v podobě komerčně zatím největšího LCD televizoru: „Na veletrhu Digitex představíme absolutní novinku, LCD televizor LC-65GE1 s úhlopříčkou 65 palců a rozlišením 1920 x 1080 bodů. Pokud si uvědomíme, že se u obrazovek s poměrem viditelné části 16:9 běžně setkáváme s úhlopříčku v rozmezí 26 – 37 palců, je patrné, o jaký posun se jedná“, uvedl Yoshitaka Tamura, prezident Sharp Electronics pro střední a východní Evropu.

Internetová telefonie táhne

Silně zastoupena bude na veletrhu INVEX oblast telekomunikací. Chybět nebudou ani špičkoví domácí výrobci. Vedoucí manažer veletrhů Invex a Digitex Petr Ondrášek vysvětluje zvýšený zájem firem o účast na veletrhu rozšířením možností účasti: „Kromě tradičních expozic přicházíme i s nabídkou specializovaných projektů, v oblasti telekomunikací se jedná zejména o VoIP Expo 2005, ale také řadu konferenčních aktivit. Tím se nám podařilo oslovit široké portfolio firem, za všechny mohu jmenovat například STROM telecom, 2N Telekomunikace, ČD Telematika, Unient Communication, nebo tradiční GiTy, Intelek, TTC Marconi či Zyxel.“

Návraty velkých…

V oblasti podnikových informačních systémů, letos zaměřených zejména na segment malých a středních podniků, je zajímavý návrat společností Software 602 a SILICON GRAPHICS, k vidění bude také PVT, Microsoft, IBM, Aktis, Cígler Software, LCS International, DC Concept, Gordic, J.K.R., Kerio a mnoho dalších. Nepřehlédnutelná bude expozice společnosti SAP, stejně jako v oblasti informační bezpečnosti Grisoft, Symantec nebo Eset software.

Pavilon zobrazovací a prezentační techniky bude letos doslova nabito zajímavými produkty pro profesionály od armádních notebooků až po projekt "instantního kina" do každé domácnosti. K vidění budou dosud nepředstavené lahůdky zobrazovací techniky prezentované Nowatron Elektronik a AV Media a řady dalších firem. Za pozornost stojí revoluční novinky v oblasti čárových kódů díky nepřehlédnutelnému nástupu technologie RFID (identifikace pomocí radiového signálu). Jejich představení avizovaly společnosti Profiprint nebo Combitrading a mnoho dalších novinek.

Významným obohacením nabídky řešení kancelářského provozu na expozicích bude návrat společností Océ, ELO Digital Office nebo YSoft. V oboru hardware bude největší událostí účast firmy Lenovo, která zaujme plochu hned vedle IBM. Atraktivní se stane jistě i expozice taiwanské společnosti ASUS, kterou doprovodí čtyři desítky firem z Dálného východu, zejména Číny, Taiwanu a Koreje. Největším zahraničním vystavovatelem bude německá firma Solidworks, která se představí na ploše 114 m2 v pavilonu A1.

Mezi zajímavosti můžeme zařadit prezentace netradičních vystavovatelů, které přitáhly specializované projekty. Franchise Meeting Point oslovil mimo jiné Komerční banku, Dny krajů měst a obcí ČSOB, ale produkty pro veřejnou správu zde představí také společnosti Dell nebo Hewlett-Packard. V pavilonu V se navíc můžeme setkat s expozicí společnosti ČEZ. Chybět nebudou tradiční stánky Ministerstva informatiky ČR a Ministerstva vnitra ČR, nově se bude prezentovat i vládní agentura Czech Invest. Konferenční formy účasti pro prezentaci svých řešení využijí ve výraznější míře například společnosti Cisco, Anect nebo AutoCont. Naopak zrealizovat se letos nakonec nepodařilo plánovaný projekt Reseller Forum za účasti ICT distributorů.

„Vznik nového veletrhu DIGITEX, posílení konferenčního programu pod hlavičkou Conferences & Events a široká škála specializovaných projektů dle aktuální situace na trhu a zájmu vystavovatelů se ukazuje být správnou cestou“, bilancuje letošní novinky Petr Ondrášek a doplňuje: „I když jsme se samozřejmě neubránili v řadách vystavovatelů dílčím ztrátám – za největší považuji neúčast společnosti Abel – dají se spočítat na prstech a nové přírůstky je několikanásobně převýší. Myslím, že na konci října bude v Brně k vidění velmi atraktivní podívaná pro odborníky i širokou veřejnost.“

Organizátoři očekávají přibližně 600 vystavovatelů, kteří zaplní 12 pavilonů brněnského výstaviště.


Přehled pavilonů - oborové členění a tématické projekty
Invex pavilon A1 C-TECHNOLOGIE, FRANCHISE MEETING POINT, Job Fair, IT CAD forum
Invex pavilon A2 REPROTECHNIKA A KANCELÁŘSKÉ VYBAVENÍ, Environmentally Freindly Office - Ekologie v kanceláři, Zvětšený svět Digi foto
Invex pavilon B TELEKOMUNIKACE, HARDWARE A HW SÍTÍ, Mobility Hall, VoIP Expo 2005
Invex pavilon T-Mobile MOBILNÍ KOMUNIKACE
Invex pavilon E HARDWARE, PREZENTAČNÍ TECHNIKA
Invex pavilon G2 ELEKTRONICKÁ PODPORA ROZVOJE REGIONU - Dny krajů měst a obcí, Business Hall
Invex pavilon V SOFTWARE, KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ, INFORMAČNÍ BEZPEČNOST, MULTIMEDIA, LITERATURA
Digitex pavilon C HRY A HERNÍ TECHNOLOGIE, AMD Mistrovství ČR v počítačových hrách, AMD Euro Cyber Cup, Mistrovství ČR v mobilních hrách
Digitex pavilon D SPOTŘEBNÍ ELEKTRONIKA, MOBILNÍ KOMUNIKACE, Digitex Fotoaréna powered by IDIF, Průvodce digitální fotografií, Veřejné digitální kino
Digitex pavilon E-1 HRY A HERNÍ TECHNOLOGIE, Národní finále World Cyber Games powered by Intel, Digitální domácnost, Historie počítačů a Mikroprocesory, srdce počítačů
Digitex pavilon M Mistrovství s eSeMeSkování
Digitex pavilon Y CAR SYSTEMS
Program Conferences & Events místa konání: Kongresové centrum, Press centrum, Business centrum, Pavilon A - Rotunda, sály Morava a Brno, Pavilon H

Kam kráčí platforma Linuxu?

Už posedmé se v rámci veletrhu Invex uskuteční dvoudenní odborná konference Linux Hall. Letošní ročník s podtitulem „Open source jako efektivní řešení“ bude probíhat na brněnském Výstavišti ve dnech 25. a 26. října v sále Morava pavilonu A3.

Jak nakonec bude vypadat výsledný letošní INVEX? Přijdťe se podívat! Pokud nebudete moci, nevadí, budeme vás informovat o všem, co na Invexu bylo a z letošního veletrhu přineseme opravdu vyčerpávající recenzi.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý