Imagine Cup - soutěž studentů
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Imagine Cup - soutěž studentůImagine Cup - soutěž studentů

 

Imagine Cup - soutěž studentů

Google       Google       3. 12. 2005       10 792×

Svět potřebuje pomoc. Pomoc, kterou mohou přinést nejlepší mladí technologové z celého světa, když spojí své síly nad jeho nejpalčivějšími problémy. A právě to je smyslem soutěže Imagine Cup. Imagine Cup je vaše šance předvést inovaci, ukázat světu své kvality a vyhrát zajímavé ceny. Jednoduše řečeno, můžete využít sílu technologie k záchraně světa – a taky se u toho trochu pobavit...

častníci soutěže Imagine Cup mají možnost prezentovat své myšlenky, navázat důležité kontakty a vyzkoušet si v praxi, co znamená skutečné přátelství s kolegy z celého světa. Chcete ještě více? Pokud se dostanete do světového finále, zaplatí vám Microsoft cestu a pobyt v indickém Dillí, kde se můžete utkat o některou ze skvělých cen: 8000 USD za vítězství v kategorii nebo dokonce 25 000 USD za nejlepší softwarový návrh. Chcete pomoci světu a vyhrát přitom peníze? Lepší příležitost nenajdete.

Co pro vás znamená zdraví?

Téma letošního ročníku soutěže Imagine Cup, které zní: „Představte si svět, kde technologie pomáhá lidem zdravěji žít,“ vyzývá nejlepší studentské technology, aby se připojili ke snaze zajistit všem lidem zdravější život. Pod slovem zdraví si různí lidé představují různé věci. Zdraví může mít podobu přelomového lékařského objevu, ale také třeba jen sklenice čisté vody. V soutěži Imagine Cup můžete zdraví sami definovat a rozhodnout, jak pomocí technologie zásadně změnit životy lidí po celém světě.
 
Šest možností pro vás.

Soutěž Imagine Cup se poprvé konala před třemi lety a dosud se jí zúčastnilo přes 20 000 studentů z více než 90 zemí. Tento rok bude konkurence ještě silnější a očekává se, že do některé z šesti kategorií, které odrážejí letošní téma, se zapojí rekordní počet studentů.

Softwarový návrhSoftwarový návrh

Jedinečná šance, jak můžete spojit svoji kreativitu s technologickým know-how při řešení některého z nejpalčivějších problémů planety. S použitím nástrojů a technologie společnosti Microsoft® uplatníte svůj talent při inovaci užitečných aplikací na bázi platforem Microsoft .NET® Framework a Windows®. Spolu s ostatními studenty ze všech zemí budete koncipovat, testovat a uplatňovat své nápady při vývoji praktických aplikací, které mohou změnit svět.

AlgoritmyAlgoritmy

Tato kategorie je zaměřena na vaše schopnosti řešit problémy. Objev správného algoritmu, jeho důmyslná implementace a aplikace může být klíčem k převratným úspěchům, jako je například dekódování lidského genomu, směrování milionů paketů v sítích nebo prohledávání celého Internetu. Hlavolamy, programátorské hříčky aalgoritmické hádanky, to vše může vést k objevům.

Informační technologieInformační technologie

Rozumíte problematice vývoje, nasazování a údržby systémů IT, které jsou efektivní, robustní a bezpečné. Disponujete osvědčenou základnou nástrojů a postupů, ale stále hledáte cesty, jak vycházet vstříc konkrétním požadavkům, vytvářet zakázkové konfigurace a hladce integrovat všechny součásti. V této kategorii kromě analytických schopností a dovedností při rozhodování uplatníte svou profesionalitu v oboru sítí, databází a serverů.

Projekt HoshimiProjekt Hoshimi – bitva programátorů

Představte si, že jste jediní, kdo může zachránit jistého člověka, město nebo dokonce celý národ před hrozícím nebezpečím. Máte však tajnou zbraň: svoje skvělé matematické a programátorské znalosti. Vítejte ve světě profesora Hoshimiho a jeho věrných vědců a programátorů, kteří bojují ve fantastické bitvě na život a na smrt. Utkáte se v přímém souboji s účastníky z celé vaší země (vítězové pak i se svými rivaly z celého světa) o nejrychlejší program pro záchranu dne. Zakusíte přitom radost z tvořivosti a průběh hry budete moci sledovat v trojrozměrném prostředí.

Krátký filmKrátký film

Nemusíte být Kurosawa, Fellini ani Coppola, abyste mohli povědět smysluplný příběh prostřednictvím filmu. Vašim úkolem je vyjádřit svůj jedinečný pohled na téma soutěže Imagine Cup, od koncepce a scénáře po natočení a sestřih filmu.

Interface dizajnérInterface dizajnér

Kreativita a použitelnost – vhodné spojení těchto vlastností může mít pro uživatele softwaru a webových aplikací přímo magický přínos. Tato kategorie je určena pro návrháře z celého světa, kteří vytvářejí funkční, působivá a prozíravá uživatelská rozhraní. Budete mít jedinečnou příležitost k vytvoření aplikace, jejímu propojení s tématem soutěže Imagine Cup a praktickému uplatnění svých schopností před celým světem.

Využijte svou šanci.
Zaregistrujte se ještě dnes na adrese http://thespoke.net/imagine/

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý