Srovnání prohlížečů
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Srovnání prohlížečůSrovnání prohlížečů

 

Srovnání prohlížečů

Google       Google       3. 11. 2005       21 575×

Na českém trhu se používají zejména tři prohlížeče. Těmi jsou: Microsoft Internet Explorer, Mozilla (Firefox) a Opera.. Používá se také MyIE, Maxthon a další, ale těch se dnešní článek týkat nebude. Cílem tohoto článku je tyto prohlížeče srovnat, ukázat si jejich klady a zápory a v neposlední řadě si také říci, který z nich je nejlepší a nejspolehlivější...

Začneme s Microsoft Internet Explorerem: Tento prohlížeč se dodává s každým operačním systémem Windows a je zatím nejrozšířenější. Má však jednu velkou chybu. Je „děravý“. To znamená, že není příliš zabezpečený. S používáním IE se vám může velmi pravděpodobně stát, že se vám z Internetu dostanou do počítače viry nebo jiné škodlivé programy. Microsoft na této položce sice již zapracoval a Explorer opravil, stále to však není příliš uspokojivé.

Mozilla (Firefox): Rozdíl mezi Mozillou a Mozillou Firefox je pouze takový, že Firefox je pouze prohlížeč, ale Mozilla obsahuje i jiné doplňky. Základ je ale stejný. Firefox je menší (tj., že zabírá méně místa na disku) a je o něco rychlejší. Osobně nevím, co bych tomuto prohlížeči mohl vytknout, je vcelku solidně zabezpečený a poskytuje slušné služby, které jistě nadchnou i náročného uživatele.

Opera: Prohlížeč Opera je stejně jako Mozilla dobře zabezpečen. Dříve byla Opera placená, nyní ji ale seženete zcela zdarma. Je také vcelku rychlá a není příliš rozšířená. Má však jednu vadu. A sice tu, že se někdy stane, když klepnete po nějakém odkazu, načte se jen prázdná stránka a nemůžete ani zpět, ani dopředu. Potom nezbude nic jiného, než okno zavřít a znovu otevřít. Jinak bych řekl, že je Opera vskutku dobrá a můžu ji doporučit.

Který zvolit: Pokud chcete bezpečně surfovat po Netu, pak se určitě vyplatí pořídit si Operu nebo Mozillu. Internet Explorer není díky své „děravosti“ příliš dobrá volba, nicméně použít se dá také. Který prohlížeč si zvolíte, záleží jen a jen na vás, každý prohlížeč má své klady i zápory, které jsme alespoň částečně popsali v tomto článku. Pokud máte nějaké, ať už dobré či špatné zkušenosti s některým z těchto prohlížečů, budeme rádi, když napíšete do diskuse. Upozorňuji, že jsem v tomto článku nijak nechtěl vystoupit proti žádnému z prohlížečů a ani poškodit dobré jméno firmy. To je pro dnešek vše.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor čte zajímavosti na Internetu, ve volných chvílích píše v HTML a uči se C++.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý