World Cyber Games 2005
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

World Cyber Games 2005World Cyber Games 2005

 

World Cyber Games 2005

Google       Google       6. 11. 2005       8 159×

Invex je všeobecně známý veletrh informačních a komunikačních technologií. Poslední dobou si tam přijdou na své i hráči počítačových her – a to v čím dál větším měřítku. Je to hrozba, které je potřeba čelit? Nebo tak vzniká nový "pasivní" sport?

World Cyber Games má svou tradici na Invexu již od roku 2000. Je to jakási olympiáda v elektronických sportech např.: Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike: Source apod. V různých zemích probíhají tvrdé kvalifikace a vítězové odjíždějí na velké finále do jedné ze světových metropolí. Letos konkrétně do Singapuru.

Jak to vše začíná?

Neexistuje a ani nevěřím, že se někdo narodil s vlohy pro hraní her, není to absolutně o žádném talentu, tady jde čistě jen a jen o trénink a o perfektní znalost konkrétní mapy a také bohužel do jisté míry o náhodu a moment překvapení.

Největší předpoklad pro vytvoření prosperujícího klanu je shromáždit kvalitní hráče, kteří budou mít všichni jeden cíl – uspět. Už jen to dá hodně práce. Pak následují dlouhé "propařené" noci spojené se velkou zábavou, tvrdým tréninkem, adrenalinem v krvi a obrovskými nervy při zápasech se soupeřem. Také jde do velké míry o schopnost taktizovat v určitých situacích během zápasu.

Hráč se pomalu stává závislým a projevují se také jistě jak fyzické, tak duševní deformace. Ještě by nevadilo, že opravdový hráč nezná slunce a opaluje ho jen záře monitoru. Čili výsledný efekt zbarvení kůže se podobá barvě sýru. Horší je, že při rozhovoru s hráči slyšíte samé LOL, OMG apod. Hráči jsou zvyklí na komunikaci přes Internet, ta jim také nedělá žádné problémy, ale mám zkušenosti s tím, že někteří nejsou schopni dát dohromady ani souvislou větu. Viz rozhovor níže.

Vzniká tedy nový sport?

Hraní počítačových her na profesionální úrovni vůbec není žádná sranda, je to sport jako každý jiný bez nejmenšího rozdílu. Online gamming opravdu nabírá na otáčkách a to v pravém slova smyslu. Začíná to být opravdu oblíbený sport dnešní generace, do kterého se poměrně investuje, zejména v korporaci s takovými firemními velmocemi jako je Intel či AMD. Už dávno se hrají evropské či světové ligy v elektronických sportech a hráči si opravdu zakládají na tom, udržet si slušnou příčku v těchto žebříčích.

Že bychom se v budoucnu setkali na letní olympiádě s disciplínou elektronických sportů, to si říci netroufám, spíše budou turnaje typu již zmiňovaného WCG, který jistě bude pořád více oblíbený. I když osobně nedělám žádný rozdíl mezi profesionálním fotbalem a profesionálním hraním her. Už dnes jsou sponzoři s to dávat poměrně slušné peníze za úspěšné hraní a potažmo za zviditelňování jejich firmy. A už jen to, hrát v prostředí krásných hostesek, stojí rozhodně za to!

Krátký rozhovor s Call of Duty progamerem – [MB]Slepičkou (15let)

Čau, jak ses dostal ke hraní online her?
Našetřil sem si na počítač. Začal to hrát bratr. Tak jsem to taky zkusil.

Bereš to jako zábavu nebo to chceš opravdu někam dotáhnout? A co pro tebe CoD znamená?
Počkej kua, teď hraju!

No?
Ne, už to beru spíš jako zábavu.

Co považuješ za svůj největší úspěch?
2. místo v GZ (Gamezone) lize a WCG na letošním Invexu.

Za jaký klan hraješ?
Marihuana Brothers.

Tvoje nejpoužívanější zkratka?
LOL

Co si myslíš celkově o progamerech??
Jsou to kreténi.

Chceš něco vzkázat hráčům?
Ježiš, já nevim, to je ale dementní otázka.

A vzkážeš alespoň něco čtenářům?
Jste dobří, že to čtete. Dík.

A co na to starší generace?

Generaci našich rodičů většinou nevysvětlíte, že je to sport, berou to jako naprostou bizarnost a neradi to vidí. Takže rada na závěr: "Nenechte si do toho kecat od rodičů a asertivně si prosaďte své."

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

4 názory  —  4 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se zabývá tvorbou webových stránek, mezi další koníčky patří hra Call of Duty, ve které soutěžil na mistrovství České republiky WCG 2005.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý